Woning kopen Bloemendaal

Wil je een woning kopen in Bloemendaal? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Noord-Holland. In en rondom deze plek zijn er meerdere faciliteiten winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Ook vind je in de directe omgeving een prachtige natuur, perfect voor een wandeling of fietstocht. Er zijn in deze gemeente in totaal 10.166 huizen (70,8% koopwoning, 27,4% huurwoningen). De prijs van een huis stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €1.007.936. Op dit huizenplatform check je het recente woningaanbod in Bloemendaal, adressen van kantoren als verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en financieel adviseurs. In aanvulling daarop tonen wij extra informatie over huizentypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Noord-Holland.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van benedenwoningen en grotere huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €750.000, de gemiddelde transactieprijs is €1.007.936.
 • In de buurt vind je volop voorzieningen zoals openbaar vervoer, scholen, sportclubs, kinderopvang, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteBloemendaal
Postcode2051
Netnummer023 (+3123)
Inwoners (gemeente)23.571
Aantal huishoudens9.765
Aantal huishoudens met kinderen3.639
Gemiddelde huishoudensgrootte2,34
Aantal woningen10.166
Aantal koopwoningen7.390
Aantal huurwoningen2.776
Gemiddelde woonoppervlakte165 m2
Gemiddelde WOZ€750.000
Gemiddelde verkoopprijs€1.007.936
Gemiddeld gasverbruik1750 m3
Gemiddeld stroomverbruik3440 kWh

Woningaanbod Bloemendaal mei 2024

Met onze huizenzoeker ontdek je alle woningen die in mei 2024 te koop worden aangeboden. Kies op basis van aantal kamers, bouwjaar, perceeloppervlakte, woningtype, vraagprijs, liggingen relevante factoren als isolatie & mogelijkheden voor parkeren. Meer weten? Informeer dan bij de betreffende makelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook woningen die te koop staan in Heemstede, Haarlemmermeer, Zandvoort, Haarlem of Velsen.

woning-te-koop-bloemendaal

Appartement kopen in Bloemendaal

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, kennen goede bereikbaarheid, bijna altijd gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Aandachtspunten zijn: het woonoppervlak is niet al te groot, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Goede ligging en erg waardevast.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 62 m2 & 90 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 990 m3 gas en gem. 2070 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Bloemendaal

Een tussenwoning is een woningtype die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn geliefd wat maakt dat het een veilige investering is. Natuurlijk zijn er negatieve punten: vaak een klein tuintje en vooral buiten minimale privacy.

 • Een typische starterswoning.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 78 m2 – 107 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1440 kuub gas en 3130 kWh elektriciteitsverbruik.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Bloemendaal is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt wat minder inkijk, in de zomer meer zonlicht en je hebt meer opties voor een uitbouw. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een rijtjeshuis en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 100 m2 – 123 m2.
 • Schatting: er wordt 3450 kWh stroom en 1800 m3 gas gebruikt.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Bloemendaal

Een twee onder een kap betekent 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor het betaalbaar is. De kritieke factoren zijn: dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 133 m2 & 153 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4340 kWh elektra & 2180 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt een groot gevoel van privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 141 m2 – 198 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 5250 elektra (kWh) + 2970 gas (m3) verbruikt

5-stappenplan: een woning kopen in Bloemendaal

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het gebruikelijk om te beginnen met een financiële check. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Vanaf het moment dat hij berekend heeft wat jouw max. hypotheek is kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via concepten als Funda, en ook Huispedia, Huislijn.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Bloemendaal Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Probeer dan een afspraak te maken voor een uitgebreide bezichtiging. Bij de bezichtiging kun je zelf de woning opnemen.

 3. Maximale bod berekenen

  Je maximale bieding stel je samen a.d.h.v. de waarde van het huis en de bestedingsruimte qua lening. In veel situaties is het een aanrader om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze specialist gaat samen met jou het huis bekijken en stelt samen met jou het bod samen. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden staan. De gezamenlijke koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Nu is het tijd om de financiering van de woning in orde te maken. Aan de hand van aankoopwaarde, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), spaargeld dat je zelf meeneemt en noodzakelijke verbouwingen wordt vastgesteld hoeveel je moet lenen en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Helemaal aan het einde teken je de akte van levering bij de notaris. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaars en woningtaxateurs in Bloemendaal

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Hij of zij kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxateur is een specialist die de marktwaarde van een object berekend op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Een taxatierapport is nodig bij het aankopen van een huis, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. Hieronder tonen wij namen en adressen van taxatie experts en makelaars in Bloemendaal en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een professionele hypotheekadviseur in Bloemendaal helpt je bij het vinden van een goede hypotheek. De financieel adviseur bekijkt jouw financiële situatie en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.450 & €3.100. In onderstaande lijst vind je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Bloemendaal.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Bloemendaal. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Bloemendaal

De afgelopen tijd (mei 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze buurt. In de zoekmachine hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Bloemendaal en direct omgeving. Noemenswaardig: het gaat hierbij om de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Op deze website lees je ook meer over Waterontharder.

Bekijk het aanbod op funda

Belangrijke koophuis vragen en antwoorden

Wat kost een woning in Bloemendaal kopen?

In en rondom de gemeente Bloemendaal bestaan er circa 10.166 woningen. Je vindt hier circa 7.390 (70,8%) koopwoningen en 2.776 (27,4%) huurhuizen. De gemiddelde woonoppervlakte is 165 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €750.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €1.007.936. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Je moet er rekening mee houden dat dat je niet veel te kiezen hebt en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Bloemendaal. De doorlooptijd van een woning is kort en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Bloemendaal?

Een woonhuis in Bloemendaal gebruikt gemiddeld 1750 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3440 elektra (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (990 m3 per jaar aan gas en 2070 kWh electriciteit. Een vrijstaand huis is topverbruiker qua energie (2970 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 5250 stroom (kWh)). Veel huiseigenaren van huizen te koop in Bloemendaal passen duurzame artikelen zoals zonnepanelen, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, warmtepomp, zonneboiler toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Welk type gezinnen wonen in Bloemendaal?

Deze regio kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente wonen 23.571 inwoners in 9.765 verschillende gezinnen. Wat meer specifiek: 3.074 eenpersoonshuishoudens, 3.052 families zonder kinderen en 3.639 families met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,34 personen.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Als eerste bepaal je de vraagprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Maak gebruik van Funda, een open dag organiseren of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Daarna ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en maak je afspraken voor een rondleiding. Daarna kunnen huizenzoekers een bod doen. Zit er een fraai bod tussen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in het (voorlopige) koopcontract en de notariële leveringsakte. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Bloemendaal?

In deze streek zijn er verschillende bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Bloemendaal laten uittekenen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.bloemendaal.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Consumentenbond, Nibud voor postcodegebied 2060, 2061.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie