Woning kopen Heemstede

Ga je een woning kopen in Heemstede? Het is een erg populaire plek in de provincie Noord-Holland. Op korte afstand bestaan er voldoende faciliteiten zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Tevens geniet je hier ook van een groen park en natuurgebied, ideaal voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente zijn er 12.817 huizen (65% koopwoning, 34,3% huurwoning). De gemiddelde transactieprijs van een woning stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €694.937. Op deze website tonen wij het beschikbare woningaanbod in Heemstede, namen en adressen van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Daarnaast lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een actieve plaats in Noord-Holland.
 • Je hebt de keuze uit kamers, appartementen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €546.000, de doorsnee verkoopprijs is €694.937.
 • In de regio vind je volop opties zoals natuurgebieden, kinderopvang, restaurants, winkels, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteHeemstede
Postcode2101
Netnummer023 (+3123)
Inwoners (gemeente)27.234
Aantal huishoudens12.019
Aantal huishoudens met kinderen4.181
Gemiddelde huishoudensgrootte2,21
Aantal woningen12.817
Aantal koopwoningen8.312
Aantal huurwoningen4.505
Gemiddelde woonoppervlakte125 m2
Gemiddelde WOZ€546.000
Gemiddelde verkoopprijs€694.937
Gemiddeld gasverbruik1440 m3
Gemiddeld stroomverbruik2930 kWh

Woningaanbod Heemstede april 2024

In deze lijst verstrekken we het huidige beschikbare woningaanbod van april 2024. Kies op basis van bouwjaar, perceeloppervlakte, woningtype, aantal kamers, vraagprijs, woonoppervlakteen andere eigenschappen zoals duurzaamheid en rolstoelvriendelijk. Meer weten? Informeer dan bij de betreffende makelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je huizen te koop in Haarlemmermeer, Lisse, Bloemendaal, Zandvoort of Haarlem.

woning-te-koop-heemstede

Appartementen te koop Heemstede

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, meestal gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en je hebt weinig onderhoud. Maar let op: de ruimte is beperkt, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Goede ligging en lagere woonlasten.
 • Woonoppervlak tussen de 61 m2 & 103 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 880 m3 gas en doorgaans 2010 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Heemstede

Met een tussenwoning bedoelen we een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je zit dus aan beide kanten vast. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype wat maakt dat het een veilige investering is. Natuurlijk zijn er negatieve punten: weinig ruimte (binnen en buiten) en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Waardevaste investering.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 77 m2 & 124 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1420 kuub gas en +/- 3070 kWh elektriciteit.

Aanbod hoekwoningen

De betekenis van een hoekhuis in Heemstede is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt wat minder inkijk, je geniet van lekker veel daglicht en je hebt meer opties voor een uitbouw. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijtjeshuizen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 86 m2 & 113 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3360 kWh elektra + 1760 m3 gas afgenomen.

2-onder-1-kap woningen Heemstede

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en veel privacy. De bouwkosten deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Negatieve aspecten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 124 m2 – 154 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4040 kWh elektriciteit & 2200 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Je hebt ontzettend veel woonruimte en je hebt veruit de meeste privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Let op: Goedkoop is het niet. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 153 m2 – 195 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4920 elektra (kWh) en 2960 gas (m3) ingekocht.

Uitleg: een woning kopen in Heemstede

 1. Wat kan ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan raden wij aan om te beginnen met een financiële check. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Op het moment dat het duidelijk is wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via websites als Funda, Huizenzoeker.nl, Pararius, Huislijn.nl, Huispedia, Vbo.nl, Jaap.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Heemstede Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Bel de makelaar dan direct voor een uitgebreide rondleiding. Wanneer je de woning doorloopt kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Bepaal je maximale bod

  Wat jij wil bieden bepaal je op basis van de woningwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Het kan handig zijn een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze deskundige loopt mee als je de woning gaat bekijken en stelt samen met jou het bod samen. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Kijk goed of alles juist vermeld is en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van jouw volgende huis af te ronden. Gebaseerd op koopsom, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en te verwachten verbouwkosten en investeringen berekent de adviseur wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Vervolgens ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaars en taxateurs in Heemstede

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze huis-expert kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Advies: een NVM makelaar voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxatie specialist is iemand die objectief de waarde van een huis kan vaststellen op basis van vaste criteria. Zo’n taxatierapport is nodig bij de financiering van de aankoop van een woning, een offerte voor een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de tabel hieronder bieden wij adressen van kantoren zoals taxatie experts en makelaars in Heemstede en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een erkend hypotheekadviseur in Heemstede geeft je passend en persoonlijk advies bij het afsluiten van een hypotheek. De bank of adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.400 – €2.750. In de opsomming hierna check je namen en adressen van financieel adviseurs in Heemstede.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Heemstede. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Heemstede

De afgelopen tijd (april 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze gemeente. In de lijst hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Heemstede en net daarbuiten. Belangrijk detail: je ziet hier enkel de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Check ook meer details over Hypotheken.

Bekijk het aanbod op funda

Antwoorden op relevante koopwoning-vragen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Heemstede kopen?

In de hele gemeente Heemstede bestaan er circa 12.817 huizen. Je vindt hier circa 8.312 (65%) koophuizen en 4.505 (34,3%) huurwoningen. Het vloeroppervlakte is gemiddeld 125 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €546.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €694.937. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dit heeft als gevolg dat de keuzes zeer beperkt zijn en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Heemstede. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Heemstede?

Een huishouden in Heemstede gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1440 m3 aan gas en 2930 kWh electriciteit. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (880 m3 gas voor verwarming en warm water en 2010 kWh electriciteit. Een groot vrijstaand woonhuis gebruikt vaak het meeste energie (2960 m3 gas voor verwarming en warm water en 4920 kWh electriciteit). Een groeiend aantal bezitters van huizen te koop in Heemstede passen duurzame producten zoals dakisolatie, warmtepomp, spouwmuurisolatie, dubbel glas, zonnepanelen, vloerisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Welk type gezinnen wonen in Heemstede?

Dit buurtschap kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente zijn 27.234 personen die we kunnen onderverdelen in 12.019 verschillende huishoudens. Wat meer specifiek: 4.410 eenpersoonshuishoudens, 3.428 gezinnen zonder kinderen en 4.181 gezinnen met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,21 mensen (volwassenen en kinderen).

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Als eerste stel je een vraagprijs op en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Bijvoorbeeld via Funda, Open Huizen dagen of Facebook/instagram. Vervolgens maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en maak je afspraken voor een rondleiding. Nu kunnen huizenzoekers een bod doen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan regel je enkel nog het voorlopige koopcontract en de notariële overdrachtsakte. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Heemstede?

In deze buurt zijn er meestal wel bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Heemstede bouwen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.heemstede.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Nibud, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 2100, 2101, 2102, 2103, 2104, 2105, 2106.

Plaats een reactie