Woning kopen Kloosterburen

Jouw ideale woning kopen in Kloosterburen? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Groningen. In de nabije buurt zijn er verschillende dagelijkse voorzieningen als winkels, scholen en openbaar vervoer. Tevens vind je hier een park en natuurgebied waar je heerlijk samen kunt zijn. De gemeente herbergt in totaal 22.878 woningen (67% koophuis, 32,8% huurhuizen). De huizenprijs neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €251.832. Op dit huizenplatform check je het huidige woningaanbod in Kloosterburen, contactgegevens van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. In aanvulling daarop lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een unieke plek in de provincie Groningen.
 • Je vind hier onder andere rijwoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €174.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €251.832.
 • In deze buurt vind jij veel faciliteiten zoals winkels, natuurgebieden, sportclubs, openbaar vervoer, kinderopvang.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteHet Hogeland
PlaatsKloosterburen
Postcode9977
Netnummer0595 (+31595)
Inwoners (gemeente)47.801
Aantal huishoudens21.434
Aantal huishoudens met kinderen6.988
Gemiddelde huishoudensgrootte2,19
Aantal woningen22.878
Aantal koopwoningen20.586
Aantal huurwoningen2.292
Gemiddelde woonoppervlakte169 m2
Gemiddelde WOZ€174.000
Gemiddelde verkoopprijs€251.832
Gemiddeld gasverbruik1490 m3
Gemiddeld stroomverbruik2620 kWh

Woningaanbod Kloosterburen mei 2024

In deze lijst maak je kennis met het huidige beschikbare woningaanbod van mei 2024. Selecteer op woningtype, vraagprijs, bouwjaar, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, liggingen andere woningeigenschappen als energieneutraal en aanwezigheid van een garage. Heb je iets gevonden? Contacteer dan het makelaarskantoor en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook huizen te koop in Hornhuizen, Eemshaven, Lauwersoog, Vierhuizen of Zoutkamp.

woning-te-koop-kloosterburen

Een appartement kopen in Kloosterburen

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, zijn uitstekend bereikbaar, meestal gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en het onderhoud is zeer beperkt. Maar let op: je hebt minder ruimte, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Gunstige ligging en een gunstige aanschafprijs.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 61 m2 – 91 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 830 m3 gas en daarbij 1720 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis te koop Kloosterburen

Een tussenwoning is een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. De minpunten zijn: weinig ruimte in en rondom huis en je hebt minder lichtinval.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 76 m2 – 105 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1210 kuub gas en doorgaans 2250 kWh stroom.

Een hoekwoning kopen

Een echt hoekhuis in Kloosterburen is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt meer privacy, je geniet van lekker veel daglicht en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijtjeshuizen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 80 m2 – 124 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2340 kWh stroom & 1360 m3 gas ingekocht.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Kloosterburen

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. Je kunt de bouwkosten delen waardoor het betaalbaar is. Nadelen zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 123 m2 en 144 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2430 kWh stroom en 1340 kuub gas gebruikt.

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt het meeste privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Let op: Goedkoop is het niet. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 148 m2 en 201 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3110 elektriciteit (kWh) + 1840 gas (m3) gebruikt.

Samenvatting: een woning kopen in Kloosterburen

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het een goed idee om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Als je weet wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via concepten als Funda, en ook Huizenzoeker.nl, Pararius, Jaap.nl, Huislijn.nl, Huispedia, Vbo.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Kloosterburen Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een rondleiding door het huis. Door te kiezen voor een bezichtiging kun je zelf de woning opnemen.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Jouw bod zul je moeten bepalen met een analyse van de marktwaarde van het huis en jouw maximale hypotheekbedrag. Eventueel kan je kiezen om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze woning deskundige gaat mee met de rondleiding door de woning en helpt bij het uitbrengen van het bod. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heb je het hoogste bedrag geboden? De koopakte zal dan worden samengesteld. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alle gegevens juist staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  De volgende stap is om de financiering van de woning rond te maken. A.d.h.v. aankoopsom, kosten koper (k.k.), eigen geld en eventuele verbouwplannen wordt vastgesteld wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Afsluitend maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Taxateurs en makelaars in Kloosterburen

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden en kopen van een huis. Hij of zij weet waar een goed bod aan moet voldoen. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en helpt je bij het verkoopproces. Advies: een NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die de marktwaarde van een huis inschat op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Een taxatierapport is benodigd voor het aankopen van een huis, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de bijgaande tabel tref je contactgegevens van taxatie experts en makelaars in Kloosterburen en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Kloosterburen geeft je persoonlijk advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. De bank of adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.750 – €3.100. In onderstaande lijst bekijk je adressen van financieel adviseurs in Kloosterburen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Kloosterburen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Kloosterburen

Afgelopen maand (mei 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze regio. In de lijst hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Kloosterburen en daarbuiten. Belangrijk detail: dit zijn puur vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Op deze website lees je ook meer over Bouwkundige keuring.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Wat kost gemiddeld een woning in Kloosterburen kopen?

In de buurt van de gemeente Het Hogeland vinden we circa 22.878 woonhuizen. We maken onderscheid tussen 20.586 (67%) koophuizen en 2.292 (32,8%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. woonoppervlak van 169 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €174.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €251.832. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dit houdt in dat dat er maar weinig aanbod is en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Kloosterburen. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat is het energieverbruik van woningen in Kloosterburen?

Een woonobject in Het Hogeland verbruikt qua energie gem. zo’n 1490 m3 aan gas en 2620 kWh elektra. Een appartement is het meest zuinig (830 m3 aan gas en 1720 electriciteit (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is neemt flink meer energie af (1840 m3 per jaar aan gas en 3110 elektra (kWh)). Veel eigenaren van huizen te koop in Kloosterburen passen duurzame verwarmingsbronnen als dakisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, warmtepomp, spouwmuurisolatie, zonnepanelen toe om de energienota te drukken.

Wat voor type families wonen in Kloosterburen?

Deze woonplaats kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente leven 47.801 mensen in 21.434 huishoudens. Dat betreffen 7.402 eenpersoonshuishoudens, 7.044 gezinnen zonder kinderen en 6.988 gezinnen met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,19 personen.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Allereerst denk je na over de vraagprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Bekende kanalen zijn Funda, een open dag organiseren of via online marktplaatsen en sociale media. In de volgende stap moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Hierna kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Een koper gevonden? Dan volgen nog de (voorlopige) koopovereenkomst en de overdrachtsakte bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Kloosterburen?

In en rondom deze gemeente zijn er een aantal bouwkavels die een woonbestemming hebben. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Kloosterburen realiseren. Neem contact op met de gemeente (www.hethogeland.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Rvo.nl, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 9977.

Plaats een reactie