Woning kopen Zandeweer

Snel een woning kopen in Zandeweer? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Groningen. In de nabije buurt vind je voldoende dagelijkse voorzieningen als winkels, scholen en openbaar vervoer. Ook ontdek je hier een bijzondere natuur waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. De gemeente heeft 22.878 huizen (67% koopwoning, 32,8% huurwoningen). De gemiddelde transactieprijs van een woning is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €251.832. Op dit woningplatform blader je door het huidige woningaanbod in Zandeweer, adressen van kantoren als verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Ook lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Groningen.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van tussenwoningen en moderne huizen en bungalows.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €174.000, de gemiddelde verkoopprijs is €251.832.
 • In deze buurt vind jij veel faciliteiten zoals natuurgebieden, sportclubs, scholen, kinderopvang, restaurants.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteHet Hogeland
PlaatsZandeweer
Postcode9997
Netnummer0595 (+31595)
Inwoners (gemeente)47.801
Aantal huishoudens21.434
Aantal huishoudens met kinderen6.988
Gemiddelde huishoudensgrootte2,19
Aantal woningen22.878
Aantal koopwoningen20.586
Aantal huurwoningen2.292
Gemiddelde woonoppervlakte169 m2
Gemiddelde WOZ€174.000
Gemiddelde verkoopprijs€251.832
Gemiddeld gasverbruik1490 m3
Gemiddeld stroomverbruik2620 kWh

Woningaanbod Zandeweer maart 2024

In ons overzicht bieden we alle huizen die deze maand (maart 2024) te koop staan. Kies op basis van woningtype, woonoppervlakte, aantal kamers, ligging, vraagprijs, bouwjaaren andere woningeigenschappen als woninglabel of aanwezigheid van een bad. Je kunt direct contact zoeken met de verkopende makelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook het huizenaanbod in Stitswerd, Huizinge, Eppenhuizen, Kantens of Toornwerd.

woning-te-koop-zandeweer

Appartementen te koop Zandeweer

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, zijn gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en zijn ook nog eens onderhoudsarm Minpunten zijn: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, een tuin ontbreekt vaak en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Alles gelijkvloers en zeer levensloopbestendig.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 62 m2 & 94 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 830 m3 gas en +/- 1720 kWh aan elektriciteit.

Aanbod rijtjeshuis Zandeweer

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Er zijn ook nadelen: een zeer beperkt vloeroppervlak en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een typische starterswoning.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 87 m2 & 105 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1210 kuub gas en gem. 2250 kWh stroom.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Zandeweer is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt meer groen om de woning, je hebt iets meer beschutting, meer lichtinval en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijwoningen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 80 m2 en 113 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2340 kWh elektra & 1360 m3 gas ingekocht.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Zandeweer

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Het is een heel ruim huis met veel privacy. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Punten waar je op moet letten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 134 m2 en 154 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2430 kWh stroom & 1340 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Je geniet van een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je ervaart bijzonder veel privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Let op: Goedkoop is het niet. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 148 m2 en 198 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3110 elektriciteit (kWh) en 1840 gas (m3)afgenomen.

Uitleg: een woning kopen in Zandeweer

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan adviseren wij om eerst je maximale hypotheek te weten. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Zodra hij een goede calculatie heeft wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Woningen bezichtigen

  Via websites als Funda, Pararius, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl kan je woningen te koop in Zandeweer Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Maak dan direct een afspraak voor het bezichtigen van het huis. Door te kiezen voor een bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Maximale bod berekenen

  Je maximale bod zul je moeten bepalen met een analyse van de woningwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Eventueel kan je kiezen om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Hij of zij zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heb jij de bieding gewonnen? De koopakte kan dan opgesteld worden. Bekijk goed of alle gegevens juist staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  De volgende stap is om de financiering van de koop rond te maken. D.m.v. de overeengekomen prijs, notariële kosten, kosten koper, belastingen, eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en een bouwdepot voor verbouwing stelt de hypotheekadviseur vast hoeveel jij minimaal moet lenen en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Nu ben je bijna klaar. Als laatste breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Taxateurs en makelaars in Zandeweer

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden en kopen van een huis. Deze professional weet waar een goed bod aan moet voldoen. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Goed om te weten: de NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxatie specialist is iemand die objectief de waarde van een huis kan vaststellen op basis van een aantal factoren. Dit taxatierapport is een vereiste bij het aanvragen van een lening, het oversluiten van een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. Bijgaand tonen wij adressen van taxateurs en makelaars in Zandeweer en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Zandeweer helpt je bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. De adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.600 & €2.650. In het schema hier tref je gegevens van financieel adviseurs in Zandeweer.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Zandeweer. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Zandeweer

De afgelopen periode (maart 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze regio. In de lijst hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Zandeweer en omliggende plekken. Goed om te weten: het gaat hierbij om de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Op deze website lees je ook meer over Aansprakelijkheidsverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: onderwerpen over woningen aankopen

Hoe duur is een woning in Zandeweer kopen?

In en rondom de gemeente Het Hogeland zijn er ruim 22.878 woningen. We maken onderscheid tussen 20.586 (67%) koopwoningen en 2.292 (32,8%) huurwoningen. De gem. woonoppervlakte is 169 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €174.000 en de gem. marktprijs is €251.832. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dit betekent dat er niet veel aanbod is en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Zandeweer. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Zandeweer?

Een woning in Het Hogeland kent een gem. verbruik van 1490 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2620 kWh stroom. Een flat of appartement is relatief zuinig (830 kuub gas en 1720 elektra (kWh). Een vrijstaande woning is topverbruiker qua energie (1840 m3 per jaar aan gas en 3110 stroom (kWh)). Meer en meer huizenbezitters van huizen te koop in Zandeweer passen duurzame artikelen zoals spouwmuurisolatie, zonneboiler, warmtepomp, dakisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen toe om te besparen op energiekosten.

Welk type gezinnen wonen in Zandeweer?

Dit gebied kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente wonen 47.801 mensen die we kunnen onderverdelen in 21.434 verschillende huishoudens. Dit zijn 7.402 eenpersoonshuishoudens, 7.044 families zonder kinderen en 6.988 families met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,19 inwoners.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Aan het begin stel je een vraagprijs op en maak je een verkoopplan. Bijvoorbeeld via Funda, een open huis dag of social media en marktplaats. Vervolgens moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en plan je bezichtigingen in. Nu krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Een passend bod ontvangen? Dan resteert alleen nog de (voorlopige) koopovereenkomst en de notariële overdrachtsakte. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Zandeweer?

In deze regio zijn er meestal wel bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Zandeweer realiseren. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.hethogeland.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Nibud voor postcodegebied 9997.

Plaats een reactie