Woning kopen Den Helder

Jouw aanstaande woning kopen in Den Helder? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Noord-Holland. In de regio zijn er diverse faciliteiten als winkels en scholen. Bovendien vind je in de directe omgeving een prachtige natuur waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In totaal zijn er in deze gemeente 28.390 huizen (54,2% koophuis, 45,7% huur). De gemiddelde verkoopprijs neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €225.902. Op Woningassistent.nl blader je door het actuele woningaanbod in Den Helder, contactgegevens van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Daarnaast tonen wij extra informatie over huizentypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Noord-Holland.
 • Het aanbod is divers met zowel benedenwoningen en moderne huizen en bungalows.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €161.000, de gemiddelde verkoopprijs is €225.902.
 • In de regio vind je volop voorzieningen zoals sportclubs, restaurants, scholen, kinderopvang, winkels.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteDen Helder
Postcode1782
Netnummer0223 (+31223)
Inwoners (gemeente)56.296
Aantal huishoudens27.069
Aantal huishoudens met kinderen8.049
Gemiddelde huishoudensgrootte2,02
Aantal woningen28.390
Aantal koopwoningen20.696
Aantal huurwoningen7.694
Gemiddelde woonoppervlakte106 m2
Gemiddelde WOZ€161.000
Gemiddelde verkoopprijs€225.902
Gemiddeld gasverbruik1120 m3
Gemiddeld stroomverbruik2400 kWh

Woningaanbod Den Helder mei 2024

Met onze huizenzoeker vind je alle huizen die deze maand (mei 2024) te koop staan. Zoom verder in op aantal kamers, perceeloppervlakte, woningtype, woonoppervlakte, ligging, vraagprijsen meer onderwerpen zoals verwarming & aanwezigheid van een bad. Extra info nodig? Bezoek dan het makelaarskantoor voor een bezichtigingsmoment. Op de Woningassistent bekijk je het woningaanbod Texel, Alkmaar, Hollands Kroon, Schagen en Dijk en Waard.

woning-te-koop-den-helder

Appartement kopen in Den Helder

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, je vind ze veel in het centrum, meestal gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en je hebt weinig onderhoud. Wat wel geldt: je hebt minder ruimte, er is geen eigen tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Alle voorzieningen dichtbij en lagere woonlasten.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 60 m2 & 102 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 840 m3 gas en tevens 1760 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis kopen Den Helder

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en ze hebben vrij lage energiekosten. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze zijn ook waardevast. Wat betreft de nadelige aspecten: weinig ruimte in en rondom huis en je hebt wat minder privacy.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • Vloeroppervlakte tussen de 79 m2 en 112 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1130 kuub gas en gem. 2490 kWh stroom.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een echt hoekhuis in Den Helder is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt een grotere kavel, je hebt iets meer beschutting, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met tussenwoningen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 100 m2 & 117 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2550 kWh elektra en 1280 m3 gas ingekocht.

2-onder-1 kap woning Den Helder

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Het is een heel ruim huis en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Aandachtspunten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 127 m2 en 155 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3060 kWh elektra en 1370 kuub gas afgenomen.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Het mooiste is: erg veel ruimte in en om de woning en je bent lekker op jezelf: van de buren merk je vrijwel niets. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 141 m2 en 203 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3570 elektra (kWh) & 1680 gas (m3)afgenomen.

In 5 stappen: een woning kopen in Den Helder

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Als je huizen gaat bekijken dan is het het beste om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Vanaf het moment dat je inzicht hebt in wat jouw max. hypotheek is kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via concepten als Funda, en ook Vbo.nl, Huispedia, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Pararius kan je 24/7 woningen te koop in Den Helder Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor een bezichtiging. Wanneer je de woning doorloopt krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Breng een bod uit

  Jouw bod zal afhangen van de WOZ-waarde en wat je maximaal kunt lenen. Het kan handig zijn een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze huis-expert kijkt mee tijdens de bezichtiging en stelt samen met jou het bod samen. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan ga je de koopakte tekenen. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden staan. De gezamenlijke koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Nu is het tijd om de financiering van jouw volgende huis rond te maken. Gebaseerd op het biedbedrag, kosten koper (k.k.), spaargeld dat je zelf meeneemt en noodzakelijke verbouwingen wordt voor jou berekend wat de maximale lening is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Nu ben je bijna klaar. Als laatste ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Taxateurs en makelaardijen in Den Helder

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden van een geschikte woning. Deze persoon zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxateur is een deskundige die objectief de waarde van een huis kan vaststellen op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Dit taxatierapport is verplicht voor het verkrijgen van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In het overzicht hieronder tonen wij gegevens van taxatie specialisten en makelaars in Den Helder en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Den Helder geeft je passend en persoonlijk advies bij het afsluiten van een passende hypotheek. De financieel adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €2.000 – €2.650. In de lijst hierna bieden we gegevens van financieel adviseurs in Den Helder.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Den Helder. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Den Helder

De afgelopen periode (mei 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze streek. In de zoekmachine hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Den Helder en in de buurt. Belangrijk: je ziet hier de vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Mogelijk ook interessant: Woonboerderij.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat kost gemiddeld een woning in Den Helder kopen?

In deze gemeente Den Helder vinden we circa 28.390 woningen. We maken onderscheid tussen 20.696 (54,2%) koophuizen en 7.694 (45,7%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. woonoppervlak van 106 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €161.000 en de gem. marktprijs is €225.902. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dit houdt in dat de keuzes zeer beperkt zijn en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Den Helder. Woning zijn vaak snel verkocht en je dient vaak flink te overbieden.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Den Helder?

Een huis in Den Helder verbruikt qua energie gem. zo’n 1120 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2400 kWh elektra. Een appartement of flat is relatief zuinig (840 kuub gas p/jaar en 1760 kWh stroom. Een huis dat vrijstaand is is een grootverbruiker qua energie (1680 m3 aan gas en 3570 electriciteit (kWh)). Steeds meer huizenbezitters van huizen te koop in Den Helder passen duurzame verwarmingsbronnen als warmtepomp, zonnepanelen, zonneboiler, dubbel glas, dakisolatie, vloerisolatie toe om hun energiekosten te minderen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Den Helder?

Deze regio kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente leven 56.296 mensen in 27.069 gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 11.030 eenpersoonshuishoudens, 7.990 huishoudens zonder kinderen en 8.049 huishoudens met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,02 bewoners.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Allereerst denk je na over de vraagprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Populaire kanalen zijn Funda, Open Huizen dagen of via online marktplaatsen en sociale media. Ook style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en maak je afspraken voor een rondleiding. Nu komen de biedingen binnen. Een passend bod ontvangen? Dan is het tijd voor het voorlopige koopcontract en de akte van levering via een notaris. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Den Helder?

In en rondom deze gemeente vind je diverse bouwkavels met woonbestemming. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Den Helder plaatsen. Doe navraag bij de gemeente (www.denhelder.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Rvo.nl voor postcodegebied 1780, 1781, 1782, 1783, 1784, 1785, 1786, 1789.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie