Woning kopen Uithuizen

Jouw aanstaande woning kopen in Uithuizen? Het is een geweldige plek in de provincie Groningen. In de nabije buurt heb je allerhande dagelijkse voorzieningen zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Ook ontdek je hier mooie natuurgebieden waar je echt tot rust kan komen. De gemeente heeft 22.878 huizen (67% koophuis, 32,8% huurwoning). De woningprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €251.832. Op dit huizenplatform blader je door het laatste woningaanbod in Uithuizen, adressen van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en hypotheekbedrijven. In aanvulling daarop bieden we informatie over verschillende woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Groningen.
 • Je vind hier onder andere benedenwoningen en grotere huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €174.000, de gemiddelde woningprijs is €251.832.
 • In de directe omgeving zijn diverse voorzieningen zoals winkels, sportclubs, restaurants, natuurgebieden, scholen.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteHet Hogeland
PlaatsUithuizen
Postcode9981
Netnummer0595 (+31595)
Inwoners (gemeente)47.801
Aantal huishoudens21.434
Aantal huishoudens met kinderen6.988
Gemiddelde huishoudensgrootte2,19
Aantal woningen22.878
Aantal koopwoningen20.586
Aantal huurwoningen2.292
Gemiddelde woonoppervlakte169 m2
Gemiddelde WOZ€174.000
Gemiddelde verkoopprijs€251.832
Gemiddeld gasverbruik1490 m3
Gemiddeld stroomverbruik2620 kWh

Woningaanbod Uithuizen april 2024

In het overzicht hieronder bekijk je de beschikbare koopwoningen in april 2024. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als vraagprijs, woningtype, perceeloppervlakte, ligging, aantal kamers, woonoppervlakteen additionele aspecten als isolatie of parkeeropties. Extra info nodig? Bezoek dan de verkoopmakelaar voor een bezichtigingsmoment. Op de Woningassistent bekijk je het actuele woningaanbod in Uithuizermeeden, Roodeschool, Eemshaven, Hornhuizen of Kloosterburen.

woning-te-koop-uithuizen

Appartementen te koop Uithuizen

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, ze zijn energiezuinig en vallen vaak binnen een VvE constructie. Negatieve aspecten zijn: het woonoppervlak is niet al te groot, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Gunstige ligging en gemakkelijk in onderhoud.
 • Woonoppervlak tussen de 66 m2 & 105 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 830 m3 gas en doorgaans 1720 kWh stroomverbruik.

Aanbod rijtjeshuis Uithuizen

De betekenis van een tussenwoning is een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen zijn betaalbaar en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Belangrijke aandachtspunten zijn: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt minder lichtinval.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 87 m2 en 125 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1210 kuub gas en doorgaans 2250 kWh aan stroom.

Een hoekwoning kopen

Een fraai hoekhuis in Uithuizen is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt wat minder inkijk, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je hebt meer opties voor een uitbouw. Ze zijn vaak wat duurder dan een rijtjeswoning en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 94 m2 – 121 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2340 kWh elektriciteit en 1360 m3 gas gebruikt.

2-onder-1 kap woning Uithuizen

Een twee onder een kap houdt in twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met slechts beperkte inkijk. Je kunt de bouwkosten delen wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Nadelen zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 131 m2 – 150 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 2430 kWh elektra & 1340 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt ontzettend veel woonruimte en je bent lekker op jezelf: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 143 m2 – 203 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3110 stroom (kWh) + 1840 gas (m3) ingekocht.

5-stappenplan: een woning kopen in Uithuizen

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het een goed idee om te beginnen met een financiële check. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Vanaf het moment dat hij een goede calculatie heeft wat je maximaal kunt lenen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Op de website van Funda, maar ook Zoekallehuizen.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl, Huispedia kan je nagenoeg alle woningen te koop in Uithuizen Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Neem dan contact op met de makelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Door te kiezen voor een bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Breng een bod uit

  Jouw bod stel je samen a.d.h.v. de WOZ-waarde en wat je maximaal kunt lenen. Jij kunt ook informeren om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze specialist gaat samen met jou het huis bekijken en stelt samen met jou het bod samen. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Wordt je bod geaccepteerd? De koopakte kan dan opgesteld worden. Loop na of alle gegevens juist staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Nu is het tijd om de financiering van het huis in orde te maken. Gebaseerd op het biedbedrag, notariële kosten, kosten koper, belastingen, in te brengen spaargeld en eventuele verbouwplannen zal de expert een advies uitbrengen aangaande hoeveel je moet lenen en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Als laatste ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaars en woningtaxateurs in Uithuizen

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden van een passend koophuis. Deze expert zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxateur is een specialist die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt aan de hand van verschillende thema’s. Een dergelijk taxatierapport is nodig bij het verkrijgen van een lening, het oversluiten van een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. Bijgaand bekijk je contactgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Uithuizen en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een deskundige hypotheekadviseur in Uithuizen geeft je passend en persoonlijk advies bij het verkrijgen van een hypotheek. De financieel adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.650 – €2.750. In het schema hier tref je contactgegevens van financieel adviseurs in Uithuizen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Uithuizen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Uithuizen

De afgelopen tijd (april 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze omgeving. In de tool hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Uithuizen en omliggende plekken. Goed om te weten: het gaat hier enkel om vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Bekijk ook meer info over Kosten koper.

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Uithuizen kopen?

In de hele gemeente Het Hogeland zijn er ruim 22.878 woningen. Het gaat daarbij om 20.586 (67%) koophuizen en 2.292 (32,8%) huurwoningen. Het doorsnee vloeroppervlakte is 169 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €174.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €251.832. De woningmarkt is vrij overspannen. Dat houdt in dat de keuzes zeer beperkt zijn en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Uithuizen. Woning zijn vaak snel verkocht en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Uithuizen?

Een woning in Het Hogeland gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1490 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2620 electriciteit (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (830 m3 per jaar aan gas en 1720 stroom (kWh). Een huis dat vrijstaand is is een grootverbruiker qua energie (1840 m3 per jaar aan gas en 3110 kWh elektra). Een steeds groter deel bezitters van huizen te koop in Uithuizen passen duurzame bronnen zoals warmtepomp, zonneboiler, spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, dubbel glas toe om de energienota te drukken.

Welk type huishoudens wonen in Uithuizen?

Deze woonplaats kent een gevarieerde samenleving. In deze gemeente verblijven 47.801 inwoners in 21.434 gezinnen. Er wonen 7.402 eenpersoonshuishoudens, 7.044 families zonder kinderen en 6.988 huishoudens met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,19 bewoners.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Aan het begin calculeer je de huidige marktprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. De meest gangbare middelen zijn Funda, een open huis dag of Facebook/instagram. Vervolgens maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en plan je bezichtigingen in. Vervolgens gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Zit er een fraai bod tussen? Dan teken je de (voorlopige) koopakte en de overdrachtsakte bij de notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Uithuizen?

In deze provincie zijn er een aantal bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Uithuizen realiseren. Informeer bij de gemeente (www.hethogeland.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Rvo.nl, Nibud, Consumentenbond voor postcodegebied 9980, 9981.

Plaats een reactie