Woning kopen Lisse

Ga je een woning kopen in Lisse? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Zuid-Holland. In de omgeving vind je allerhande faciliteiten als winkels en scholen. Bovendien vind je hier een mooi en rustig natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. De gemeente herbergt in totaal 10.411 woningen (63,5% koophuis, 35,7% huur, particulier en woningcorporaties). De gemiddelde prijs van een woning is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €430.324. Op dit huizenplatform bieden wij het woningaanbod in Lisse, adressen van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en financieel adviseurs. In aanvulling daarop vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Zuid-Holland.
 • Je vind hier onder andere rijtjeshuizen en grotere woningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €307.000, de doorsnee verkoopprijs is €430.324.
 • In de directe omgeving zijn diverse voorzieningen zoals natuurgebieden, scholen, kinderopvang, restaurants, winkels.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteLisse
Postcode2161
Netnummer0252 (+31252)
Inwoners (gemeente)22.955
Aantal huishoudens10.227
Aantal huishoudens met kinderen3.562
Gemiddelde huishoudensgrootte2,23
Aantal woningen10.411
Aantal koopwoningen7.117
Aantal huurwoningen3.294
Gemiddelde woonoppervlakte118 m2
Gemiddelde WOZ€307.000
Gemiddelde verkoopprijs€430.324
Gemiddeld gasverbruik1080 m3
Gemiddeld stroomverbruik2800 kWh

Woningaanbod Lisse maart 2024

Onderstaand vind je alle huizen die te koop staan in maart 2024. Selecteer op woningtype, vraagprijs, ligging, aantal kamers, perceeloppervlakte, woonoppervlakteen andere eigenschappen zoals isolatie en en de aanwezigheid van een balkon. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de betreffende makelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook het woningaanbod Teylingen, Hillegom, Haarlemmermeer, Heemstede of Bloemendaal.

woning-te-koop-lisse

Een appartement kopen in Lisse

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, meestal gelijkvloers, hebben lage stookkosten en vergen ook niet al te veel onderhoud. Wat wel geldt: slechts een beperkt vloeroppervlak, je hebt meestal geen eigen tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Goede ligging en een goede investering voor de lange termijn.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 67 m2 – 94 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 710 m3 gas & 1960 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Lisse

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze zijn ook waardevast. Er zijn ook nadelen: een kleine achtertuin en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Waardevaste investering.
 • Voordelig en comfortabel.
 • Vloeroppervlakte tussen de 75 m2 – 109 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1050 kuub gas en doorgaans 2950 kWh stroom.

Aanbod hoekwoningen

Een echt hoekhuis in Lisse is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt wat minder inkijk, meer lichtinval en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Je betaald wat meer in verhouding tot een rijtjeswoning en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 81 m2 & 117 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 3120 kWh elektra + 1270 m3 gas verbruikt

Een 2-onder-1 kap woning kopen Lisse

Een twee onder een kap betekent 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Je geniet van maximale ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De aanneemsom deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Negatieve aspecten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 129 m2 en 155 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3660 kWh stroom en 1610 kuub gas gebruikt.

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Je geniet van enorm veel (woon)ruimte en je ervaart bijzonder veel privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vaak zijn het wel dure huizen. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 142 m2 en 196 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4450 elektriciteit (kWh) & 2230 gas (m3) ingekocht.

Samenvatting: een woning kopen in Lisse

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan raden wij aan om te beginnen met een financiële check. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Vanaf het moment dat hij berekend heeft wat je kunt lenen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Woningen bezichtigen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Huislijn.nl, Vbo.nl, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl kan je razendsnel woningen te koop in Lisse Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor het bezichtigen van het huis. Op het moment dat je een bezichtiging doet zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Start met het biedingsproces

  Jouw bod stel je samen a.d.h.v. de marktwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Eventueel kan je kiezen om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze huis-expert gaat samen met jou het huis bekijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Neem goed door of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden staan. De overeengekomen koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen af te handelen. A.d.h.v. koopsom, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), spaargeld dat je zelf meeneemt en directe verbouwkosten zal de expert een advies uitbrengen aangaande hoeveel jij minimaal moet lenen en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Helemaal aan het einde maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Het eigendom wordt dan overschreven.

Taxateurs en makelaars in Lisse

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze makelaar kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxatie expert is een specialist die de waarde van een woning bepaalt door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Een taxatierapport heb je nodig bij het afsluiten van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de bijgaande tabel vind je adresgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Lisse en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een erkende hypotheekadviseur in Lisse geeft je persoonlijk advies bij alle zaken omtrent een hypotheek. Jouw adviseur loopt jouw financiële situatie door en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.800 – €3.100. In de lijst hierna bekijk je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Lisse.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Lisse. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Lisse

Afgelopen maand (maart 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze regio. In de zoekmachine hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Lisse en net daarbuiten. Belangrijk: je ziet hier enkel de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Lees op deze website ook alles over Lineaire hypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Alles wat je moet weten over een woning kopen

Wat kost nu een woning in Lisse kopen?

In de buurt van de gemeente Lisse zijn er ruim 10.411 woningen. Dit zijn 7.117 (63,5%) koopwoningen en 3.294 (35,7%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld gebruiksoppervlakte van 118 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €307.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €430.324. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dit heeft als gevolg dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Lisse. De doorlooptijd van een woning is kort en overbieden is aan de orde van de dag.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Lisse?

Een woning in Lisse gebruikt gemiddeld 1080 kuub aardgas en 2800 kWh stroom. Een studio of appartement verbruikt het minst (710 m3 gas voor verwarming en warm water en 1960 electriciteit (kWh). Een huis dat vrijstaand is gebruikt vaak het meeste energie (2230 kuub aardgas en 4450 electriciteit (kWh)). Een groeiend aantal eigenaren van huizen te koop in Lisse passen duurzame producten zoals warmtepomp, dubbel glas, zonneboiler, zonnepanelen, dakisolatie, spouwmuurisolatie toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor gezinnen wonen in Lisse?

Deze regio heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente verblijven 22.955 personen in 10.227 huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 3.398 eenpersoonshuishoudens, 3.267 families zonder kinderen en 3.562 huishoudens met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,23 personen (volwassenen en kinderen).

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Aan het begin bereken je de actuele marktprijs en maak je een publiciteitsplan. Maak gebruik van Funda, de Open Huizen dagen of social media. Hiervoor zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Hierna starten biedingen en onderhandelingen. een mooi bod ontvangen? Dan leg je afspraken vast in de (voorlopige) koopakte en de notariële overdrachtsakte. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Lisse?

In deze streek zijn er verschillende bouwkavels met woonbestemming. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Lisse realiseren. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.lisse.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Consumentenbond, Nibud, Milieucentraal voor postcodegebied 2160, 2161, 2162, 2163.

Plaats een reactie