Woning kopen Oud-Beijerland

Een woning kopen in Oud-Beijerland? Het is een gezellige plaats in de provincie Zuid-Holland. In de regio vind je meerdere dagelijkse voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Bovendien vind je in de directe omgeving een park en natuurgebied om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. De gemeente heeft 38.203 huizen (70,2% koophuis, 29,6% huurhuizen). De gemiddelde prijs van een woning stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €364.756. Op dit huizenplatform vind je het beschikbare woningaanbod in Oud-Beijerland, namen en adressen van makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Bovendien vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een mooie plaats in Zuid-Holland.
 • Je hebt de keuze uit bovenwoningen en moderne huizen en bungalows.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €266.000, de gemiddelde transactieprijs is €364.756.
 • In de regio zijn veel voorzieningen zoals scholen, openbaar vervoer, natuurgebieden, sportclubs, kinderopvang.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteHoeksche Waard
PlaatsOud-Beijerland
Postcode3261
Netnummer0186 (+31186)
Inwoners (gemeente)87.401
Aantal huishoudens37.135
Aantal huishoudens met kinderen13.500
Gemiddelde huishoudensgrootte2,32
Aantal woningen38.203
Aantal koopwoningen31.875
Aantal huurwoningen6.328
Gemiddelde woonoppervlakte121 m2
Gemiddelde WOZ€266.000
Gemiddelde verkoopprijs€364.756
Gemiddeld gasverbruik1180 m3
Gemiddeld stroomverbruik3010 kWh

Woningaanbod Oud-Beijerland mei 2024

Met onze huizenzoeker bieden we alle huizen die te koop staan in mei 2024. Maak een selectie aan de hand van bouwjaar, perceeloppervlakte, vraagprijs, woningtype, aantal kamers, woonoppervlakteen andere eigenschappen zoals energieneutraal of aanwezigheid van parkeerplaats. Neem contact op met de betreffende makelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Via deze website bekijk je ook woningen die te koop staan in Nieuw-Beijerland, Piershil, Den Bommel, Oude-Tonge of Ooltgensplaat.

woning-te-koop-oud-beijerland

Aanbod appartement kopen in Oud-Beijerland

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, je vind ze veel in het centrum, vaak gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en de VvE doet het onderhoud. Aandachtspunten zijn: het is allemaal wat kleiner, er is geen eigen tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Een fijne ligging en onderhoudsvriendelijk.
 • Woonoppervlak tussen de 70 m2 & 98 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 750 m3 gas en daarbij 2040 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis kopen Oud-Beijerland

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die grenst aan tenminste twee andere huizen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze verbruiken niet veel energie. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Belangrijke aandachtspunten zijn: weinig ruimte rondom de woning en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 74 m2 & 123 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1020 kuub gas en 2830 kWh aan elektriciteit.

Hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Oud-Beijerland is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt een grotere tuin, je geniet van meer privacy, minder last van schaduw en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijwoningen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 86 m2 – 120 m2.
 • Schatting: er wordt 3040 kWh elektriciteit + 1210 m3 gas verbruikt

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Oud-Beijerland

Een twee onder een kap betekent 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Aandachtspunten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 121 m2 – 155 m2.
 • Verwachting: er wordt 3370 kWh stroom + 1350 kuub gas ingekocht.

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt veruit de meeste privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 153 m2 – 196 m2.
 • Verwachting: er wordt 4060 stroom (kWh) en 1790 gas (m3) gebruikt.

In 5 stappen: een woning kopen in Oud-Beijerland

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het het beste om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Wanneer het duidelijk is wat je kunt lenen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Woningen bezichtigen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Vbo.nl, Huislijn.nl, Jaap.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Oud-Beijerland Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Bij het bekijken van de woning kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je maximale bod zal afhangen van de woningwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. In veel situaties is het een aanrader om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze expert kijkt mee tijdens de bezichtiging en stelt samen met jou het bod samen. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan wordt de koopakte opgesteld. Controleer zorgvuldig of alles klopt en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. Je koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Nu is het zaak om de financiering van jouw volgende huis definitief te regelen. Door middel van aankoopwaarde, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en eventuele verbouwplannen wordt vastgesteld hoeveel jij minimaal moet lenen en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Als laatste teken je de akte van levering bij de notaris. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Woningtaxateurs en makelaars in Oud-Beijerland

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden van een geschikte woning. Deze huis-expert kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die de marktwaarde van een object berekend aan de hand van verschillende thema’s. Een taxatierapport is benodigd voor het kopen van een woning, een offerte voor een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de bijgaande tabel kan je aan de slag met adressen van kantoren zoals taxatie experts en makelaars in Oud-Beijerland en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een erkende hypotheekadviseur in Oud-Beijerland geeft advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. De bank of adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.650 & €2.700. In onderstaande lijst verstrekken we namen en adressen van financieel adviseurs in Oud-Beijerland.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Oud-Beijerland. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Oud-Beijerland

De afgelopen periode (mei 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze buurt. In de tool hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Oud-Beijerland en daarbuiten. Goed om te weten: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Check ook meer details over Verkoopmakelaar.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen over koopwoningen

Wat kost een woning in Oud-Beijerland kopen?

In de hele gemeente Hoeksche Waard vind je ongeveer 38.203 woonhuizen. Dit zijn 31.875 (70,2%) koophuizen en 6.328 (29,6%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een vloeroppervlakte van gemiddeld 121 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €266.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €364.756. De woningmarkt is vrij overspannen. Dat houdt in dat er maar beperkt aanbod is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Oud-Beijerland. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Oud-Beijerland?

Een woonobject in Hoeksche Waard heeft een verbruik van gemiddeld 1180 kuub aardgas en 3010 electriciteit (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (750 kuub gas en 2040 stroom (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is gebruikt vaak het meeste energie (1790 m3 aan gas en 4060 kWh electriciteit). Meer en meer bezitters van huizen te koop in Oud-Beijerland passen duurzame artikelen zoals zonnepanelen, vloerisolatie, dubbel glas, warmtepomp, dakisolatie, spouwmuurisolatie toe om de energienota te drukken.

Welk type gezinnen wonen in Oud-Beijerland?

Deze regio heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente zijn 87.401 mensen in 37.135 huishoudens. Het betreft 10.573 eenpersoonshuishoudens, 13.062 huishoudens zonder kinderen en 13.500 families met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,32 mensen (volwassenen en kinderen).

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Aan het begin stel je een vraagprijs op en maak je een publiciteitsplan. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, een open huis dag of je eigen netwerk. Ook moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en maak je afspraken voor een rondleiding. Als dat allemaal gelukt is begint het onderhandelen. Een passend bod ontvangen? Dan is het tijd voor de (voorlopige) koopovereenkomst en de akte van levering via een notaris. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Oud-Beijerland?

In en rondom deze gemeente zijn er een aantal bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Oud-Beijerland realiseren. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.gemeentehw.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Milieucentraal voor postcodegebied 3260, 3261, 3262, 3263.

Plaats een reactie