Woning kopen Vierhuizen

Ga je een woning kopen in Vierhuizen? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Groningen. In deze levendige buurt zijn er allerhande voorzieningen winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. In aanvulling daarop ontdek je hier een prachtige natuur voor wandelingen en fietstochten. De gemeente biedt 22.878 huizen (67% koop, 32,8% huurhuis). De gemiddelde prijs van een woning stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €251.832. Op deze website check je het beschikbare woningaanbod in Vierhuizen, namen en adressen van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en hypotheekadviseurs. Daarnaast lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een actieve plaats in Groningen.
 • Je vind hier onder andere starterswoningen en exclusieve chalets.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €174.000, de basis verkoopprijs is €251.832.
 • Veel voorzieningen zoals faciliteiten zoals winkels, openbaar vervoer, kinderopvang, natuurgebieden, scholen.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteHet Hogeland
PlaatsVierhuizen
Postcode9975
Netnummer0595 (+31595)
Inwoners (gemeente)47.801
Aantal huishoudens21.434
Aantal huishoudens met kinderen6.988
Gemiddelde huishoudensgrootte2,19
Aantal woningen22.878
Aantal koopwoningen20.586
Aantal huurwoningen2.292
Gemiddelde woonoppervlakte169 m2
Gemiddelde WOZ€174.000
Gemiddelde verkoopprijs€251.832
Gemiddeld gasverbruik1490 m3
Gemiddeld stroomverbruik2620 kWh

Woningaanbod Vierhuizen februari 2024

In deze lijst bieden we de beschikbare koopwoningen in februari 2024. Maak een selectie aan de hand van vraagprijs, woningtype, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, aantal kamers, bouwjaaren meer onderwerpen zoals energieprestaties en parkeeropties. Meer weten? Informeer dan bij de bewoners of makelaardij voor een bezichtigingsmoment. Via deze website bekijk je ook het woningaanbod Lauwersoog, Kloosterburen, Zoutkamp, Houwerzijl of Ulrum.

woning-te-koop-vierhuizen

Een appartement kopen in Vierhuizen

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, gebouwd op centraal gelegen locaties, vaak gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en zijn ook nog eens onderhoudsarm Negatieve aspecten zijn: de ruimte is beperkt, vaak is er een gedeelde tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Alle voorzieningen dichtbij en minder energiekosten.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 & 95 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 830 m3 gas & 1720 kWh stroom.

Rijtjeshuis Vierhuizen

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Er zijn ook nadelen: geen garage en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een typische starterswoning.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 87 m2 & 121 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1210 kuub gas & 2250 kWh elektriciteit.

Hoekwoning

Een net hoekhuis in Vierhuizen is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, meer lichtinval en je hebt meer opties voor een uitbouw. Ze zijn vaak wat duurder dan een rijtjeshuis en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 97 m2 & 122 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2340 kWh elektriciteit + 1360 m3 gas verbruikt

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Vierhuizen

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Je geniet van maximale ruimte met slechts beperkte inkijk. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Negatieve aspecten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 120 m2 en 142 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 2430 kWh elektra & 1340 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt enorm veel (woon)ruimte en je hebt veruit de meeste privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 141 m2 – 198 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3110 elektriciteit (kWh) en 1840 gas (m3)verstookt.

In 5 stappen: een woning kopen in Vierhuizen

 1. Wat kan ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan doe je er goed aan om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Eens hij een goede calculatie heeft wat jouw bestedingsruimte is kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius, Huispedia, Jaap.nl kan je woningen te koop in Vierhuizen Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een rondleiding door het huis. Bij het bekijken van de woning kun je zelf de woning opnemen.

 3. Breng een bod uit

  Wat jij wil bieden bepaal je op basis van de te verwachten marktwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Jij kunt ook informeren om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze specialist gaat mee met de rondleiding door de woning en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Check altijd of de juiste dingen erin staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. Je koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Nu is het tijd om de financiering van de koop in orde te maken. Gebaseerd op het bod, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), eigen middelen en eventuele verbouwplannen stelt de hypotheekadviseur vast wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Helemaal aan het einde onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Woningtaxateurs en makelaardijen in Vierhuizen

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het aankopen van een woning. Hij of zij weet veel over realistische marktprijzen. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Goed om te weten: de NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de marktwaarde van een huis inschat op basis van vaste criteria. Een actueel taxatierapport is een vereiste bij het aankopen van een huis, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In het overzicht hieronder kan je aan de slag met adresgegevens van taxatie experts en makelaars in Vierhuizen en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Vierhuizen geeft je persoonlijk advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. Jouw financiële man kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.750 & €2.650. In de lijst hierna verstrekken we adressen van financieel adviseurs in Vierhuizen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Vierhuizen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Vierhuizen

Afgelopen maand (februari 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze buurt. In de lijst hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Vierhuizen en omgeving. Erg belangrijk: je vindt alleen de vraagprijs, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Lees op deze website ook alles over WOZ waarde.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen over koopwoningen

Wat kost een woning in Vierhuizen kopen?

In de gemeente Het Hogeland bestaan er circa 22.878 huizen. Het gaat om 20.586 (67%) koophuizen en 2.292 (32,8%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld woonoppervlakte van 169 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €174.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €251.832. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dit heeft als gevolg dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Vierhuizen. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Vierhuizen?

Een woonobject in Het Hogeland kent een gem. verbruik van 1490 kuub gas p/jaar en 2620 kWh elektra. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (830 m3 gas en 1720 elektra (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis gebruikt vaak het meeste energie (1840 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3110 kWh stroom). Veel bezitters van huizen te koop in Vierhuizen passen duurzame artikelen zoals spouwmuurisolatie, zonnepanelen, zonneboiler, warmtepomp, dubbel glas, dakisolatie toe om de energienota te drukken.

Wat voor huishoudens wonen in Vierhuizen?

Deze woonplaats kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente wonen 47.801 personen die we kunnen onderverdelen in 21.434 huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 7.402 eenpersoonshuishoudens, 7.044 gezinnen zonder kinderen en 6.988 families met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,19 personen (volwassenen en kinderen).

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase bereken je de actuele marktprijs en maak je een verkoopplan. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Nu zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en plan je bezichtigingen in. Nu gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Zit er een fraai bod tussen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de (voorlopige) koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Vierhuizen?

In deze regio zijn er meestal wel bouwkavels met woonbestemming. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Vierhuizen plaatsen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.hethogeland.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 9975.

Plaats een reactie