Woning kopen Zandvoort

Ga je een woning kopen in Zandvoort? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Noord-Holland. In de nabije buurt heb je toegang tot veel voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. In aanvulling daarop ontdek je hier een prachtig groen natuurgebied, ideaal voor een wandeling of fietstocht. De gemeente biedt 9.706 woningen (52,3% koopwoning, 44,8% huur, vrije sector en sociaal). De prijs van een huis is recent fors gestegen en komt nu uit op €529.740. Op deze website vind je het laatste woningaanbod in Zandvoort, adresgegevens van makelaarskantoren, taxateurs en hypotheekmakelaars. Daarnaast lees je meer informatie over verschillende woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Noord-Holland.
 • Je vind hier onder andere rijtjeshuizen en grotere woningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €359.000, de basis verkoopprijs is €529.740.
 • Je hebt hier toegang tot diverse opties zoals openbaar vervoer, scholen, natuurgebieden, winkels, sportclubs.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteZandvoort
Postcode2042
Netnummer023 (+3123)
Inwoners (gemeente)17.116
Aantal huishoudens8.555
Aantal huishoudens met kinderen2.492
Gemiddelde huishoudensgrootte1,96
Aantal woningen9.706
Aantal koopwoningen4.630
Aantal huurwoningen5.076
Gemiddelde woonoppervlakte107 m2
Gemiddelde WOZ€359.000
Gemiddelde verkoopprijs€529.740
Gemiddeld gasverbruik1180 m3
Gemiddeld stroomverbruik2710 kWh

Woningaanbod Zandvoort mei 2024

In deze lijst bekijk je alle huizen die te koop staan in mei 2024. Zoek op woningtype, vraagprijs, aantal kamers, ligging, bouwjaar, perceeloppervlakteen additionele aspecten als CV-ketel of en de aanwezigheid van een tuin. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de bewoners of makelaardij voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op de Woningassistent bekijk je het nieuwste woningaanbod in Bloemendaal, Heemstede, Haarlem, Velsen & Heemskerk.

woning-te-koop-zandvoort

Appartementen te koop Zandvoort

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Deze studio’s zijn voordelig, kennen goede bereikbaarheid, meestal gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en de VvE doet het onderhoud. Niet vergeten: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, een tuin ontbreekt vaak en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Uitstekend bereikbaar en zeer levensloopbestendig.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 61 m2 – 98 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 850 m3 gas en doorgaans 2120 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis kopen Zandvoort

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze zijn doorgaans een goede investering. Let wel op de volgende punten: een zeer beperkt vloeroppervlak en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 75 m2 & 107 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1170 kuub gas en +/- 2990 kWh elektriciteit.

Een hoekwoning kopen

Een fraai hoekhuis in Zandvoort is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt meer privacy, meer lichtinval en je hebt meer opties voor een uitbouw. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan tussenwoningen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 94 m2 – 118 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3370 kWh elektriciteit en 1560 m3 gas verbruikt

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Zandvoort

Een twee onder een kap betekent 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Punten waar je op moet letten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 135 m2 en 154 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3850 kWh elektra en 1980 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Je hebt veel ruimte rondom de woning en je hebt veruit de meeste privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 142 m2 – 199 m2.
 • Verwachting: er wordt 4690 elektriciteit (kWh) en 2670 gas (m3) verbruikt

Uitleg: een woning kopen in Zandvoort

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan doe je er goed aan om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Wanneer hij berekend heeft wat je budget is gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Huispedia, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Zandvoort Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Probeer dan een afspraak te maken voor een uitgebreide bezichtiging. Door te kiezen voor een bezichtiging kun je zelf de woning opnemen.

 3. Bieden op een woning

  Je maximale bieding stel je samen a.d.h.v. de te verwachten marktwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Jij kunt ook informeren om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze huis-expert zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Is jouw bod het winnende bod? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of de juiste dingen erin staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering in orde te maken. A.d.h.v. de overeengekomen prijs, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, spaartegoeden en eventuele verbouwplannen berekent de adviseur wat de financieringsbehoefte is en welke hypotheek geschikt is. Nu ben je bijna klaar. Als laatste ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Makelaars en taxateurs in Zandvoort

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze makelaar kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en komt op voor jouw belangen als verkoper. Advies: een NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de waarde van jouw woning kan schatten op basis van een aantal factoren. Een taxatierapport is benodigd voor het aanvragen van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In het overzicht hieronder tonen wij contactgegevens van taxatie experts en makelaars in Zandvoort en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een erkend hypotheekadviseur in Zandvoort helpt je bij het vinden van een goede hypotheek. Deze expert bekijkt jouw bestedingsruimte en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.850 & €2.900. In onderstaande lijst bieden we contactgegevens van financieel adviseurs in Zandvoort.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Zandvoort. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Zandvoort

Afgelopen maand (mei 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze streek. In de lijst hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Zandvoort en direct omgeving. Goed om te weten: je vindt alleen de vraagprijs, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Bekijk ook meer info over Vloerverwarming.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Hoe duur is een woning in Zandvoort kopen?

In deze gemeente Zandvoort vinden we circa 9.706 woningen. Je vindt hier circa 4.630 (52,3%) koophuizen en 5.076 (44,8%) huurhuizen. De gemiddelde woonoppervlakte is 107 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €359.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €529.740. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dit heeft als gevolg dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Zandvoort. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en je dient vaak flink te overbieden.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Zandvoort?

Een woning in Zandvoort gebruikt gemiddeld 1180 m3 gas en 2710 kWh elektra. Een flat/appartement gebruikt het minste energie (850 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2120 kWh elektra. Een woning die vrijstaand gebouwd is is gemiddeld gezien een grootverbruiker (2670 kuub aardgas en 4690 elektra (kWh)). Meer en meer huizenbezitters van huizen te koop in Zandvoort passen duurzame verwarmingsbronnen als vloerisolatie, warmtepomp, zonneboiler, dubbel glas, zonnepanelen, spouwmuurisolatie toe om hun energiekosten te minderen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Zandvoort?

Dit gebied kent een gevarieerde samenleving. In deze gemeente verblijven 17.116 personen die we kunnen onderverdelen in 8.555 verschillende gezinnen. Dat betreffen 3.721 eenpersoonshuishoudens, 2.342 gezinnen zonder kinderen en 2.492 families met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 1,96 inwoners.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Als eerste moet je een verkoopprijs bepalen en maak je een verkoopplan. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, een open huis dag of social media. Tevens moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. In de vervolgstap kunnen huizenzoekers een bod doen. Een koper gevonden? Dan is het tijd voor het (voorlopige) koopcontract en de akte van levering via een notaris. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Zandvoort?

In de omgeving zijn er een aantal bouwkavels met woonbestemming. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Zandvoort plaatsen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.zandvoort.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 2040, 2041, 2042.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie