Woning kopen Clinge

Jouw aanstaande woning kopen in Clinge? Het is een geweldige plek in de provincie Zeeland. In de nabije omgeving bestaan er diverse dagelijkse voorzieningen als winkels en scholen. Ook ontdek je hier een bijzondere natuur voor wandelingen en fietstochten. In de gemeente zijn er 13.618 woningen (72,6% koopwoning, 25,3% huurhuizen). De gemiddelde verkoopprijs is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €271.034. Op dit woningplatform vind je het laatste woningaanbod in Clinge, namen en adressen van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Tevens lees je alles over de meest populaire woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Zeeland.
 • Je vind hier zowel starterswoningen en grote gezinswoningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €212.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €271.034.
 • In de regio vind je volop mogelijkheden zoals natuurgebieden, openbaar vervoer, sportclubs, restaurants, kinderopvang.
ProvincieProvincie Zeeland
GemeenteHulst
PlaatsClinge
Postcode4567
Netnummer0114 (+31114)
Inwoners (gemeente)27.556
Aantal huishoudens12.668
Aantal huishoudens met kinderen3.867
Gemiddelde huishoudensgrootte2,13
Aantal woningen13.618
Aantal koopwoningen12.163
Aantal huurwoningen1.455
Gemiddelde woonoppervlakte147 m2
Gemiddelde WOZ€212.000
Gemiddelde verkoopprijs€271.034
Gemiddeld gasverbruik1290 m3
Gemiddeld stroomverbruik2670 kWh

Woningaanbod Clinge juni 2024

In het schema hierna ontdek je alle woningen die in juni 2024 te koop worden aangeboden. Filter eenvoudig op woonoppervlakte, aantal kamers, perceeloppervlakte, woningtype, bouwjaar, vraagprijsen additionele aspecten als energieneutraal & aanwezigheid van een bad. Interesse? Mail of bel de bewoners of makelaardij en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook huizen te koop in Nieuw Namen, Graauw, Heikant, Kapellebrug of Sint Jansteen.

woning-te-koop-clinge

Appartement kopen in Clinge

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn niet duur, kennen goede bereikbaarheid, meestal gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en het onderhoud is zeer beperkt. Maar let op: het woonoppervlak is niet al te groot, je hebt meestal geen eigen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Alle faciliteiten om de hoek en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 61 m2 en 104 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 680 m3 gas en gem. 1820 kWh aan elektriciteit.

Aanbod rijtjeshuis Clinge

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Wat betreft de nadelige aspecten: beperkte woonruimte en je hebt wat minder privacy.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 76 m2 & 111 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1040 kuub gas en +/- 2050 kWh aan elektriciteit.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Clinge is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt een grotere kavel, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijtjeswoningen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 100 m2 & 119 m2.
 • Schatting: er wordt 2190 kWh stroom en 1160 m3 gas verbruikt

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Clinge

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met slechts beperkte inkijk. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor het betaalbaar is. Nadelen zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 130 m2 & 154 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 2690 kWh elektra en 1280 kuub gas afgenomen.

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Belangrijkste voordelen: veel ruimte rondom de woning en je ervaart bijzonder veel privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 151 m2 en 197 m2.
 • Verwachting: er wordt 3320 elektra (kWh) + 1600 gas (m3) ingekocht.

In 5 stappen: een woning kopen in Clinge

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan raden wij aan om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Wanneer het duidelijk is wat je maximaal kunt lenen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Via platforms zoals Funda, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Pararius, Jaap.nl, Vbo.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Clinge Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Neem dan contact op met de makelaar voor een rondleiding door het huis. Bij het doorlopen van de woning krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je maximale bieding zul je moeten bepalen met een analyse van de te verwachten marktwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Jij kunt ook informeren om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze woning deskundige gaat mee met de rondleiding door de woning en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Bekijk goed of alles klopt en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Als laatste is het tijd om de financiering van het huis in orde te maken. D.m.v. woningwaarde, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), zelf in te brengen spaargeld en te verwachten verbouwkosten en investeringen wordt voor jou berekend hoeveel je moet lenen en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Vervolgens breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaars en woningtaxateurs in Clinge

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze professional weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Advies: een NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de marktwaarde van een object berekend aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Een actueel taxatierapport is benodigd voor het aankopen van een huis, het oversluiten van een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. Bijgaand tonen wij adresgegevens van taxatie experts en makelaars in Clinge en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Clinge geeft je natuurlijk advies bij het afsluiten van een hypotheek. De financieel adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.600 & €2.700. In het schema hier vind je gegevens van financieel adviseurs in Clinge.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Clinge. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Clinge

De afgelopen periode (juni 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in de regio. In de zoekmachine hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Clinge en omgeving. Goed om te weten: je ziet hier enkel de vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Klik ook direct door naar de pagina over Abonnementen vergelijken.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen over koopwoningen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Clinge kopen?

In de hele gemeente Hulst zijn er 13.618 woonhuizen. Het gaat om 12.163 (72,6%) koophuizen en 1.455 (25,3%) huurwoningen. De gem. gebruiksoppervlakte is 147 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €212.000 en de gem. verkoopprijs is €271.034. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dit zorgt ervoor dat het aanbod klein is en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Clinge. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Clinge?

Een huishouden in Hulst kent een gem. verbruik van 1290 kuub gas p/jaar en 2670 electriciteit (kWh). Een appartement is het meest zuinig (680 kuub gas en 1820 kWh stroom. Een huis dat vrijstaand is is een grootverbruiker qua energie (1600 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3320 electriciteit (kWh)). Een aanmerkelijk deel bezitters van huizen te koop in Clinge passen duurzame producten zoals warmtepomp, spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen, zonneboiler toe om de energienota te drukken.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Clinge?

Deze omgeving kent een gevarieerde samenleving. In deze gemeente zijn 27.556 mensen in 12.668 gezinnen. Dit zijn 4.210 eenpersoonshuishoudens, 4.591 gezinnen zonder kinderen en 3.867 families met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,13 mensen.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Allereerst bepaal je de vraagprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Bijvoorbeeld via Funda, Open Huizen dagen of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Daarna moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en leg je bezichtigen vast in de agenda. In de vervolgstap kunnen huizenzoekers een bod doen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan volgen nog de koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Clinge?

In deze regio zijn er meestal wel bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Clinge bouwen of laten bouwen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.gemeentehulst.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Nibud voor postcodegebied 4567.

Plaats een reactie