Woning kopen Oudeschip

Plannen om een woning te kopen in Oudeschip? Het is een geweldige plek in de provincie Groningen. In de buurt bestaan er verschillende voorzieningen als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Tevens kan je hier genieten van mooie natuurgebieden, perfect voor een wandeling of fietstocht. Er zijn in deze gemeente in totaal 22.878 huizen (67% koopwoning, 32,8% huur). De huizenprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €251.832. Op Woningassistent.nl vind je het recente woningaanbod in Oudeschip, adresgegevens van NVM-makelaars, taxateurs en hypotheekbedrijven. Bovendien tonen wij extra informatie over huizentypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Groningen.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van benedenwoningen en grotere huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €174.000, de gemiddelde verkoopprijs is €251.832.
 • In de buurt vind je volop opties zoals sportclubs, openbaar vervoer, winkels, restaurants, scholen.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteHet Hogeland
PlaatsOudeschip
Postcode9984
Netnummer0596 (+31596)
Inwoners (gemeente)47.801
Aantal huishoudens21.434
Aantal huishoudens met kinderen6.988
Gemiddelde huishoudensgrootte2,19
Aantal woningen22.878
Aantal koopwoningen20.586
Aantal huurwoningen2.292
Gemiddelde woonoppervlakte169 m2
Gemiddelde WOZ€174.000
Gemiddelde verkoopprijs€251.832
Gemiddeld gasverbruik1490 m3
Gemiddeld stroomverbruik2620 kWh

Woningaanbod Oudeschip maart 2024

Bijgaand maak je kennis met optionele koophuizen die in maart 2024 worden verkocht. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als woningtype, woonoppervlakte, ligging, bouwjaar, perceeloppervlakte, vraagprijsen relevante factoren als isolatie of en de aanwezigheid van een balkon. Extra info nodig? Bezoek dan de betreffende makelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je het woningaanbod Oosternieland, Oldenzijl, Roodeschool, Uithuizermeeden of Uithuizen.

woning-te-koop-oudeschip

Studio of appartement kopen in Oudeschip

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, je vind ze veel in het centrum, in de regel gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en het onderhoud is zeer beperkt. Wat wel geldt: slechts een beperkt vloeroppervlak, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Gunstige ligging en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 69 m2 – 96 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 830 m3 gas en gem. 1720 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Oudeschip

Een tussenwoning is een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Er zijn ook nadelen: een kleine achtertuin en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 88 m2 en 124 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1210 kuub gas en tevens 2250 kWh aan elektriciteit.

Aanbod hoekwoningen

Een fraai hoekhuis in Oudeschip is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt veel meer vrijheid, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijwoningen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 89 m2 en 126 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2340 kWh elektriciteit en 1360 m3 gas verstookt.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Oudeschip

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. In en rondom het huis is veel oppervlak met slechts beperkte inkijk. De bouwkosten deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Negatieve aspecten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 126 m2 – 152 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 2430 kWh stroom + 1340 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt een groot gevoel van privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 150 m2 & 198 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3110 elektriciteit (kWh) + 1840 gas (m3) verstookt.

Stappenplan: een woning kopen in Oudeschip

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het gebruikelijk om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Op het moment dat je inzicht hebt in wat je kunt lenen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via concepten als Funda, en ook Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Vbo.nl, Pararius, Huislijn.nl, Jaap.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Oudeschip zoeken. Een droomhuis gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor een rondleiding door het huis. Tijdens een bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Bieden op een woning

  Wat je wilt bieden bereken je door te kijken naar de marktwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Eventueel kan je kiezen om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze woning deskundige kijkt mee tijdens de bezichtiging en adviseert je over de bieding. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan ga je de koopakte tekenen. Bekijk goed of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De gezamenlijke koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  De volgende stap is om de financiering van het huis dat je wilt kopen definitief te regelen. D.m.v. het biedbedrag, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en noodzakelijke verbouwingen stelt de hypotheekadviseur vast welk hypotheekbedrag nodig is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Nu ben je bijna klaar. Als laatste onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Makelaars en taxateurs in Oudeschip

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze woningdeskundige heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en helpt je bij het verkoopproces. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxateur is een deskundige die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Het taxatierapport is benodigd voor het afsluiten van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. Bijgaand bieden wij adressen van kantoren zoals taxatie experts en makelaars in Oudeschip en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Oudeschip geeft je passend en persoonlijk advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. De bank of adviseur bekijkt jouw financiële situatie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.550 en €3.000. In het schema hier verstrekken we contactgegevens van financieel adviseurs in Oudeschip.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Oudeschip. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Oudeschip

In maart 2024 zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze streek. In de zoekmachine hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Oudeschip en direct omgeving. Belangrijk detail: het gaat hier enkel om vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Lees ook verder over Makelaarskosten.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: onderwerpen over woningen aankopen

Wat kost nu een woning in Oudeschip kopen?

In deze gemeente Het Hogeland vind je ongeveer 22.878 woningen. Hierbij spreken we van 20.586 (67%) koopwoningen en 2.292 (32,8%) huurhuizen. Alle woningen bij elkaar hebben een woonoppervlakte van gemiddeld 169 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €174.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €251.832. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dat wil zeggen dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Oudeschip. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en je dient vaak flink te overbieden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Oudeschip?

Een woonhuis in Het Hogeland gebruikt gemiddeld 1490 kuub gas en 2620 stroom (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (830 m3 gas en 1720 kWh stroom. Een huis dat vrijstaand is is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1840 m3 per jaar aan gas en 3110 electriciteit (kWh)). Een steeds groter deel huizenbezitters van huizen te koop in Oudeschip passen duurzame producten zoals spouwmuurisolatie, dubbel glas, zonneboiler, zonnepanelen, vloerisolatie, warmtepomp toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor gezinnen wonen in Oudeschip?

Dit buurtschap kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente verblijven 47.801 personen in 21.434 verschillende gezinnen. Er wonen 7.402 eenpersoonshuishoudens, 7.044 huishoudens zonder kinderen en 6.988 families met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,19 personen (volwassenen en kinderen).

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Ten eerste moet je een verkoopprijs bepalen en maak je een verkoopplan. De meest gangbare middelen zijn Funda, de Open Huizen dagen of via bekenden, vrienden en familie. In de volgende stap style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en maak je afspraken voor een rondleiding. Als dat allemaal gelukt is kunnen huizenzoekers een bod doen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan regel je enkel nog de koopakte en de leveringsakte bij de notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Oudeschip?

In deze streek kun je kiezen voor bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Oudeschip zetten. Informeer bij de gemeente (www.hethogeland.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Consumentenbond, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Nibud voor postcodegebied 9979, 9984.

Plaats een reactie