Woning kopen Eenrum

Plannen om een woning te kopen in Eenrum? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Groningen. In deze levendige buurt heb je voldoende dagelijkse voorzieningen zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Verder geniet je hier ook van een heerlijk natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. In de gemeente zijn er in totaal 22.878 huizen (67% koopwoning, 32,8% huurhuis). De gemiddelde prijs van een huis neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €251.832. Op dit huizenportaal bieden wij het laatste woningaanbod in Eenrum, adressen van makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Daarnaast lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Groningen.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. tussenwoningen en luxe villa’s.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €174.000, de gemiddelde woningprijs is €251.832.
 • In de directe omgeving zijn diverse opties zoals kinderopvang, sportclubs, natuurgebieden, scholen, winkels.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteHet Hogeland
PlaatsEenrum
Postcode9967
Netnummer0595 (+31595)
Inwoners (gemeente)47.801
Aantal huishoudens21.434
Aantal huishoudens met kinderen6.988
Gemiddelde huishoudensgrootte2,19
Aantal woningen22.878
Aantal koopwoningen20.586
Aantal huurwoningen2.292
Gemiddelde woonoppervlakte169 m2
Gemiddelde WOZ€174.000
Gemiddelde verkoopprijs€251.832
Gemiddeld gasverbruik1490 m3
Gemiddeld stroomverbruik2620 kWh

Woningaanbod Eenrum maart 2024

In onderstaande weergave tref je de beschikbare koopwoningen in maart 2024. Zoek op vraagprijs, ligging, woningtype, woonoppervlakte, aantal kamers, bouwjaaren meer onderwerpen zoals isolatie en parkeermogelijkheden. Neem contact op met de bewoners of makelaardij voor een snelle bezichtiging Op de Woningassistent bekijk je huizen die te koop staan in Pieterburen, Westernieland, Warfhuizen, Leens of Zuurdijk.

woning-te-koop-eenrum

Eigen appartement kopen in Eenrum

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, ze zijn centraal gelegen, in de basis gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en zijn vaak onderdeel van een VvE. Aandachtspunten zijn: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, een tuin ontbreekt vaak en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Alle faciliteiten om de hoek en zeer levensloopbestendig.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 69 m2 & 92 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 830 m3 gas en tevens 1720 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Eenrum

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze zijn ook waardevast. Belangrijke aandachtspunten zijn: weinig ruimte (binnen en buiten) en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 88 m2 & 124 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1210 kuub gas & 2250 kWh stroom.

Een hoekwoning: info en voordelen

De betekenis van een hoekhuis in Eenrum is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt een grotere kavel, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, je geniet van lekker veel daglicht en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een rijtjeshuis en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 83 m2 – 119 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2340 kWh elektriciteit + 1360 m3 gas afgenomen.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Eenrum

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Het is een heel ruim huis en veel privacy. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Negatieve aspecten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 135 m2 en 150 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 2430 kWh elektriciteit & 1340 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Het mooiste is: veel woonruimte, een grote tuin en je geniet een grote mate van privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Let op: Goedkoop is het niet. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 154 m2 & 194 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3110 elektriciteit (kWh) en 1840 gas (m3) afgenomen.

5-stappenplan: een woning kopen in Eenrum

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan adviseren wij om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Als hij berekend heeft wat jouw max. hypotheek is kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via platforms zoals Funda, Huizenzoeker.nl, Pararius, Vbo.nl, Huislijn.nl, Huispedia, Jaap.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Eenrum Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een rondleiding door het huis. Bij het doorlopen van de woning krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Breng een bod uit

  Je maximale bod komt tot stand door de WOZ-waarde en de bestedingsruimte qua lening. Tevens is het aan te raden een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze huis-expert gaat mee met de rondleiding door de woning en adviseert je over de bieding. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Wordt je bod geaccepteerd? De koopakte zal dan worden samengesteld. Controleer zorgvuldig of de juiste dingen erin staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van jouw volgende huis te bevestigen. A.d.h.v. de overeengekomen prijs, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, eigen middelen en toekomstige verbouwingen wordt voor jou berekend wat de financieringsbehoefte is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. In het laatste stadium ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Eenrum

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het aankopen van een woning. Deze makelaar zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en helpt met zaken als bezichtigingen. Belangrijk: een NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxatie expert is een specialist die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet aan de hand van verschillende thema’s. Het taxatierapport heb je nodig bij het verkrijgen van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. Hieronder bekijk je adressen van taxatie specialisten en makelaars in Eenrum en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een goede hypotheekadviseur in Eenrum geeft advies bij het afsluiten van een hypotheek. Jouw adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.500 en €3.100. In het schema hier bekijk je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Eenrum.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Eenrum. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Eenrum

Recent (maart 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in de regio. In de lijst hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Eenrum en direct omgeving. Let op: dit zijn alleen de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Lees op deze website ook alles over Hypotheek oversluiten.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over huizen kopen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Eenrum kopen?

In de gemeente Het Hogeland zijn er ruim 22.878 woonhuizen. We maken onderscheid tussen 20.586 (67%) koopwoningen en 2.292 (32,8%) huurwoningen. Het doorsnee vloeroppervlakte is 169 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €174.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €251.832. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dit houdt in dat dat je niet veel te kiezen hebt en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Eenrum. Woningen staan kort te koop en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Eenrum?

Een huis in Het Hogeland kent een gem. verbruik van 1490 m3 gas en 2620 electriciteit (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (830 m3 aan gas en 1720 elektra (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is is een grootverbruiker qua energie (1840 kuub aardgas en 3110 electriciteit (kWh)). Een groeiend aantal huiseigenaren van huizen te koop in Eenrum passen duurzame verwarmingsbronnen als zonnepanelen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboiler, dakisolatie, dubbel glas toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor huishoudens wonen in Eenrum?

Dit buurtschap kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente zijn 47.801 inwoners in 21.434 gezinnen. Het gaat om 7.402 eenpersoonshuishoudens, 7.044 huishoudens zonder kinderen en 6.988 families met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,19 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Als eerste moet je een verkoopprijs bepalen en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen van NVM of je eigen netwerk. Vervolgens ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Hierna krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Zit er een fraai bod tussen? Dan leg je alles vast in de (voorlopige) koopakte en de akte van levering via een notaris. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Eenrum?

In deze provincie vind je diverse bouwkavels met een woonbestemming. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Eenrum laten uittekenen. Informeer bij de gemeente (www.hethogeland.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Nibud, Eigenhuis.nl, Rvo.nl voor postcodegebied 9967.

Plaats een reactie