Woning kopen Texel

Plannen om een woning te kopen in Texel? Het is een heerlijke plek in de provincie Noord-Holland. In de omgeving zijn er allerhande dagelijkse voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. Daarnaast geniet je hier ook van een prachtig groen natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In de gemeente zijn er in totaal 6.770 huizen (67% koop, 32,1% huurwoning). De gemiddelde woningprijs neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €377.342. Op deze informatieve website blader je door het huidige woningaanbod in Texel, gegevens van makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Daarnaast bieden we informatie over verschillende woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Noord-Holland.
 • Het aanbod is divers met zowel kleinere huizen en vrijstaand.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €310.000, de gemiddelde verkoopprijs is €377.342.
 • Je hebt hier toegang tot diverse voorzieningen zoals kinderopvang, openbaar vervoer, scholen, winkels, sportclubs.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteTexel
Postcode1791
Netnummer0222 (+31222)
Inwoners (gemeente)13.575
Aantal huishoudens6.414
Aantal huishoudens met kinderen1.816
Gemiddelde huishoudensgrootte2,07
Aantal woningen6.770
Aantal koopwoningen5.422
Aantal huurwoningen1.348
Gemiddelde woonoppervlakte125 m2
Gemiddelde WOZ€310.000
Gemiddelde verkoopprijs€377.342
Gemiddeld gasverbruik1330 m3
Gemiddeld stroomverbruik2780 kWh

Woningaanbod Texel mei 2024

In ons overzicht krijg je inzicht in de beschikbare koopwoningen in mei 2024. Kies op basis van bouwjaar, aantal kamers, ligging, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, vraagprijsen extra details als duurzaamheid & aanwezigheid van parkeerplaats. Interesse? Mail of bel de bewoners of makelaardij en bespreek de opties voor een bezichtiging. Bekijk ook woningen die te koop staan in Alkmaar, Heiloo, Den Helder, Hollands Kroon & Schagen.

woning-te-koop-texel

Aanbod appartement kopen in Texel

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, ze zijn energiezuinig en vergen ook niet al te veel onderhoud. Minpunten zijn: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, er is geen eigen tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Gunstige ligging en geen tuinonderhoud.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 67 m2 – 93 m2.
 • Het energiegebruik is circa 900 m3 gas en doorgaans 2040 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis kopen Texel

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Belangrijke aandachtspunten zijn: een zeer beperkt vloeroppervlak en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Waardevaste investering.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 72 m2 en 110 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1080 kuub gas en tevens 2470 kWh elektriciteit.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een echt hoekhuis in Texel is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt maar buren aan 1 kant, meer lichtinval en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een rijtjeshuis en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 81 m2 – 124 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2720 kWh elektriciteit + 1300 m3 gas verstookt.

2-onder-1 kap woning Texel

De definitie van een twee onder een kap is: 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De aanneemsom deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Punten van aandacht zijn: dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 120 m2 – 144 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3000 kWh stroom + 1440 kuub gas verbruikt

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Er is ontzettend veel woonruimte en je hebt een groot gevoel van privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 143 m2 & 201 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3430 elektra (kWh) + 1750 gas (m3) verbruikt

Samenvatting: een woning kopen in Texel

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het verstandig om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Als hij berekend heeft wat jouw max. hypotheek is kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via platforms zoals Funda, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Vbo.nl, Huispedia, Pararius, Huislijn.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Texel Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Maak dan direct een afspraak voor een rondleiding door het huis. Tijdens een bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Breng een bod uit

  Jouw bod bepaal je op basis van de marktwaarde van het huis en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Het is vaak niet onverstandig een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze deskundige zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? De koopakte zal dan worden samengesteld. Neem goed door of alles klopt en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Nu is het tijd om de financiering van de woning af te handelen. A.d.h.v. de overeengekomen prijs, kosten koper, eigen geld en eventuele verbouwplannen ontvang je een advies over wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. In de laatste fase breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaardijen en woningtaxateurs in Texel

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het aankopen van een woning. Deze specialist kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Goed om te weten: de NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die de marktwaarde van een huis inschat op basis van vaste criteria. Zo’n taxatierapport is verplicht voor het aankopen van een huis, een offerte voor een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. Hieronder bieden wij contactgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Texel en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Texel helpt je bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. De adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.400 en €2.900. In het schema hier tref je contactgegevens van financieel adviseurs in Texel.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Texel. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Texel

De afgelopen periode (mei 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze gemeente. In de lijst hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Texel en net daarbuiten. Belangrijk: het gaat hier enkel om vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Mogelijk ook interessant: Recreatiewoning.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen (FAQ) over koopwoningen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Texel kopen?

In de buurt van de gemeente Texel zijn er 6.770 huizen. We maken onderscheid tussen 5.422 (67%) koopwoningen en 1.348 (32,1%) huurhuizen. De gemiddelde gebruiksoppervlakte is 125 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €310.000 en de gem. verkoopprijs is €377.342. De woningmarkt is krap. Dat houdt in dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Texel. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Texel?

Een woonhuis in Texel gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1330 m3 gas voor verwarming en warm water en 2780 kWh stroom. Een appartement is het meest zuinig (900 m3 gas voor verwarming en warm water en 2040 kWh electriciteit. Een huis dat vrijstaand is verbruikt de meeste energie (1750 kuub gas en 3430 kWh stroom). Veel bezitters van huizen te koop in Texel passen duurzame verwarmingsbronnen als zonneboiler, vloerisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, dakisolatie, warmtepomp toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Welk type huishoudens wonen in Texel?

Dit buurtschap is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente zijn 13.575 personen in 6.414 gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 2.422 eenpersoonshuishoudens, 2.176 gezinnen zonder kinderen en 1.816 huishoudens met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,07 mensen (volwassenen en kinderen).

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Als eerste stel je een vraagprijs op en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, een open dag organiseren of via bekenden, vrienden en familie. Hiervoor zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Daarna starten biedingen en onderhandelingen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan is het tijd voor de (voorlopige) koopovereenkomst en de akte van levering via een notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Texel?

In deze buurt zijn meerdere bouwkavels beschikbaar die een woonbestemming hebben. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Texel laten uittekenen. Neem contact op met de gemeente (www.texel.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Nibud, Milieucentraal voor postcodegebied 1792.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie