Woning kopen Uithuizermeeden

Ga je een woning kopen in Uithuizermeeden? Het is een geweldige plek in de provincie Groningen. In de regio vind je meerdere dagelijkse voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Bovendien vind je hier een schitterende natuur waar je echt tot rust kan komen. In de gemeente staan er 22.878 woningen (67% koop, 32,8% huurhuizen). De woningprijs is de afgelopen jaren flink gestegen richting €251.832. Op dit woningplatform tonen wij het nieuwe woningaanbod in Uithuizermeeden, adressen van kantoren als makelaardijen, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Daarnaast lees je alles over de meest populaire woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Groningen.
 • Je vind hier zowel rijtjeshuizen en moderne huizen en bungalows.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €174.000, de gemiddelde prijs van een woning is €251.832.
 • Je hebt hier toegang tot diverse faciliteiten zoals natuurgebieden, kinderopvang, sportclubs, restaurants, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteHet Hogeland
PlaatsUithuizermeeden
Postcode9982
Netnummer0595 (+31595)
Inwoners (gemeente)47.801
Aantal huishoudens21.434
Aantal huishoudens met kinderen6.988
Gemiddelde huishoudensgrootte2,19
Aantal woningen22.878
Aantal koopwoningen20.586
Aantal huurwoningen2.292
Gemiddelde woonoppervlakte169 m2
Gemiddelde WOZ€174.000
Gemiddelde verkoopprijs€251.832
Gemiddeld gasverbruik1490 m3
Gemiddeld stroomverbruik2620 kWh

Woningaanbod Uithuizermeeden april 2024

In het overzicht hieronder tref je de beschikbare koopwoningen in april 2024. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als vraagprijs, woonoppervlakte, woningtype, perceeloppervlakte, bouwjaar, liggingen additionele aspecten als isolatie & en de aanwezigheid van een balkon. Bel of mail de bewoners of makelaardij voor een bezichtigingsmoment. Bekijk ook het nieuwste woningaanbod in Roodeschool, Oudeschip, Uithuizen, Eemshaven en Hornhuizen.

woning-te-koop-uithuizermeeden

Appartement kopen in Uithuizermeeden

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, je vind ze veel in het centrum, in de regel gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en zijn ook nog eens onderhoudsarm Maar let op: het woonoppervlak is niet al te groot, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Gunstige ligging en zeer levensloopbestendig.
 • Woonoppervlak tussen de 60 m2 & 93 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 830 m3 gas en gem. 1720 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis Uithuizermeeden

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je zit dus aan beide kanten vast. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Belangrijke aandachtspunten zijn: weinig ruimte rondom de woning en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 87 m2 & 120 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1210 kuub gas & 2250 kWh stroomverbruik.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een net hoekhuis in Uithuizermeeden is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt wat minder inkijk, meer lichtinval en je kunt vaak de auto goed parkeren. De marktprijzen liggen wat hoger dan een tussenwoning en hebben iets hogere stookkosten.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 83 m2 en 124 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2340 kWh elektra en 1360 m3 gas afgenomen.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Uithuizermeeden

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en veel privacy. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst zodat de kosten beheersbaar blijven. Negatieve aspecten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 131 m2 en 140 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 2430 kWh elektra & 1340 kuub gas verbruikt

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Er is ontzettend veel woonruimte en je hebt het meeste privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Let op: Goedkoop is het niet. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 150 m2 & 194 m2.
 • Verwachting: er wordt 3110 elektra (kWh) + 1840 gas (m3) ingekocht.

In 5 stappen: een woning kopen in Uithuizermeeden

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan doe je er goed aan om te beginnen met een financiële check. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Als hij een goede calculatie heeft wat jouw max. hypotheek is gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Vbo.nl, Pararius, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Huislijn.nl kan je woningen te koop in Uithuizermeeden zoeken. Een mooi huis gevonden? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een bezichtiging. Tijdens een bezichtiging kun je zelf de woning opnemen.

 3. Breng een bod uit

  Wat jij wil bieden zal afhangen van de woningwaarde en wat je maximaal kunt lenen. In veel situaties is het een aanrader om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze professional kijkt mee tijdens de bezichtiging en stelt samen met jou het bod samen. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Neem goed door of de juiste dingen erin staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  De volgende stap is om de financiering van het huis dat je wilt kopen af te ronden. A.d.h.v. het geaccepteerde bod, notariële kosten, kosten koper, belastingen, spaartegoeden en directe verbouwkosten calculeert de specialist wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. In de laatste fase ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Woningtaxateurs en makelaars in Uithuizermeeden

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden en kopen van een huis. Deze makelaar weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze beschikt over de juiste kennis en opleiding. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de waarde van jouw woning kan schatten door te kijken naar diverse aspecten. Een actueel taxatierapport is een dossierstuk bij de financiering van de aankoop van een woning, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In het overzicht hieronder kan je aan de slag met contactgegevens van taxatie experts en makelaars in Uithuizermeeden en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een deskundige hypotheekadviseur in Uithuizermeeden geeft je natuurlijk advies bij alle zaken omtrent een hypotheek. De financieel adviseur loopt jouw financiële situatie door en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.400 – €2.950. In het schema hier check je gegevens van financieel adviseurs in Uithuizermeeden.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Uithuizermeeden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Uithuizermeeden

In april 2024 zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze buurt. Hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Uithuizermeeden en in de buurt. Disclaimer: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Lees ook verder over Bouwrente.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat kost nu een woning in Uithuizermeeden kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Het Hogeland zijn er ruim 22.878 woonhuizen. Dit zijn 20.586 (67%) koophuizen en 2.292 (32,8%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. vloeroppervlakte van 169 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €174.000 en de gem. verkoopprijs is €251.832. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Hierdoor kunnen we stellen dan dat er relatief weinig huizen te koop staan en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Uithuizermeeden. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en je dient vaak flink te overbieden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Uithuizermeeden?

Een woonobject in Het Hogeland gebruikt gemiddeld 1490 kuub gas en 2620 elektra (kWh). Een appartement is het meest zuinig (830 m3 aan gas en 1720 stroom (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis is een grootverbruiker qua energie (1840 m3 per jaar aan gas en 3110 stroom (kWh)). Steeds meer huiseigenaren van huizen te koop in Uithuizermeeden passen duurzame investeringen zoals zonneboiler, zonnepanelen, warmtepomp, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor huishoudens wonen in Uithuizermeeden?

Deze regio is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente zijn 47.801 inwoners in 21.434 gezinnen. Het gaat om 7.402 eenpersoonshuishoudens, 7.044 huishoudens zonder kinderen en 6.988 gezinnen met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,19 bewoners.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin stel je een vraagprijs op en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, Open Huizen dagen of social media. Hierna zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Hierna kunnen huizenzoekers een bod doen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan regel je enkel nog de koopovereenkomst en de akte van levering via een notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Uithuizermeeden?

In en rondom deze gemeente zijn meerdere bouwkavels beschikbaar die al een woonbestemming hebben. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Uithuizermeeden plaatsen. Doe navraag bij de gemeente (www.hethogeland.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Rvo.nl, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 9982.

Plaats een reactie