Woning kopen Oosternieland

Ga je een woning kopen in Oosternieland? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Groningen. In de nabije omgeving vind je meerdere faciliteiten als winkels en scholen. Tevens vind je hier een mooi en rustig natuurgebied om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. In de gemeente zijn er 22.878 woningen (67% koop, 32,8% huur, particulier en woningcorporaties). De huizenprijs is de afgelopen jaren flink gestegen richting €251.832. Op dit woningportaal vind je het recente woningaanbod in Oosternieland, namen en adressen van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. Ook lees je alles over de meest populaire woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Groningen.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. kleinere huizen en luxe villa’s.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €174.000, de gemiddelde verkoopprijs is €251.832.
 • Veel voorzieningen zoals opties zoals restaurants, winkels, natuurgebieden, openbaar vervoer, kinderopvang.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteHet Hogeland
PlaatsOosternieland
Postcode9985
Netnummer0595 (+31595)
Inwoners (gemeente)47.801
Aantal huishoudens21.434
Aantal huishoudens met kinderen6.988
Gemiddelde huishoudensgrootte2,19
Aantal woningen22.878
Aantal koopwoningen20.586
Aantal huurwoningen2.292
Gemiddelde woonoppervlakte169 m2
Gemiddelde WOZ€174.000
Gemiddelde verkoopprijs€251.832
Gemiddeld gasverbruik1490 m3
Gemiddeld stroomverbruik2620 kWh

Woningaanbod Oosternieland maart 2024

Met onze huizenzoeker verstrekken we het actuele woningaanbod van maart 2024. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als bouwjaar, vraagprijs, aantal kamers, perceeloppervlakte, woningtype, woonoppervlakteen meer onderwerpen zoals duurzaamheid of mogelijkheden voor parkeren. Interesse? Mail of bel de verkopende makelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook woningen die te koop staan in Oldenzijl, Zijldijk, Oudeschip, Roodeschool & Uithuizermeeden.

woning-te-koop-oosternieland

Appartement kopen in Oosternieland

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, hebben een zeer goede bereikbaarheid, vaak gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Niet vergeten: de ruimte is beperkt, een tuin ontbreekt vaak en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Centraal gelegen en een gunstige aanschafprijs.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 69 m2 & 97 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 830 m3 gas en gem. 1720 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis kopen Oosternieland

Een tussenwoning is een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Rijwoningen zijn betaalbaar en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn geliefd wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Wat betreft de nadelige aspecten: weinig ruimte in en rondom huis en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een typische starterswoning.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 81 m2 – 105 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1210 kuub gas en +/- 2250 kWh aan stroom.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Oosternieland is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt een grotere tuin, je hebt wat minder inkijk, meer lichtinval en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De marktprijzen liggen wat hoger dan een tussenwoning en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 86 m2 – 131 m2.
 • Schatting: er wordt 2340 kWh stroom en 1360 m3 gas gebruikt.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Oosternieland

De betekenis van een twee onder een kap is 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Je geniet van maximale ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De aanneemsom deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Nadelen zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 125 m2 & 140 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2430 kWh elektra + 1340 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Belangrijkste voordelen: enorm veel (woon)ruimte en je hebt maximale privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 141 m2 & 203 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3110 elektriciteit (kWh) + 1840 gas (m3) afgenomen.

In 5 stappen: een woning kopen in Oosternieland

 1. Bereken je max. hypotheek

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het verstandig om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Zodra je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat jouw max. hypotheek is kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Woningen bezichtigen

  Via platforms zoals Funda, Huislijn.nl, Pararius, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl kan je 24/7 woningen te koop in Oosternieland zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een rondleiding door het huis. Bij het doorlopen van de woning krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Start met het biedingsproces

  Wat je wilt bieden stel je samen a.d.h.v. de woningwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Tevens is het aan te raden een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze makelaar zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan wordt de koopakte opgesteld. Controleer zorgvuldig of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De opgesteld koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Nu is het tijd om de financiering van jouw volgende huis af te handelen. Aan de hand van het biedbedrag, notariële kosten, kosten koper, belastingen, eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en eventuele verbouwplannen calculeert de specialist welk hypotheekbedrag nodig is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Nu ben je bijna klaar. Als laatste onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Oosternieland

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Hij of zij kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon heeft alle benodigde papieren op zak. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de marktwaarde van een object berekend op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Een taxatierapport is nodig bij het aanvragen van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In de tabel hieronder tonen wij contactgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Oosternieland en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Oosternieland helpt je van A tot Z bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. De financieel adviseur bekijkt jouw financiële situatie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.950 en €2.600. In de opsomming hierna check je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Oosternieland.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Oosternieland. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Oosternieland

De afgelopen tijd (maart 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze omgeving. Hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Oosternieland en omliggende plekken. Let op: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Lees op deze website ook alles over Overdrachtsbelasting.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ koophuis: veelgestelde vragen en antwoorden

Wat kost een woning in Oosternieland kopen?

In de buurt van de gemeente Het Hogeland vind je ongeveer 22.878 huizen. Dit zijn 20.586 (67%) koophuizen en 2.292 (32,8%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. vloeroppervlakte van 169 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €174.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €251.832. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dat houdt in dat de keuzes zeer beperkt zijn en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Oosternieland. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Oosternieland?

Een huis in Het Hogeland gebruikt gemiddeld 1490 m3 aan gas en 2620 stroom (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (830 m3 per jaar aan gas en 1720 elektra (kWh). Een vrijstaande villa gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1840 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3110 electriciteit (kWh)). Meer en meer eigenaren van huizen te koop in Oosternieland passen duurzame bronnen zoals warmtepomp, dubbel glas, vloerisolatie, zonnepanelen, dakisolatie, zonneboiler toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Welk type gezinnen wonen in Oosternieland?

Dit buurtschap heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente wonen 47.801 personen in 21.434 huishoudens. Het betreft 7.402 eenpersoonshuishoudens, 7.044 families zonder kinderen en 6.988 huishoudens met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,19 inwoners.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

In de eerste fase denk je na over de vraagprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Bijvoorbeeld via Funda, een open dag organiseren of social media. Hiervoor moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Hierna begint het onderhandelen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan resteert alleen nog het voorlopige koopcontract en de akte van levering via een notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Oosternieland?

In deze regio vind je diverse bouwkavels die een woonbestemming hebben. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Oosternieland zetten. Neem contact op met de gemeente (www.hethogeland.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Nibud, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 9985.

Plaats een reactie