Woning kopen Roodeschool

Wil je een woning kopen in Roodeschool? Het is een heerlijke plek in de provincie Groningen. In de regio zijn er meerdere voorzieningen zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Daarnaast ontdek je hier een park en natuurgebied, ideaal voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente zijn er 22.878 woningen (67% koop, 32,8% huurhuis). De gemiddelde prijs van een woning stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €251.832. Op dit woningportaal blader je door het woningaanbod in Roodeschool, namen en adressen van makelaardijen, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Verder vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een unieke plek in de provincie Groningen.
 • Het aanbod is divers met zowel kamers, appartementen en moderne huizen en bungalows.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €174.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €251.832.
 • In de buurt vind je volop mogelijkheden zoals sportclubs, restaurants, natuurgebieden, openbaar vervoer, winkels.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteHet Hogeland
PlaatsRoodeschool
Postcode9983
Netnummer0595 (+31595)
Inwoners (gemeente)47.801
Aantal huishoudens21.434
Aantal huishoudens met kinderen6.988
Gemiddelde huishoudensgrootte2,19
Aantal woningen22.878
Aantal koopwoningen20.586
Aantal huurwoningen2.292
Gemiddelde woonoppervlakte169 m2
Gemiddelde WOZ€174.000
Gemiddelde verkoopprijs€251.832
Gemiddeld gasverbruik1490 m3
Gemiddeld stroomverbruik2620 kWh

Woningaanbod Roodeschool februari 2024

In ons overzicht vind je optionele koophuizen die in februari 2024 worden verkocht. Zoek op ligging, vraagprijs, perceeloppervlakte, bouwjaar, aantal kamers, woningtypeen andere woningeigenschappen als CV-ketel en aanwezigheid van parkeerplaats. Neem contact op met de betreffende makelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook het actuele woningaanbod in Oudeschip, Oosternieland, Uithuizermeeden, Uithuizen of Eemshaven.

woning-te-koop-roodeschool

Een appartement kopen in Roodeschool

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, kennen goede bereikbaarheid, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, zijn zeer energiezuinig en de VvE doet het onderhoud. Minpunten zijn: je hebt minder ruimte, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Een fijne ligging en erg waardevast.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 64 m2 & 92 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 830 m3 gas + 1720 kWh aan stroom.

Aanbod rijtjeshuis Roodeschool

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype wat maakt dat het een veilige investering is. Belangrijke aandachtspunten zijn: een kleine achtertuin en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 90 m2 – 115 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1210 kuub gas en +/- 2250 kWh elektriciteit.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een fraai hoekhuis in Roodeschool is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt meer groen om de woning, je hebt wat minder inkijk, meer lichtinval en je hebt meer opties voor een uitbouw. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een rijtjeshuis en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 97 m2 – 123 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2340 kWh stroom & 1360 m3 gas verstookt.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Roodeschool

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Je geniet van maximale ruimte met voldoende beschutting. De bouwkosten deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Negatieve aspecten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 124 m2 – 147 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2430 kWh elektra en 1340 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt het meeste privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vaak zijn het wel dure huizen. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 155 m2 – 198 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3110 elektriciteit (kWh) + 1840 gas (m3) verstookt.

5-stappenplan: een woning kopen in Roodeschool

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Als je huizen gaat bekijken dan is het verstandig om te beginnen met een financiële check. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Eens hij berekend heeft wat jouw bestedingsruimte is gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Huispedia kan je 24/7 woningen te koop in Roodeschool Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Wanneer je de woning doorloopt krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Breng een bod uit

  Jouw bod komt tot stand door de marktwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Jij kunt ook informeren om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Hij of zij zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en helpt bij het uitbrengen van het bod. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Loop na of alle gegevens juist staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van de woning in orde te maken. D.m.v. woningwaarde, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), eigen geld en directe verbouwkosten wordt vastgesteld welk hypotheekbedrag nodig is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Vervolgens ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Roodeschool

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze deskundige weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Advies: een NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxateur is een onafhankelijk persoon die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Een actueel taxatierapport is verplicht voor het afsluiten van een lening, een offerte voor een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. Bijgaand bieden wij adressen van taxatie experts en makelaars in Roodeschool en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een erkend hypotheekadviseur in Roodeschool helpt je van A tot Z bij alle zaken omtrent een hypotheek. De adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.950 & €2.550. In onderstaande lijst vind je gegevens van financieel adviseurs in Roodeschool.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Roodeschool. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Roodeschool

De afgelopen periode (februari 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze streek. Hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Roodeschool en direct omgeving. Goed om te weten: je ziet hier de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Check ook meer details over Hypotheekakte.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Roodeschool kopen?

In en rondom de gemeente Het Hogeland vinden we circa 22.878 woningen. Dit zijn 20.586 (67%) koopwoningen en 2.292 (32,8%) huurwoningen. De gemiddelde woonoppervlakte is 169 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €174.000 en de gem. verkoopprijs is €251.832. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dit betekent dat dat er maar weinig aanbod is en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Roodeschool. Je moet er heel snel bij zijn en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Roodeschool?

Een woonobject in Het Hogeland kent een gem. verbruik van 1490 m3 per jaar aan gas en 2620 kWh electriciteit. Een flat/appartement gebruikt het minste energie (830 m3 per jaar aan gas en 1720 kWh stroom. Een vrijstaande villa is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1840 kuub gas p/jaar en 3110 electriciteit (kWh)). Veel bezitters van huizen te koop in Roodeschool passen duurzame verwarmingsbronnen als dakisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, zonneboiler, vloerisolatie, dubbel glas toe om de energienota te drukken.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Roodeschool?

Deze gemeente heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente wonen 47.801 inwoners in 21.434 huishoudens. Hier wonen 7.402 eenpersoonshuishoudens, 7.044 families zonder kinderen en 6.988 gezinnen met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,19 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Allereerst calculeer je de huidige marktprijs en maak je een verkoopplan. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, een open huis dag of social media en marktplaats. Vervolgens moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en leg je bezichtigen vast in de agenda. Daarna krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Zit er een fraai bod tussen? Dan is het tijd voor het (voorlopige) koopcontract en de notariële overdrachtsakte. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Roodeschool?

In en rondom deze gemeente kun je kiezen voor bouwkavels met woonbestemming. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Roodeschool plaatsen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.hethogeland.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Nibud, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl voor postcodegebied 9983.

Plaats een reactie