Woning kopen Ulrum

Van plan om een woning te kopen in Ulrum? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Groningen. In en rondom deze plek zijn er veel dagelijkse voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. Ook ontdek je hier een groot natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. In 2024 zijn er in de gemeente 22.878 woningen (67% koophuis, 32,8% huurhuizen). De gemiddelde verkoopprijs is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €251.832. Op Woningassistent.nl ontdek je het beschikbare woningaanbod in Ulrum, contactgegevens van makelaardijen, taxateurs en hypotheekspecialisten. Ook lees je meer informatie over verschillende woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een graag bezochte plek in Groningen.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. benedenwoningen en exclusieve chalets.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €174.000, de basis verkoopprijs is €251.832.
 • Veel voorzieningen zoals opties zoals natuurgebieden, openbaar vervoer, winkels, restaurants, scholen.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteHet Hogeland
PlaatsUlrum
Postcode9971
Netnummer0595 (+31595)
Inwoners (gemeente)47.801
Aantal huishoudens21.434
Aantal huishoudens met kinderen6.988
Gemiddelde huishoudensgrootte2,19
Aantal woningen22.878
Aantal koopwoningen20.586
Aantal huurwoningen2.292
Gemiddelde woonoppervlakte169 m2
Gemiddelde WOZ€174.000
Gemiddelde verkoopprijs€251.832
Gemiddeld gasverbruik1490 m3
Gemiddeld stroomverbruik2620 kWh

Woningaanbod Ulrum mei 2024

Onderstaand check je de beschikbare koopwoningen in mei 2024. Je kunt eenvoudig zoeken op woningtype, vraagprijs, woonoppervlakte, bouwjaar, ligging, aantal kamersen relevante factoren als energielabel of aanwezigheid van een bad. Neem contact op met de bewoners of makelaardij voor een bezichtigingsmoment. Op onze website vind je ook het huizenaanbod in Houwerzijl, Zoutkamp, Westernieland, Pieterburen en Eenrum.

woning-te-koop-ulrum

Appartementen te koop Ulrum

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar, ze zijn vaak gunstig gelegen, meestal gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en zijn vaak onderdeel van een VvE. Niet vergeten: het is een relatief kleine woning, een tuin ontbreekt vaak en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Alle voorzieningen dichtbij en een gunstige aanschafprijs.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 61 m2 & 98 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 830 m3 gas & 1720 kWh stroom.

Aanbod rijtjeshuis Ulrum

Een tussenwoning is een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Wat betreft de nadelige aspecten: een zeer beperkt vloeroppervlak en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 87 m2 en 117 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1210 kuub gas en doorgaans 2250 kWh elektriciteitsverbruik.

Hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Ulrum is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt iets meer beschutting, in de zomer meer zonlicht en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Ze zijn vaak wat duurder dan tussenwoningen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 90 m2 – 112 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2340 kWh elektra + 1360 m3 gas afgenomen.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Ulrum

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor het financieel haalbaar blijft. Negatieve aspecten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 127 m2 & 153 m2.
 • Verwachting: er wordt 2430 kWh elektra en 1340 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Er is enorm veel (woon)ruimte en je hebt een groot gevoel van privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 146 m2 en 197 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3110 elektra (kWh) en 1840 gas (m3) verbruikt

Samenvatting: een woning kopen in Ulrum

 1. Wat kan ik lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het het beste om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Eens het duidelijk is wat jouw bestedingsruimte is kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via woningzoeksites als Funda, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Jaap.nl kan je woningen te koop in Ulrum Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Bel de makelaar dan direct voor een bezichtiging. Door een bezichtiging krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Start met het biedingsproces

  Je maximale bod komt tot stand door de te verwachten marktwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Het is vaak niet onverstandig een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze makelaar gaat mee met de rondleiding door de woning en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Wordt de woning aan jou gegund? De koopakte zal dan worden samengesteld. Controleer zorgvuldig of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De opgesteld koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van jouw volgende huis te bevestigen. Op basis van aankoopwaarde, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en directe verbouwkosten ontvang je een advies over hoeveel jij minimaal moet lenen en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Vervolgens teken je de akte van levering bij de notaris. Het eigendom wordt dan overschreven.

Taxateurs en makelaardijen in Ulrum

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze expert heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxateur is een onafhankelijk persoon die objectief de waarde van een huis kan vaststellen op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Een taxatierapport is benodigd voor het afsluiten van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In het overzicht hieronder bekijk je adresgegevens van taxatie experts en makelaars in Ulrum en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een professionele hypotheekadviseur in Ulrum geeft financieel advies en helpt bij het afsluiten van een passende hypotheek. Jouw adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.950 – €2.750. In de opsomming hierna vind je contactgegevens van financieel adviseurs in Ulrum.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Ulrum. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Ulrum

In mei 2024 zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze buurt. In het overzicht hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Ulrum en net daarbuiten. Let op: je vindt alleen de vraagprijs, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Lees ook verder over Makelaar.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: onderwerpen over woningen aankopen

Hoe duur is een woning in Ulrum kopen?

In de buurt van de gemeente Het Hogeland zijn er 22.878 huizen. Je vindt hier circa 20.586 (67%) koophuizen en 2.292 (32,8%) huurhuizen. Het vloeroppervlakte is gemiddeld 169 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €174.000 en de gem. verkoopprijs is €251.832. De woningmarkt is vrij overspannen. Hierdoor kunnen we stellen dan dat er maar weinig aanbod is en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Ulrum. Woningen staan kort te koop en overbieden is aan de orde van de dag.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Ulrum?

Een woonhuis in Het Hogeland gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1490 kuub aardgas en 2620 kWh stroom. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (830 kuub aardgas en 1720 stroom (kWh). Een vrijstaande woning verbruikt de meeste energie (1840 m3 gas voor verwarming en warm water en 3110 kWh electriciteit). Een steeds groter deel huizenbezitters van huizen te koop in Ulrum passen duurzame investeringen zoals zonneboiler, warmtepomp, zonnepanelen, vloerisolatie, dubbel glas, spouwmuurisolatie toe om te besparen op energiekosten.

Welk type gezinnen wonen in Ulrum?

Dit gebied kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente verblijven 47.801 inwoners in 21.434 gezinnen. Het betreft 7.402 eenpersoonshuishoudens, 7.044 gezinnen zonder kinderen en 6.988 gezinnen met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,19 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Allereerst calculeer je de huidige marktprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, de NVM Open Huizen Dag of Facebook/instagram. Daarna maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en maak je afspraken voor een rondleiding. Vervolgens begint het onderhandelen. Een passend bod ontvangen? Dan leg je afspraken vast in de koopovereenkomst en de notariële overdrachtsakte. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Ulrum?

In deze buurt zijn er verschillende bouwkavels met woonbestemming. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Ulrum bouwen of laten bouwen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.hethogeland.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Nibud, Milieucentraal, Rvo.nl voor postcodegebied 9970, 9971.

Plaats een reactie