Woning kopen Eemshaven

Van plan om een woning te kopen in Eemshaven? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Groningen. In deze levendige buurt heb je verschillende faciliteiten winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Ook kan je hier genieten van een park en natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. In de gemeente zijn er in totaal 22.878 huizen (67% koophuis, 32,8% huur, particulier en woningcorporaties). De gemiddelde transactieprijs van een woning is de afgelopen jaren flink gestegen richting €251.832. Op dit woningplatform blader je door het recente woningaanbod in Eemshaven, adressen van makelaars, taxateurs en hypotheekmakelaars. Bovendien tonen wij extra informatie over huizentypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Groningen.
 • Het aanbod is divers met zowel bovenwoningen en moderne huizen en bungalows.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €174.000, de gemiddelde verkoopprijs is €251.832.
 • Veel voorzieningen zoals mogelijkheden zoals winkels, natuurgebieden, scholen, kinderopvang, restaurants.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteHet Hogeland
PlaatsEemshaven
Postcode9979
Netnummer0596 (+31596)
Inwoners (gemeente)47.801
Aantal huishoudens21.434
Aantal huishoudens met kinderen6.988
Gemiddelde huishoudensgrootte2,19
Aantal woningen22.878
Aantal koopwoningen20.586
Aantal huurwoningen2.292
Gemiddelde woonoppervlakte169 m2
Gemiddelde WOZ€174.000
Gemiddelde verkoopprijs€251.832
Gemiddeld gasverbruik1490 m3
Gemiddeld stroomverbruik2620 kWh

Woningaanbod Eemshaven februari 2024

In het overzicht hieronder blader je door het huidige beschikbare woningaanbod van februari 2024. Selecteer op ligging, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, woningtype, vraagprijs, aantal kamersen additionele aspecten als isolatie of en de aanwezigheid van een tuin. Extra info nodig? Bezoek dan de betreffende makelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Bekijk ook het woningaanbod Uithuizen, Uithuizermeeden, Hornhuizen, Kloosterburen of Lauwersoog.

woning-te-koop-eemshaven

Aanbod appartement kopen in Eemshaven

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, ze zijn vaak gunstig gelegen, meestal gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en je hebt weinig onderhoud. Maar let op: het is een relatief kleine woning, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Gunstige ligging en een gunstige aanschafprijs.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 69 m2 – 93 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 830 m3 gas + 1720 kWh stroom.

Aanbod rijtjeshuis Eemshaven

De betekenis van een tussenwoning is een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Wat betreft de nadelige aspecten: geen garage en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 86 m2 en 112 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1210 kuub gas en gem. 2250 kWh stroomverbruik.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Eemshaven is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt meer groen om de woning, je hebt meer privacy, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijtjeshuizen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 96 m2 en 122 m2.
 • Schatting: er wordt 2340 kWh stroom & 1360 m3 gas afgenomen.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Eemshaven

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. In en rondom het huis is veel oppervlak en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Punten waar je op moet letten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 128 m2 & 145 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 2430 kWh elektra & 1340 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt maximale privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 154 m2 – 190 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3110 elektriciteit (kWh) & 1840 gas (m3) ingekocht.

Samenvatting: een woning kopen in Eemshaven

 1. Mijn maximale hypotheek

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het een goed idee om te beginnen met een financiële check. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Op het moment dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je budget is kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Op de website van Funda, maar ook Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Pararius, Huispedia, Jaap.nl kan je woningen te koop in Eemshaven Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor een uitgebreide rondleiding. Wanneer je de woning doorloopt krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Bieden op een woning

  Je bieding zul je moeten bepalen met een analyse van de woningwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Jij kunt ook informeren om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze huis-expert zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en stelt samen met jou het bod samen. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Wordt de woning aan jou gegund? De koopakte kan dan opgesteld worden. Neem goed door of de juiste dingen erin staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Als laatste is het tijd om de financiering van de woning in orde te maken. A.d.h.v. koopsom, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, spaartegoeden en een bouwdepot voor verbouwing wordt vastgesteld wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. In de laatste fase die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaars en woningtaxateurs in Eemshaven

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden van een geschikte woning. Deze professional weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Belangrijk: een NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxatie expert is een specialist die de waarde van jouw woning kan schatten na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Dit taxatierapport is verplicht voor het aanvragen van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de tabel hieronder bieden wij adresgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Eemshaven en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een privé hypotheekadviseur in Eemshaven geeft je natuurlijk advies bij het verkrijgen van een hypotheek. De financieel adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.350 – €2.550. In onderstaande lijst bekijk je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Eemshaven.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Eemshaven. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Eemshaven

De afgelopen tijd (februari 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze streek. In het overzicht hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Eemshaven en direct omgeving. Goed om te weten: het gaat hier enkel om vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Op deze website lees je ook meer over Voorlopig koopcontract.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen en antwoorden over koopwoningen

Hoe duur is een woning in Eemshaven kopen?

In en rondom de gemeente Het Hogeland vind je ongeveer 22.878 huizen. We maken onderscheid tussen 20.586 (67%) koopwoningen en 2.292 (32,8%) huurhuizen. Het vloeroppervlakte is gemiddeld 169 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €174.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €251.832. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dat maakt dan dat je als koper niet veel keuze hebt en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Eemshaven. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en je dient vaak flink te overbieden.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Eemshaven?

Een woonhuis in Het Hogeland kent een gem. verbruik van 1490 m3 aan gas en 2620 elektra (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (830 kuub gas p/jaar en 1720 kWh elektra. Een groot vrijstaand woonhuis verbruikt de meeste energie (1840 m3 aan gas en 3110 kWh elektra). Een groeiend aantal eigenaren van huizen te koop in Eemshaven passen duurzame bronnen zoals dakisolatie, zonnepanelen, dubbel glas, spouwmuurisolatie, zonneboiler, vloerisolatie toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Eemshaven?

Deze omgeving wordt omschreven als erg In de gemeente wonen 47.801 inwoners die we kunnen onderverdelen in 21.434 huishoudens. Het betreft 7.402 eenpersoonshuishoudens, 7.044 huishoudens zonder kinderen en 6.988 gezinnen met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,19 personen.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Als eerste bereken je de actuele marktprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, de NVM Open Huizen Dag of social media en marktplaats. Hiervoor style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en leg je bezichtigen vast in de agenda. Daarna kunnen huizenzoekers een bod doen. Een passend bod ontvangen? Dan leg je afspraken vast in het voorlopige koopcontract en de akte van levering bij de notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Eemshaven?

In deze streek kun je kiezen voor bouwkavels die een woonbestemming hebben. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Eemshaven bouwen of laten bouwen. Informeer bij de gemeente (www.hethogeland.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Rvo.nl, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 9979.

Plaats een reactie