Woning kopen Zoutkamp

Alles weten over woning kopen in Zoutkamp? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Groningen. In de nabije buurt vind je voldoende dagelijkse voorzieningen winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Daarbij vind je hier een schitterende natuur om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. De gemeente herbergt in totaal 22.878 huizen (67% koop, 32,8% huurwoning). De koopsom van een huis stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €251.832. Op deze informatieve website check je het beschikbare woningaanbod in Zoutkamp, adressen van makelaardijen, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Bovendien vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Groningen.
 • Het aanbod is divers met zowel tussenwoningen en grotere woningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €174.000, de basis verkoopprijs is €251.832.
 • Veel voorzieningen zoals opties zoals scholen, kinderopvang, natuurgebieden, restaurants, sportclubs.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteHet Hogeland
PlaatsZoutkamp
Postcode9974
Netnummer0595 (+31595)
Inwoners (gemeente)47.801
Aantal huishoudens21.434
Aantal huishoudens met kinderen6.988
Gemiddelde huishoudensgrootte2,19
Aantal woningen22.878
Aantal koopwoningen20.586
Aantal huurwoningen2.292
Gemiddelde woonoppervlakte169 m2
Gemiddelde WOZ€174.000
Gemiddelde verkoopprijs€251.832
Gemiddeld gasverbruik1490 m3
Gemiddeld stroomverbruik2620 kWh

Woningaanbod Zoutkamp februari 2024

In het schema hierna check je het actuele woningaanbod van februari 2024. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als bouwjaar, woonoppervlakte, woningtype, vraagprijs, aantal kamers, perceeloppervlakteen andere woningeigenschappen als CV-ketel en mogelijkheden voor parkeren. Interesse? Mail of bel de verkoopmakelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook het huizenaanbod in Vierhuizen, Lauwersoog, Houwerzijl, Ulrum & Westernieland.

woning-te-koop-zoutkamp

Aanbod appartement kopen in Zoutkamp

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar, hebben een zeer goede bereikbaarheid, meestal gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en het onderhoud is zeer beperkt. Belangrijke nadelen: het woonoppervlak is niet al te groot, je hebt meestal geen eigen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Uitstekend bereikbaar en minder energiekosten.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 66 m2 en 98 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 830 m3 gas en tevens 1720 kWh elektriciteitsverbruik.

Aanbod rijtjeshuis Zoutkamp

De betekenis van een tussenwoning is een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn geliefd wat maakt dat het een veilige investering is. De minpunten zijn: een zeer beperkt vloeroppervlak en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 74 m2 en 116 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1210 kuub gas en 2250 kWh aan stroom.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Zoutkamp is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt veel meer vrijheid, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Je betaald wat meer in verhouding tot rijtjeshuizen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 99 m2 – 125 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2340 kWh stroom & 1360 m3 gas verstookt.

2-onder-1 kap woning Zoutkamp

Onder een twee onder een kap verstaan we twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Het is een heel ruim huis met slechts beperkte inkijk. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Negatieve aspecten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 120 m2 en 144 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2430 kWh elektriciteit en 1340 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt erg veel ruimte in en om de woning en je hebt veruit de meeste privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 155 m2 & 199 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3110 stroom (kWh) en 1840 gas (m3) afgenomen.

In vijf stappen een woning kopen in Zoutkamp

 1. Wat kan ik lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan doe je er goed aan om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. In de situatie dat het duidelijk is wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Op de website van Funda, maar ook Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Jaap.nl, Vbo.nl, Huispedia kan je gemakkelijk woningen te koop in Zoutkamp Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Bel de makelaar dan direct voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Tijdens een bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Start met het biedingsproces

  Wat je wilt bieden zal afhangen van de marktwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Het kan handig zijn een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze deskundige gaat mee met de rondleiding door de woning en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Is jouw bod het winnende bod? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Neem goed door of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De opgesteld koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Als laatste is het tijd om de financiering van het huis te bevestigen. Door middel van het bod, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en te verwachten verbouwkosten en investeringen berekent de adviseur wat het hypotheekbedrag moet worden en welke hypotheek geschikt is. Vervolgens maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Taxateurs en makelaars in Zoutkamp

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het aankopen van een woning. Deze professional heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en komt op voor jouw belangen als verkoper. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxateur is een specialist die de waarde van een woning bepaalt aan de hand van verschillende thema’s. Een dergelijk taxatierapport is nodig bij het aanvragen van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de tabel hieronder tref je adresgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Zoutkamp en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een professionele hypotheekadviseur in Zoutkamp geeft advies bij het afsluiten van een hypotheek. Jouw financiële man bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.800 – €2.850. In het schema hier bekijk je contactgegevens van financieel adviseurs in Zoutkamp.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Zoutkamp. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Zoutkamp

De afgelopen periode (februari 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze streek. In de tool hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Zoutkamp en in de buurt. Erg belangrijk: je vindt alleen de vraagprijs, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Check ook meer details over Verkoopmakelaar.

Bekijk het aanbod op funda

Belangrijke koophuis vragen en antwoorden

Hoe duur is een woning in Zoutkamp kopen?

In en rondom de gemeente Het Hogeland bestaan er circa 22.878 woonhuizen. Dit zijn 20.586 (67%) koophuizen en 2.292 (32,8%) huurhuizen. Het doorsnee woonoppervlakte is 169 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €174.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €251.832. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dat maakt dan er niet veel aanbod is en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Zoutkamp. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Zoutkamp?

Een huis in Het Hogeland kent een gem. verbruik van 1490 m3 per jaar aan gas en 2620 elektra (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (830 kuub gas p/jaar en 1720 elektra (kWh). Een vrijstaande woning verbruikt de meeste energie (1840 m3 gas en 3110 electriciteit (kWh)). Veel bezitters van huizen te koop in Zoutkamp passen duurzame investeringen zoals warmtepomp, zonneboiler, dubbel glas, dakisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor type families wonen in Zoutkamp?

Deze woonplaats is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente leven 47.801 inwoners die we kunnen onderverdelen in 21.434 huishoudens. Dat betreffen 7.402 eenpersoonshuishoudens, 7.044 families zonder kinderen en 6.988 families met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,19 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin stel je een vraagprijs op en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Populaire kanalen zijn Funda, de NVM Open Huizen Dag of social media. Daarna moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Als dat allemaal gelukt is starten biedingen en onderhandelingen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan leg je afspraken vast in de voorlopige koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Zoutkamp?

In de omgeving zijn diverse bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Zoutkamp plaatsen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.hethogeland.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Nibud, Milieucentraal voor postcodegebied 9974.

Plaats een reactie