Woning kopen Hornhuizen

Ga je een woning kopen in Hornhuizen? Het is een geweldige plek in de provincie Groningen. In de nabije omgeving heb je diverse dagelijkse voorzieningen als winkels, OV en scholen. Tevens tref je hier een mooi en rustig natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. De gemeente biedt 22.878 woningen (67% koophuis, 32,8% huurwoningen). De prijs van een woning stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €251.832. Op dit huizenportaal blader je door het nieuwe woningaanbod in Hornhuizen, adresgegevens van makelaarskantoren, taxateurs en hypotheekadviseurs. Daarnaast bieden we informatie over verschillende woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Groningen.
 • Je vindt hier een goede mix van rijtjeshuizen en grotere woningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €174.000, de gemiddelde prijs van een woning is €251.832.
 • In de directe omgeving zijn diverse opties zoals scholen, kinderopvang, openbaar vervoer, natuurgebieden, sportclubs.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteHet Hogeland
PlaatsHornhuizen
Postcode9978
Netnummer0595 (+31595)
Inwoners (gemeente)47.801
Aantal huishoudens21.434
Aantal huishoudens met kinderen6.988
Gemiddelde huishoudensgrootte2,19
Aantal woningen22.878
Aantal koopwoningen20.586
Aantal huurwoningen2.292
Gemiddelde woonoppervlakte169 m2
Gemiddelde WOZ€174.000
Gemiddelde verkoopprijs€251.832
Gemiddeld gasverbruik1490 m3
Gemiddeld stroomverbruik2620 kWh

Woningaanbod Hornhuizen april 2024

Hieronder vind je alle huizen die te koop staan in april 2024. Zoom verder in op aantal kamers, ligging, bouwjaar, vraagprijs, perceeloppervlakte, woonoppervlakteen relevante factoren als CV-ketel en parkeeropties. Interesse? Mail of bel de verkopende makelaar voor een snelle bezichtiging Op onze website vind je ook het woningaanbod Eemshaven, Uithuizen, Kloosterburen, Lauwersoog of Vierhuizen.

woning-te-koop-hornhuizen

Studio of appartement kopen in Hornhuizen

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn betaalbaar, vaak gelegen op een centrale plek, zijn doorgaans gelijkvloers de stookkosten zijn laag en zijn vaak onderdeel van een VvE. Maar let op: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Goede ligging en zeer levensloopbestendig.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 65 m2 & 100 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 830 m3 gas en tevens 1720 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Hornhuizen

De betekenis van een tussenwoning is een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze zijn doorgaans een goede investering. Belangrijke aandachtspunten zijn: een kleine achtertuin en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Waardevaste investering.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 82 m2 & 119 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1210 kuub gas en doorgaans 2250 kWh aan elektriciteit.

Hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Hornhuizen is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt meer groen om de woning, je hebt wat minder inkijk, in de zomer meer zonlicht en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een rijtjeswoning en hebben iets hogere stookkosten.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 84 m2 en 130 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2340 kWh elektriciteit + 1360 m3 gas ingekocht.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Hornhuizen

Een twee onder een kap betekent 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met voldoende beschutting. De totale bouwkosten deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Punten waar je op moet letten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 134 m2 & 143 m2.
 • Verwachting: er wordt 2430 kWh elektra en 1340 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Je geniet van erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt het meeste privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 155 m2 & 204 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3110 elektriciteit (kWh) en 1840 gas (m3) afgenomen.

In 5 stappen: een woning kopen in Hornhuizen

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het een goed idee om eerst je maximale hypotheek te weten. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Wanneer het duidelijk is wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Woningen bezichtigen

  Op de website van Funda, maar ook Jaap.nl, Pararius, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl kan je 24/7 woningen te koop in Hornhuizen Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Bij het bekijken van de woning krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Breng een bod uit

  Je bieding stel je samen a.d.h.v. de WOZ-waarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het kan handig zijn een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze expert gaat samen met jou het huis bekijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan wordt de koopakte opgesteld. Kijk goed of de juiste dingen erin staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst passeert bij de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Nu is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen rond te maken. Gebaseerd op de overeengekomen prijs, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en directe verbouwkosten stelt de hypotheekadviseur vast hoeveel je moet lenen en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Vervolgens die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Taxateurs en makelaardijen in Hornhuizen

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden van een passend koophuis. Deze specialist onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en helpt met zaken als bezichtigingen. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxateur is een deskundige die objectief de waarde van een huis kan vaststellen op basis van vaste criteria. Een taxatierapport heb je nodig bij het afsluiten van een lening, het oversluiten van een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de bijgaande tabel vind je adressen van kantoren zoals taxatiebedrijven en makelaars in Hornhuizen en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een goede hypotheekadviseur in Hornhuizen geeft je passend en persoonlijk advies bij alle zaken omtrent een hypotheek. Deze expert bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.800 en €3.300. In de volgende weergave verstrekken we contactgegevens van financieel adviseurs in Hornhuizen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Hornhuizen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Hornhuizen

De afgelopen periode (april 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze buurt. In de lijst hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Hornhuizen en net daarbuiten. Erg belangrijk: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Bekijk ook meer info over Woningtaxatie.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Hoe duur is gemiddeld een woning in Hornhuizen kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Het Hogeland registreren wij 22.878 woningen. Het gaat om 20.586 (67%) koopwoningen en 2.292 (32,8%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld woonoppervlakte van 169 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €174.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €251.832. De woningmarkt is krap. Hierdoor kunnen we stellen dan dat je niet veel te kiezen hebt en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Hornhuizen. Woningen staan kort te koop en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Hornhuizen?

Een huis in Het Hogeland heeft een verbruik van gemiddeld 1490 m3 per jaar aan gas en 2620 electriciteit (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (830 kuub gas p/jaar en 1720 kWh stroom. Een groot vrijstaand woonhuis verbruikt de meeste energie (1840 kuub gas en 3110 electriciteit (kWh)). Een steeds groter deel huizenbezitters van huizen te koop in Hornhuizen passen duurzame oplossingen als zonnepanelen, vloerisolatie, warmtepomp, dubbel glas, dakisolatie, zonneboiler toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor huishoudens wonen in Hornhuizen?

Deze omgeving heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente leven 47.801 mensen in 21.434 gezinnen. Wat meer specifiek: 7.402 eenpersoonshuishoudens, 7.044 huishoudens zonder kinderen en 6.988 gezinnen met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,19 personen.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Als eerste stel je een vraagprijs op en ga je aan de slag met een verkoopplan. Bekende kanalen zijn Funda, de NVM Open Huizen Dag of via online marktplaatsen en sociale media. Daarbij moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en plan je bezichtigingen in. Nu komen de biedingen binnen. een mooi bod ontvangen? Dan resteert alleen nog de voorlopige koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Hornhuizen?

In deze buurt zijn er meestal wel bouwkavels met een woonbestemming. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Hornhuizen plaatsen. Neem contact op met de gemeente (www.hethogeland.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl voor postcodegebied 9978.

Plaats een reactie