Woning kopen Haarlemmermeer

Wil je een woning kopen in Haarlemmermeer? Het is een geweldige plek in de provincie Noord-Holland. In de nabije buurt zijn er veel dagelijkse voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. Ook vind je in de directe omgeving mooie natuurgebieden, perfect voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente zijn er 65.214 woningen (67,2% koopwoning, 32,7% huurhuis). De koopsom van een huis neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €470.338. Op deze pagina bekijk je het actuele woningaanbod in Haarlemmermeer, adressen van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. Daarnaast vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Noord-Holland.
 • Je vind hier onder andere tussenwoningen en luxe villa’s.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €337.000, de gemiddelde prijs van een woning is €470.338.
 • In de directe omgeving zijn diverse mogelijkheden zoals winkels, kinderopvang, restaurants, scholen, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode2132
Netnummer0252 (+31252)
Inwoners (gemeente)156.002
Aantal huishoudens65.732
Aantal huishoudens met kinderen27.254
Gemiddelde huishoudensgrootte2,35
Aantal woningen65.214
Aantal koopwoningen48.743
Aantal huurwoningen16.471
Gemiddelde woonoppervlakte115 m2
Gemiddelde WOZ€337.000
Gemiddelde verkoopprijs€470.338
Gemiddeld gasverbruik1120 m3
Gemiddeld stroomverbruik3040 kWh

Woningaanbod Haarlemmermeer juni 2024

In ons overzicht blader je door alle woningen die in juni 2024 te koop worden aangeboden. Maak een selectie aan de hand van perceeloppervlakte, bouwjaar, vraagprijs, aantal kamers, ligging, woonoppervlakteen relevante factoren als zuinigheid & rolstoelvriendelijk. Je kunt direct contact zoeken met de verkoopmakelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook het huizenaanbod in Lisse, Teylingen, Heemstede, Bloemendaal of Zandvoort.

woning-te-koop-haarlemmermeer

Eigen appartement kopen in Haarlemmermeer

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, kennen goede bereikbaarheid, in de basis gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en vergen ook niet al te veel onderhoud. Wat wel geldt: het is allemaal wat kleiner, een tuin ontbreekt vaak en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Een fijne ligging en gemakkelijk in onderhoud.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 67 m2 & 93 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 720 m3 gas en doorgaans 1990 kWh stroom.

Rijtjeshuis kopen Haarlemmermeer

Een tussenwoning is een woningtype gelegen in een blok van meerdere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Belangrijke aandachtspunten zijn: weinig ruimte in en rondom huis en vooral buiten minimale privacy.

 • Een echte starterswoning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 87 m2 – 117 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1070 kuub gas en +/- 3150 kWh aan stroom.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Haarlemmermeer is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt een grotere tuin, je hebt veel meer vrijheid, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je hebt meer opties voor een uitbouw. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijtjeswoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 90 m2 en 114 m2.
 • Er wordt jaarlijks 3330 kWh elektriciteit en 1280 m3 gas ingekocht.

2-onder-1-kap woningen Haarlemmermeer

Een twee onder een kap houdt in 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Je geniet van maximale ruimte met veel privacy. De aanneemsom deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Punten waar je op moet letten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 124 m2 – 149 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3840 kWh stroom + 1560 kuub gas gebruikt.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt het meeste privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 146 m2 & 202 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4480 stroom (kWh) & 1980 gas (m3) gebruikt.

Samenvatting: een woning kopen in Haarlemmermeer

 1. Wat kan ik lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het verstandig om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. In de situatie dat hij berekend heeft wat je kunt betalen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Zia zoekmachines zoals Funda, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius, Huislijn.nl, Jaap.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Haarlemmermeer Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een uitgebreide rondleiding. Bij het bekijken van de woning zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Bepaal je maximale bod

  Wat je wilt bieden stel je samen a.d.h.v. de WOZ-waarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Tevens is het aan te raden een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze woning deskundige zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en adviseert je over de bieding. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Neem goed door of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De opgesteld koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van de woning af te ronden. Aan de hand van aankoopsom, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), eigen geld en te verwachten verbouwkosten en investeringen wordt voor jou berekend wat het te lenen bedrag is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Nu ben je bijna klaar. Als laatste moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaardijen en taxateurs in Haarlemmermeer

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het aankopen van een woning. Deze specialist kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxateur is een deskundige die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet door te kijken naar diverse aspecten. Een actueel taxatierapport is benodigd voor het kopen van een woning, het oversluiten van een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In het overzicht hieronder bieden wij adresgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Haarlemmermeer en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een deskundige hypotheekadviseur in Haarlemmermeer geeft financieel advies en helpt bij het verkrijgen van een hypotheek. Jouw financiële man kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.300 & €2.800. In de volgende weergave bekijk je gegevens van financieel adviseurs in Haarlemmermeer.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Haarlemmermeer. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Haarlemmermeer

Deze maand (juni 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze streek. Hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Haarlemmermeer en omgeving. Let op: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Op deze website lees je ook meer over Annuïteitenhypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen over koopwoningen

Wat kost een woning in Haarlemmermeer kopen?

In en rondom de gemeente Haarlemmermeer vind je ongeveer 65.214 huizen. Hierbij spreken we van 48.743 (67,2%) koopwoningen en 16.471 (32,7%) huurwoningen. Het doorsnee vloeroppervlakte is 115 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €337.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €470.338. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dit heeft als gevolg dat dat je als koper niet veel keuze hebt en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Haarlemmermeer. De doorlooptijd van een woning is kort en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Haarlemmermeer?

Een woonhuis in Haarlemmermeer gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1120 kuub gas en 3040 elektra (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (720 kuub aardgas en 1990 kWh elektra. Een woning die vrijstaand gebouwd is is een grootverbruiker qua energie (1980 m3 aan gas en 4480 kWh electriciteit). Een steeds groter deel huiseigenaren van huizen te koop in Haarlemmermeer passen duurzame investeringen zoals zonnepanelen, vloerisolatie, dubbel glas, spouwmuurisolatie, zonneboiler, warmtepomp toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor huishoudens wonen in Haarlemmermeer?

Deze regio heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente zijn 156.002 inwoners in 65.732 verschillende huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 20.213 eenpersoonshuishoudens, 18.265 huishoudens zonder kinderen en 27.254 gezinnen met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,35 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

In de eerste fase moet je een verkoopprijs bepalen en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen van NVM of social media. Vervolgens moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. In de volgende stap kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan teken je de (voorlopige) koopovereenkomst en de notariële overdrachtsakte. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Haarlemmermeer?

In deze buurt vind je diverse bouwkavels met woonbestemming. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Haarlemmermeer bouwen of laten bouwen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.haarlemmermeer.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Milieucentraal, Nibud, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 2150, 2151, 2152, 2153.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie