Woning kopen Kapellebrug

Jouw ideale woning kopen in Kapellebrug? Het is een erg populaire plek in de provincie Zeeland. In deze levendige buurt heb je meerdere faciliteiten als winkels, scholen en openbaar vervoer. Daarbij geniet je hier ook van een groot natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. In de gemeente zijn er in totaal 13.618 woningen (72,6% koopwoning, 25,3% huurwoning). De prijs van een woning is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €271.034. Op deze website bekijk je het recente woningaanbod in Kapellebrug, adressen van NVM-makelaars, taxateurs en hypotheekmakelaars. Tevens lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Zeeland.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. kleine appartementen en luxe villa’s.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €212.000, de doorsnee verkoopprijs is €271.034.
 • In de buurt vind je volop faciliteiten zoals openbaar vervoer, scholen, natuurgebieden, kinderopvang, sportclubs.
ProvincieProvincie Zeeland
GemeenteHulst
PlaatsKapellebrug
Postcode4565
Netnummer0114 (+31114)
Inwoners (gemeente)27.556
Aantal huishoudens12.668
Aantal huishoudens met kinderen3.867
Gemiddelde huishoudensgrootte2,13
Aantal woningen13.618
Aantal koopwoningen12.163
Aantal huurwoningen1.455
Gemiddelde woonoppervlakte147 m2
Gemiddelde WOZ€212.000
Gemiddelde verkoopprijs€271.034
Gemiddeld gasverbruik1290 m3
Gemiddeld stroomverbruik2670 kWh

Woningaanbod Kapellebrug juni 2024

In ons overzicht blader je door de beschikbare koopwoningen in juni 2024. Je kunt eenvoudig zoeken op vraagprijs, bouwjaar, aantal kamers, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, liggingen andere woningeigenschappen als energieneutraal en aanwezigheid van parkeerplaats. Neem contact op met de verkopende makelaar voor een bezichtigingsmoment. Bekijk ook huizen te koop in Heikant, Clinge, Sint Jansteen, Westdorpe of Philippine.

woning-te-koop-kapellebrug

Appartement kopen in Kapellebrug

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, vaak gelegen op een centrale plek, in de basis gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en vallen vaak binnen een VvE constructie. Maar let op: de woonoppervlakte is beperkt, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Alles gelijkvloers en een goede investering voor de lange termijn.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 70 m2 & 95 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 680 m3 gas en +/- 1820 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis Kapellebrug

Met een tussenwoning bedoelen we een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je zit dus aan beide kanten vast. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn geliefd en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Wat betreft de nadelige aspecten: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Waardevaste investering.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • Vloeroppervlakte tussen de 70 m2 – 113 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1040 kuub gas en tevens 2050 kWh stroomverbruik.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een specifiek hoekhuis in Kapellebrug is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt meer privacy, in de zomer meer zonlicht en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Ze zijn vaak wat duurder dan een rijtjeswoning en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 94 m2 en 120 m2.
 • Schatting: er wordt 2190 kWh stroom en 1160 m3 gas afgenomen.

2-onder-1-kap woningen Kapellebrug

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Je geniet van maximale ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Aandachtspunten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 121 m2 en 148 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2690 kWh stroom & 1280 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Je hebt veel ruimte rondom de woning en je hebt veruit de meeste privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 146 m2 – 193 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3320 elektra (kWh) & 1600 gas (m3) verbruikt

5-stappenplan: een woning kopen in Kapellebrug

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het verstandig om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Zodra je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je kunt betalen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Zia zoekmachines zoals Funda, Pararius, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl kan je razendsnel woningen te koop in Kapellebrug Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Bel de makelaar dan direct voor een bezichtiging. Wanneer je de woning doorloopt krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Maximale bod berekenen

  Je maximale bod zul je moeten bepalen met een analyse van de marktwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Het is vaak niet onverstandig een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze huis-expert zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en helpt bij het uitbrengen van het bod. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Check altijd of alle gegevens juist staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst passeert bij de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Nu is het zaak om de financiering van jouw volgende huis af te handelen. D.m.v. aankoopwaarde, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), eigen geld en noodzakelijke verbouwingen stelt de hypotheekadviseur vast wat de maximale lening is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Helemaal aan het einde onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Makelaardijen en taxateurs in Kapellebrug

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden en kopen van een huis. Deze specialist onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en helpt je bij het verkoopproces. Belangrijk: een NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Een dergelijk taxatierapport heb je nodig bij het verkrijgen van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de onderstaande tabel bieden wij contactgegevens van taxatie experts en makelaars in Kapellebrug en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Kapellebrug helpt je bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. Jouw adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.600 en €3.000. In de tabel hieronder verstrekken we bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Kapellebrug.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Kapellebrug. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Kapellebrug

Recent (juni 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze omgeving. In het overzicht hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Kapellebrug en in de buurt. Let op: je ziet hier de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Lees ook verder over Makelaarskosten.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen over koopwoningen

Wat kost gemiddeld een woning in Kapellebrug kopen?

In de gemeente Hulst zijn er 13.618 woonobjecten. Je vindt hier circa 12.163 (72,6%) koopwoningen en 1.455 (25,3%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een gebruiksoppervlakte van gemiddeld 147 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €212.000 en de gem. marktprijs is €271.034. De woningmarkt is vrij oververhit. Dit heeft als gevolg dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Kapellebrug. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en overbieden is aan de orde van de dag.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Kapellebrug?

Een woning in Hulst kent een gem. verbruik van 1290 m3 per jaar aan gas en 2670 elektra (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (680 kuub aardgas en 1820 electriciteit (kWh). Een vrijstaande villa is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1600 m3 gas en 3320 stroom (kWh)). Meer en meer huiseigenaren van huizen te koop in Kapellebrug passen duurzame verwarmingsbronnen als dakisolatie, zonneboiler, warmtepomp, spouwmuurisolatie, dubbel glas, zonnepanelen toe om te besparen op energiekosten.

Welk type huishoudens wonen in Kapellebrug?

Deze gemeente kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente zijn 27.556 mensen die we kunnen onderverdelen in 12.668 huishoudens. Dit zijn 4.210 eenpersoonshuishoudens, 4.591 families zonder kinderen en 3.867 families met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,13 mensen.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Als eerste moet je een verkoopprijs bepalen en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, Open Huizen dagen of Facebook/instagram. Ook moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Hierna begint het onderhandelen. Een koper gevonden? Dan regel je enkel nog het (voorlopige) koopcontract en de overdrachtsakte bij de notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Kapellebrug?

In deze streek vind je diverse bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Kapellebrug bouwen of laten bouwen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.gemeentehulst.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 4565.

Plaats een reactie