Woning kopen Oldenzijl

Plannen om een woning te kopen in Oldenzijl? Het is een erg populaire plek in de provincie Groningen. In de omgeving zijn er verschillende dagelijkse voorzieningen als basisscholen, kinderopvang en winkels. Daarbij geniet je hier ook van mooie natuurgebieden waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In de gemeente staan er 22.878 woningen (67% koophuis, 32,8% huurwoningen). De gemiddelde transactieprijs is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €251.832. Op dit huizenportaal bieden wij het huidige woningaanbod in Oldenzijl, adressen van makelaars, taxateurs en hypotheekmakelaars. Daarnaast bieden we informatie over verschillende woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een actieve plaats in Groningen.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van kleinere huizen en moderne huizen en bungalows.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €174.000, de gemiddelde woningprijs is €251.832.
 • In de regio vind je volop faciliteiten zoals winkels, restaurants, sportclubs, openbaar vervoer, kinderopvang.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteHet Hogeland
PlaatsOldenzijl
Postcode9986
Netnummer0595 (+31595)
Inwoners (gemeente)47.801
Aantal huishoudens21.434
Aantal huishoudens met kinderen6.988
Gemiddelde huishoudensgrootte2,19
Aantal woningen22.878
Aantal koopwoningen20.586
Aantal huurwoningen2.292
Gemiddelde woonoppervlakte169 m2
Gemiddelde WOZ€174.000
Gemiddelde verkoopprijs€251.832
Gemiddeld gasverbruik1490 m3
Gemiddeld stroomverbruik2620 kWh

Woningaanbod Oldenzijl maart 2024

In ons overzicht blader je door het huidige beschikbare woningaanbod van maart 2024. Zoek specifiek o.b.v. woonoppervlakte, aantal kamers, vraagprijs, woningtype, ligging, perceeloppervlakteen additionele aspecten als zuinigheid & de aanwezigheid van een kelder. Bel of mail de makelaardij en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op onze website vind je ook het actuele woningaanbod in Zijldijk, Usquert, Oosternieland, Oudeschip of Roodeschool.

woning-te-koop-oldenzijl

Een appartement kopen in Oldenzijl

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn niet duur, ze zijn vaak gunstig gelegen, zijn gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en de VvE doet het onderhoud. Minpunten zijn: slechts een beperkt vloeroppervlak, je moet de tuin vaak delen en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Een fijne ligging en een gunstige aanschafprijs.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 70 m2 – 100 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 830 m3 gas en +/- 1720 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis Oldenzijl

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Wat betreft de nadelige aspecten: weinig ruimte rondom de woning en vooral buiten minimale privacy.

 • Een typische starterswoning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • Vloeroppervlakte tussen de 78 m2 & 114 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1210 kuub gas & 2250 kWh aan stroom.

Hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Oldenzijl is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt vaak de auto goed parkeren. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een rijtjeshuis en hebben iets hogere stookkosten.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 85 m2 – 117 m2.
 • Schatting: er wordt 2340 kWh elektra & 1360 m3 gas afgenomen.

2-onder-1 kap woning Oldenzijl

De betekenis van een twee onder een kap is 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en veel privacy. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Aandachtspunten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 120 m2 – 154 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2430 kWh elektra + 1340 kuub gas afgenomen.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van veel woonruimte, een grote tuin en je hebt veruit de meeste privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 151 m2 – 205 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3110 elektriciteit (kWh) & 1840 gas (m3)verstookt.

5-stappenplan: een woning kopen in Oldenzijl

 1. Wat kan ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het gebruikelijk om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Als het duidelijk is wat jouw max. hypotheek is kan de zoektocht beginnen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Op de website van Funda, maar ook Pararius, Vbo.nl, Huispedia, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Oldenzijl Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Probeer dan een afspraak te maken voor een uitgebreide rondleiding. Door te kiezen voor een bezichtiging kun je zelf de woning opnemen.

 3. Start met het biedingsproces

  Je bieding zul je moeten bepalen met een analyse van de te verwachten marktwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Jij kunt ook informeren om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze huis-expert zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan ga je de koopakte tekenen. Loop na of alles juist vermeld is en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Als laatste is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen te bevestigen. A.d.h.v. woningwaarde, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), zelf in te brengen spaargeld en toekomstige verbouwingen wordt vastgesteld wat het te lenen bedrag is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Helemaal aan het einde ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaars en woningtaxateurs in Oldenzijl

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden van een passend koophuis. Deze professional zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Belangrijk: een NVM makelaar voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxateur is een deskundige die de marktwaarde van een object berekend op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Een taxatierapport is benodigd voor het afsluiten van een lening, een offerte voor een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de tabel hieronder tref je namen en adressen van taxateurs en makelaars in Oldenzijl en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een erkend hypotheekadviseur in Oldenzijl geeft financieel advies en helpt bij het afsluiten van een passende hypotheek. Deze expert loopt jouw financiële situatie door en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.850 en €2.900. In de lijst hierna bieden we gegevens van financieel adviseurs in Oldenzijl.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Oldenzijl. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Oldenzijl

Afgelopen maand (maart 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in de regio. Hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Oldenzijl en omliggende plekken. Goed om te weten: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Bekijk ook meer info over Abonnementen vergelijken.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: onderwerpen over woningen aankopen

Wat kost een woning in Oldenzijl kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Het Hogeland vinden we circa 22.878 woonhuizen. Er zijn 20.586 (67%) koophuizen en 2.292 (32,8%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld woonoppervlakte van 169 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €174.000 en de gem. verkoopprijs is €251.832. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Hierdoor kunnen we stellen dan er maar beperkt aanbod is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Oldenzijl. De doorlooptijd van een woning is kort en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Oldenzijl?

Een woonobject in Het Hogeland verbruikt gemiddeld 1490 kuub gas en 2620 kWh stroom. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (830 m3 gas voor verwarming en warm water en 1720 stroom (kWh). Een huis dat vrijstaand is gebruikt vaak het meeste energie (1840 m3 gas voor verwarming en warm water en 3110 electriciteit (kWh)). Veel eigenaren van huizen te koop in Oldenzijl passen duurzame oplossingen als dubbel glas, zonneboiler, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen, dakisolatie toe om te besparen op energiekosten.

Welk type huishoudens wonen in Oldenzijl?

Deze woonplaats heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente leven 47.801 inwoners in 21.434 verschillende huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 7.402 eenpersoonshuishoudens, 7.044 families zonder kinderen en 6.988 gezinnen met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,19 mensen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Om te beginnen bepaal je de vraagprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, de NVM Open Huizen Dag of je eigen netwerk. Tevens maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en ga je bezichtigingen inplannen. Hierna kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. een mooi bod ontvangen? Dan is het tijd voor de (voorlopige) koopakte en de notariële overdrachtsakte. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Oldenzijl?

In deze buurt zijn diverse bouwkavels die een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Oldenzijl plaatsen. Doe navraag bij de gemeente (www.hethogeland.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Consumentenbond, Milieucentraal, Nibud voor postcodegebied 9986.

Plaats een reactie