Woning kopen Heiloo

Wil je een woning kopen in Heiloo? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Noord-Holland. In de buurt zijn er allerhande voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. Tevens tref je hier een bijzondere natuur voor wandelingen en fietstochten. In de gemeente zijn er in totaal 10.939 huizen (72,6% koophuis, 27,3% huurhuizen). De gemiddelde prijs van een huis stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €558.472. Op dit huizenportaal bieden wij het laatste woningaanbod in Heiloo, contactgegevens van makelaars, taxateurs en hypotheekmakelaars. In aanvulling daarop lees je meer informatie over verschillende woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Noord-Holland.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. benedenwoningen en grotere huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €364.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €558.472.
 • In de buurt vind je volop mogelijkheden zoals openbaar vervoer, restaurants, natuurgebieden, winkels, scholen.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteHeiloo
Postcode1851
Netnummer072 (+3172)
Inwoners (gemeente)23.968
Aantal huishoudens10.770
Aantal huishoudens met kinderen3.568
Gemiddelde huishoudensgrootte2,2
Aantal woningen10.939
Aantal koopwoningen8.142
Aantal huurwoningen2.797
Gemiddelde woonoppervlakte122 m2
Gemiddelde WOZ€364.000
Gemiddelde verkoopprijs€558.472
Gemiddeld gasverbruik1310 m3
Gemiddeld stroomverbruik2810 kWh

Woningaanbod Heiloo mei 2024

In het overzicht hieronder krijg je inzicht in het actuele woningaanbod van mei 2024. Je kunt eenvoudig zoeken op ligging, bouwjaar, aantal kamers, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, vraagprijsen extra details als woninglabel & rolstoelvriendelijk. Extra info nodig? Bezoek dan de verkopende makelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook huizen die te koop staan in Bergen Noord-Holland, Castricum, Alkmaar, Texel of Den Helder.

woning-te-koop-heiloo

Appartementen te koop Heiloo

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn niet duur, vaak gelegen op een centrale plek, vaak gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en vallen vaak binnen een VvE constructie. Minpunten zijn: de woonoppervlakte is beperkt, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Gunstige ligging en minder energiekosten.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 64 m2 – 92 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 680 m3 gas en tevens 1780 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis Heiloo

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze zijn ook waardevast. Nadelen zijn: een kleine achtertuin en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 85 m2 en 112 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1220 kuub gas en tevens 2820 kWh stroom.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Heiloo is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt iets meer beschutting, minder last van schaduw en je hebt meer opties voor een uitbouw. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met tussenwoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 85 m2 – 119 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2880 kWh elektra en 1390 m3 gas verbruikt

Een 2-onder-1 kap woning kopen Heiloo

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Soms staat de ene woning haaks op de andere. In en rondom het huis is veel oppervlak met voldoende beschutting. Je kunt de bouwkosten delen wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Aandachtspunten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 123 m2 – 152 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3200 kWh elektriciteit & 1570 kuub gas gebruikt.

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt het meeste privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vaak zijn het wel dure huizen. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 151 m2 & 192 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3710 elektra (kWh) & 1960 gas (m3)verstookt.

Samenvatting: een woning kopen in Heiloo

 1. Wat kan ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het gebruikelijk om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Op het moment dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat jouw max. hypotheek is kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Op de website van Funda, maar ook Vbo.nl, Huislijn.nl, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl kan je razendsnel woningen te koop in Heiloo Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een uitgebreide bezichtiging. Door te kiezen voor een bezichtiging krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Wat je wilt bieden stel je samen a.d.h.v. de woningwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Het is vaak niet onverstandig een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze woning deskundige kijkt mee tijdens de bezichtiging en zal een indicatie geven van het ideale bod. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan tekenen beide partijen een koopakte. Neem goed door of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De overeengekomen koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Nu is het zaak om de financiering van de woning in orde te maken. Door middel van het biedbedrag, notariële kosten, kosten koper, belastingen, spaartegoeden en te verwachten verbouwkosten en investeringen ontvang je een advies over welk hypotheekbedrag nodig is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Nu ben je bijna klaar. Als laatste breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Heiloo

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het aankopen van een woning. Deze makelaar heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en komt op voor jouw belangen als verkoper. Goed om te weten: de NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxateur is een deskundige die de waarde van een woning bepaalt aan de hand van verschillende thema’s. Dit taxatierapport is een vereiste bij het verkrijgen van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. Hieronder tref je adressen van taxateurs en makelaars in Heiloo en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een professionele hypotheekadviseur in Heiloo geeft je natuurlijk advies bij het afsluiten van een hypotheek. Deze expert kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.650 – €2.950. In het schema hier bekijk je contactgegevens van financieel adviseurs in Heiloo.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Heiloo. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Heiloo

Deze maand (mei 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze omgeving. In de lijst hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Heiloo en daarbuiten. Let op: dit zijn alleen de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Mogelijk ook interessant: Isolatie.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: onderwerpen over woningen aankopen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Heiloo kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Heiloo zijn er 10.939 woningen. Het gaat daarbij om 8.142 (72,6%) koophuizen en 2.797 (27,3%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een vloeroppervlakte van gemiddeld 122 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €364.000 en de gem. verkoopprijs is €558.472. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dit betekent dat het aanbod klein is en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Heiloo. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Heiloo?

Een huishouden in Heiloo gebruikt gemiddeld 1310 m3 aan gas en 2810 elektra (kWh). Een appartement is het meest zuinig (680 kuub aardgas en 1780 kWh stroom. Een vrijstaande woning is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1960 kuub gas p/jaar en 3710 elektra (kWh)). Een groeiend aantal huiseigenaren van huizen te koop in Heiloo passen duurzame bronnen zoals zonneboiler, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, dubbel glas, dakisolatie, vloerisolatie toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Heiloo?

Dit buurtschap kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente verblijven 23.968 inwoners die we kunnen onderverdelen in 10.770 huishoudens. Het betreft 3.801 eenpersoonshuishoudens, 3.401 gezinnen zonder kinderen en 3.568 families met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,2 personen.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats stel je een vraagprijs op en maak je een verkoopplan. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, de Open Huizen dagen van NVM of Facebook/instagram. Tevens zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en maak je afspraken voor een rondleiding. In de vervolgstap kunnen huizenzoekers een bod doen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan regel je enkel nog de (voorlopige) koopakte en de notariële leveringsakte. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Heiloo?

In deze streek vind je diverse bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Heiloo bouwen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.heiloo.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Nibud voor postcodegebied 1850, 1851, 1852, 1853, 1906.

Plaats een reactie