Woning kopen Bergen Noord-Holland

Wil je een woning kopen in Bergen Noord-Holland? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Noord-Holland. Op korte afstand zijn er verschillende dagelijkse voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. Verder tref je hier een park en natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. De gemeente biedt 15.353 woningen (67% koop, 32,5% huurwoning). De gemiddelde woningprijs stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €659.453. Op deze pagina check je het huidige woningaanbod in Bergen Noord-Holland, contactgegevens van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Daarnaast lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een mooie plaats in Noord-Holland.
 • Je vind hier zowel kleine appartementen en grotere huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €439.000, de basis verkoopprijs is €659.453.
 • In de buurt vind je volop opties zoals kinderopvang, openbaar vervoer, winkels, restaurants, sportclubs.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteBergen Noord-Holland
Postcode1861
Netnummer072 (+3172)
Inwoners (gemeente)29.839
Aantal huishoudens13.836
Aantal huishoudens met kinderen4.101
Gemiddelde huishoudensgrootte2,09
Aantal woningen15.353
Aantal koopwoningen10.929
Aantal huurwoningen4.424
Gemiddelde woonoppervlakte130 m2
Gemiddelde WOZ€439.000
Gemiddelde verkoopprijs€659.453
Gemiddeld gasverbruik1430 m3
Gemiddeld stroomverbruik2820 kWh

Woningaanbod Bergen Noord-Holland april 2024

Bijgaand check je optionele koophuizen die in april 2024 worden verkocht. Zoek op perceeloppervlakte, woningtype, ligging, bouwjaar, aantal kamers, vraagprijsen relevante factoren als duurzaamheid of en de aanwezigheid van een tuin. Extra info nodig? Bezoek dan de verkoopmakelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook woningen die te koop staan in Castricum, Uitgeest, Heiloo, Alkmaar of Texel.

woning-te-koop-bergen-noord-holland

Aanbod appartement kopen in Bergen Noord-Holland

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, zijn uitstekend bereikbaar, zijn doorgaans gelijkvloers hebben een beperkt gas en stroom verbruik en zijn vaak onderdeel van een VvE. Niet vergeten: slechts een beperkt vloeroppervlak, je hebt meestal geen eigen tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Alles gelijkvloers en zeer levensloopbestendig.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 61 m2 & 97 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 900 m3 gas en daarbij 1930 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis Bergen Noord-Holland

Een tussenwoning is een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. De minpunten zijn: weinig ruimte (binnen en buiten) en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een echte starterswoning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 70 m2 en 107 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1190 kuub gas en doorgaans 2520 kWh elektriciteitsverbruik.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Bergen Noord-Holland is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt iets meer beschutting, minder last van schaduw en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijwoningen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 86 m2 & 127 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2700 kWh stroom en 1370 m3 gas gebruikt.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Bergen Noord-Holland

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met voldoende beschutting. De totale bouwkosten deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Aandachtspunten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 123 m2 & 153 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3140 kWh elektriciteit en 1630 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Je hebt enorm veel (woon)ruimte en je geniet een grote mate van privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Let op: Goedkoop is het niet. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 149 m2 en 204 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4000 elektriciteit (kWh) & 2200 gas (m3) gebruikt.

In vijf stappen een woning kopen in Bergen Noord-Holland

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het een goed idee om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. In de situatie dat hij een goede calculatie heeft wat je kunt lenen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Woningen bezichtigen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Huislijn.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Bergen Noord-Holland Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Maak dan direct een afspraak voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Bij de bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Start met het biedingsproces

  Jouw bod zal afhangen van de te verwachten marktwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). In veel situaties is het een aanrader om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze makelaar gaat mee met de rondleiding door de woning en zal een indicatie geven van het ideale bod. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Wordt je bod geaccepteerd? De koopakte kan dan opgesteld worden. Controleer zorgvuldig of alles correct staat en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Als laatste is het tijd om de financiering van het huis in orde te maken. Aan de hand van woningwaarde, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en directe verbouwkosten wordt voor jou berekend hoeveel je moet lenen en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Helemaal aan het einde breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Taxateurs en makelaardijen in Bergen Noord-Holland

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden van een geschikte woning. Deze woningdeskundige onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Tip: de NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de marktwaarde van een object berekend door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Het taxatierapport is verplicht voor de financiering van de aankoop van een woning, het ophogen van een bestaande hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de bijgaande tabel bekijk je adresgegevens van taxatie experts en makelaars in Bergen Noord-Holland en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een professionele hypotheekadviseur in Bergen Noord-Holland geeft je natuurlijk advies bij het afsluiten van een hypotheek. Jouw financiële man loopt jouw financiële situatie door en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.900 – €3.250. In de lijst hierna vind je gegevens van financieel adviseurs in Bergen Noord-Holland.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Bergen Noord-Holland. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Bergen Noord-Holland

Afgelopen maand (april 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze gemeente. Hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Bergen Noord-Holland en omliggende plekken. Erg belangrijk: je ziet hier de vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Lees ook verder over Zonnepanelen.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: onderwerpen over woningen aankopen

Wat kost gemiddeld een woning in Bergen Noord-Holland kopen?

In de gemeente Bergen Noord-Holland vind je ongeveer 15.353 huizen. Het gaat daarbij om 10.929 (67%) koopwoningen en 4.424 (32,5%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een gebruiksoppervlakte van gemiddeld 130 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €439.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €659.453. De woningmarkt is krap. Dit heeft als gevolg dat de keuzes zeer beperkt zijn en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Bergen Noord-Holland. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Bergen Noord-Holland?

Een huishouden in Bergen Noord-Holland heeft een verbruik van gemiddeld 1430 kuub gas en 2820 electriciteit (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (900 m3 gas voor verwarming en warm water en 1930 elektra (kWh). Een vrijstaande villa gebruikt vaak het meeste energie (2200 kuub gas en 4000 kWh stroom). Een aanmerkelijk deel bezitters van huizen te koop in Bergen Noord-Holland passen duurzame artikelen zoals warmtepomp, zonneboiler, dakisolatie, dubbel glas, zonnepanelen, spouwmuurisolatie toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor gezinnen wonen in Bergen Noord-Holland?

Deze woonplaats heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente leven 29.839 personen in 13.836 gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 5.142 eenpersoonshuishoudens, 4.593 gezinnen zonder kinderen en 4.101 gezinnen met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,09 mensen.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

In de eerste fase stel je een vraagprijs op en ga je aan de slag met een verkoopplan. Maak gebruik van Funda, Open Huizen dagen of via bekenden, vrienden en familie. Daarbij maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Vervolgens begint het onderhandelen. Een passend bod ontvangen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de (voorlopige) koopovereenkomst en de leveringsakte bij de notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Bergen Noord-Holland?

In en rondom deze gemeente zijn diverse bouwkavels met een woonbestemming. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Bergen Noord-Holland bouwen of laten bouwen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.bergen-nh.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Rvo.nl voor postcodegebied 1860, 1861, 1862.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie