Woning kopen Zijldijk

Wil je een woning kopen in Zijldijk? Het is een geweldige plek in de provincie Groningen. In de buurt vind je voldoende faciliteiten als kinderopvang, scholen en winkels. Ook kan je hier genieten van een prachtige natuur waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. De gemeente herbergt in totaal 23.083 huizen (61% koophuis, 38,8% huur). De prijs van een woning stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €223.055. Op dit huizenportaal tonen wij het beschikbare woningaanbod in Zijldijk, adressen van makelaarskantoren, taxateurs en hypotheekbedrijven. Bovendien vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een mooie plaats in Groningen.
 • Je vind hier onder andere kleinere huizen en grotere woningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €134.000, de gemiddelde woningprijs is €223.055.
 • In de regio zijn veel opties zoals openbaar vervoer, kinderopvang, natuurgebieden, winkels, sportclubs.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteEemsdelta
PlaatsZijldijk
Postcode9987
Netnummer0596 (+31596)
Inwoners (gemeente)24.678
Aantal huishoudens11.591
Aantal huishoudens met kinderen3.493
Gemiddelde huishoudensgrootte2,07
Aantal woningen23.083
Aantal koopwoningen18.274
Aantal huurwoningen4.809
Gemiddelde woonoppervlakte139 m2
Gemiddelde WOZ€134.000
Gemiddelde verkoopprijs€223.055
Gemiddeld gasverbruik1400 m3
Gemiddeld stroomverbruik2560 kWh

Woningaanbod Zijldijk april 2024

In het overzicht hieronder vind je het huidige beschikbare woningaanbod van april 2024. Je kunt eenvoudig zoeken op woningtype, woonoppervlakte, vraagprijs, aantal kamers, ligging, bouwjaaren relevante factoren als zuinigheid of aanwezigheid van een garage. Bel of mail het makelaarskantoor voor een bezichtigingsmoment. Op ons woningplatform bekijk je ook het huizenaanbod in Usquert, Warffum, Oldenzijl, Oosternieland en Oudeschip.

woning-te-koop-zijldijk

Eigen appartement kopen in Zijldijk

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar, je vind ze veel in het centrum, bijna altijd gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Vergeet niet: het is een relatief kleine woning, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Alle faciliteiten om de hoek en erg waardevast.
 • Woonoppervlak tussen de 67 m2 en 93 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 900 m3 gas + 1740 kWh aan stroom.

Aanbod rijtjeshuis Zijldijk

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning gelegen in een blok van meerdere huizen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn geliefd wat maakt dat het een veilige investering is. Let wel op de volgende punten: vaak een klein tuintje en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een echte starterswoning.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • Vloeroppervlakte tussen de 81 m2 en 108 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1280 kuub gas en +/- 2500 kWh aan stroom.

Een hoekwoning kopen

Een net hoekhuis in Zijldijk is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt meer groen om de woning, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, meer lichtinval en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijtjeswoningen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 91 m2 & 118 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2500 kWh stroom & 1420 m3 gas verstookt.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Zijldijk

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Soms staat de ene woning haaks op de andere. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met slechts beperkte inkijk. Je kunt de bouwkosten delen wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Nadelen zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 126 m2 en 155 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2600 kWh stroom & 1420 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Je hebt veel woonruimte, een grote tuin en je hebt veruit de meeste privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Let op: Goedkoop is het niet. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 140 m2 en 192 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3190 elektriciteit (kWh) + 1830 gas (m3) verbruikt

Samenvatting: een woning kopen in Zijldijk

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het het beste om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Als hij een goede calculatie heeft wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Huislijn.nl, Vbo.nl, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius kan je nagenoeg alle woningen te koop in Zijldijk Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een bezichtiging. Op het moment dat je een bezichtiging doet krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Maximale bod berekenen

  Je maximale bieding komt tot stand door de te verwachten marktwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Jij kunt ook informeren om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze persoon kijkt mee tijdens de bezichtiging en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Is jouw bod het winnende bod? Dan ga je de koopakte tekenen. Check altijd of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. Deze koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Nu is het tijd om de financiering van jouw volgende huis af te ronden. Gebaseerd op koopsom, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en een bouwdepot voor verbouwing stelt de hypotheekadviseur vast hoeveel je moet lenen en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Nu ben je bijna klaar. Als laatste maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaars en taxateurs in Zijldijk

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Hij of zij zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Advies: een NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxatie specialist is iemand die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Een actueel taxatierapport is een dossierstuk bij het verkrijgen van een lening, een offerte voor een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de onderstaande tabel vind je adresgegevens van taxatie experts en makelaars in Zijldijk en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een deskundige hypotheekadviseur in Zijldijk helpt je bij het verkrijgen van een hypotheek. Jouw adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.550 en €3.150. In de opsomming hierna bieden we namen en adressen van financieel adviseurs in Zijldijk.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Zijldijk. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Zijldijk

Recent (april 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze streek. Hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Zijldijk en omliggende plekken. Erg belangrijk: je vindt alleen de vraagprijs, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Mogelijk ook interessant: Energie vegelijken.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: Info over koophuizen kopen

Hoe duur is een woning in Zijldijk kopen?

In deze gemeente Eemsdelta vinden we circa 23.083 woonhuizen. Er zijn 18.274 (61%) koopwoningen en 4.809 (38,8%) huurhuizen. De gemiddelde gebruiksoppervlakte is 139 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €134.000 en de gem. verkoopprijs is €223.055. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dit heeft als gevolg dat er maar beperkt aanbod is en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Zijldijk. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Zijldijk?

Een woonobject in Eemsdelta heeft een verbruik van gemiddeld 1400 m3 per jaar aan gas en 2560 elektra (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (900 kuub aardgas en 1740 kWh electriciteit. Een woning die vrijstaand gebouwd is is topverbruiker qua energie (1830 m3 per jaar aan gas en 3190 electriciteit (kWh)). Veel bezitters van huizen te koop in Zijldijk passen duurzame producten zoals dakisolatie, zonneboiler, dubbel glas, warmtepomp, zonnepanelen, spouwmuurisolatie toe om hun energiekosten te minderen.

Welk type huishoudens wonen in Zijldijk?

Dit gebied is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente verblijven 24.678 inwoners in 11.591 huishoudens. Wat meer specifiek: 4.364 eenpersoonshuishoudens, 3.734 huishoudens zonder kinderen en 3.493 families met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,07 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Als eerste bereken je de actuele marktprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, Open Huizen dagen of je eigen netwerk. Daarbij style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en ga je bezichtigingen plannen. Nu krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Een passend bod ontvangen? Dan teken je de koopovereenkomst en de notariële overdrachtsakte. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Zijldijk?

In de omgeving zijn er meestal wel bouwkavels die een woonbestemming hebben. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Zijldijk zetten. Doe navraag bij de gemeente (www.eemsdelta.nl/) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Milieucentraal, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 9987.

Plaats een reactie