Woning kopen Lauwersoog

Jouw ideale woning kopen in Lauwersoog? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Groningen. In de buurt vind je verschillende faciliteiten winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Bovendien geniet je hier ook van een groot natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. De gemeente herbergt in totaal 22.878 woningen (67% koophuis, 32,8% huur). De prijs van een woning stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €251.832. Op dit huizenportaal blader je door het beschikbare woningaanbod in Lauwersoog, adressen van kantoren als makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Verder lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Groningen.
 • Het aanbod is heel divers met rijwoningen en luxe villa’s.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €174.000, de gemiddelde verkoopprijs is €251.832.
 • Je hebt hier toegang tot diverse faciliteiten zoals winkels, scholen, openbaar vervoer, sportclubs, kinderopvang.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteHet Hogeland
PlaatsLauwersoog
Postcode9976
Netnummer0519 (+31519)
Inwoners (gemeente)47.801
Aantal huishoudens21.434
Aantal huishoudens met kinderen6.988
Gemiddelde huishoudensgrootte2,19
Aantal woningen22.878
Aantal koopwoningen20.586
Aantal huurwoningen2.292
Gemiddelde woonoppervlakte169 m2
Gemiddelde WOZ€174.000
Gemiddelde verkoopprijs€251.832
Gemiddeld gasverbruik1490 m3
Gemiddeld stroomverbruik2620 kWh

Woningaanbod Lauwersoog maart 2024

Met onze huizenzoeker check je de beschikbare koopwoningen in maart 2024. Zoek specifiek o.b.v. woningtype, woonoppervlakte, aantal kamers, ligging, perceeloppervlakte, bouwjaaren additionele aspecten als energieneutraal en parkeeropties. Bel of mail de verkopende makelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je huizen te koop in Kloosterburen, Hornhuizen, Vierhuizen, Zoutkamp & Houwerzijl.

woning-te-koop-lauwersoog

Studio of appartement kopen in Lauwersoog

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Studio’s zijn niet duur, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, meestal gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en je hebt weinig onderhoud. Belangrijke nadelen: het woonoppervlak is niet al te groot, er is geen eigen tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Een fijne ligging en een gunstige aanschafprijs.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 61 m2 en 102 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 830 m3 gas en daarbij 1720 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis te koop Lauwersoog

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Nadelen zijn: weinig ruimte (binnen en buiten) en vooral buiten minimale privacy.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 82 m2 en 113 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1210 kuub gas en gem. 2250 kWh stroom.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een echt hoekhuis in Lauwersoog is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt meer groen om de woning, je hebt meer privacy, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een rijtjeswoning en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 99 m2 – 128 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2340 kWh elektra & 1360 m3 gas afgenomen.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Lauwersoog

Een twee onder een kap betekent 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en veel privacy. De bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Minpunten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 122 m2 & 145 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 2430 kWh stroom en 1340 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt veel woonruimte, een grote tuin en je hebt het meeste privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 150 m2 & 203 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3110 elektriciteit (kWh) & 1840 gas (m3) ingekocht.

In 5 stappen: een woning kopen in Lauwersoog

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het verstandig om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Wanneer je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je budget is kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Een bezichtiging plannen

  Via concepten als Funda, en ook Pararius, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Lauwersoog Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Bij het doorlopen van de woning zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je bieding bereken je door te kijken naar de waarde van het huis en de bestedingsruimte qua lening. In veel situaties is het een aanrader om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze specialist gaat samen met jou het huis bekijken en adviseert je over de bieding. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Neem goed door of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De overeengekomen koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. De financiering definitief rondmaken

  Als laatste is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen te bevestigen. D.m.v. het geaccepteerde bod, kosten koper (k.k.), eigen middelen en directe verbouwkosten zal de expert een advies uitbrengen aangaande welk hypotheekbedrag nodig is en welke hypotheek daarbij past. Helemaal aan het einde onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaars en taxateurs in Lauwersoog

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden van een geschikte woning. Deze makelaar kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en helpt met zaken als bezichtigingen. Belangrijk: een NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxatie specialist is iemand die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van een aantal factoren. Een actueel taxatierapport heb je nodig bij het aankopen van een huis, het ophogen van een bestaande hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de tabel hieronder bekijk je adressen van kantoren zoals taxatiebedrijven en makelaars in Lauwersoog en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een goede hypotheekadviseur in Lauwersoog geeft advies bij het vinden van een goede hypotheek. De adviseur bekijkt jouw financiële situatie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.400 en €2.950. In de volgende weergave bekijk je namen en adressen van financieel adviseurs in Lauwersoog.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Lauwersoog. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Lauwersoog

In maart 2024 zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in de regio. In het overzicht hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Lauwersoog en omliggende plekken. Noemenswaardig: je ziet hier enkel de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Mogelijk ook interessant: Energielabel.

Bekijk het aanbod op funda

De meest gestelde vragen rondom koophuizen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Lauwersoog kopen?

In de hele gemeente Het Hogeland zijn er 22.878 woonhuizen. Er zijn 20.586 (67%) koophuizen en 2.292 (32,8%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld woonoppervlakte van 169 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €174.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €251.832. De woningmarkt is vrij oververhit. Dat maakt dan de keuzes zeer beperkt zijn en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Lauwersoog. Woningen staan kort te koop en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Lauwersoog?

Een huis in Het Hogeland gebruikt gemiddeld 1490 m3 gas voor verwarming en warm water en 2620 kWh electriciteit. Een appartement of flat is relatief zuinig (830 m3 per jaar aan gas en 1720 kWh stroom. Een vrijstaand huis neemt flink meer energie af (1840 kuub gas en 3110 kWh electriciteit). Steeds meer eigenaren van huizen te koop in Lauwersoog passen duurzame verwarmingsbronnen als zonnepanelen, dubbel glas, spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonneboiler, warmtepomp toe om hun energierekening te verlagen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Lauwersoog?

Deze buurt kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente wonen 47.801 personen die we kunnen onderverdelen in 21.434 gezinnen. Dit zijn 7.402 eenpersoonshuishoudens, 7.044 gezinnen zonder kinderen en 6.988 gezinnen met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,19 mensen (volwassenen en kinderen).

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats bepaal je de vraagprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Maak gebruik van Funda, een open dag organiseren of Facebook/instagram. Daarna zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Hierna komen de biedingen binnen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan volgen nog het (voorlopige) koopcontract en de overdrachtsakte bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Lauwersoog?

In deze streek vind je diverse bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Lauwersoog laten ontwerpen. Neem contact op met de gemeente (www.hethogeland.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 9976.

Plaats een reactie