Woning kopen Graauw

Snel een woning kopen in Graauw? Het is een erg populaire plek in de provincie Zeeland. In deze levendige buurt heb je toegang tot verschillende voorzieningen als kinderopvang, scholen en winkels. Ook geniet je hier ook van een bijzondere natuur waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. De gemeente herbergt in totaal 13.618 huizen (72,6% koophuis, 25,3% huur). De gemiddelde prijs van een woning stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €271.034. Op Woningassistent.nl vind je het woningaanbod in Graauw, adresgegevens van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. Verder vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Zeeland.
 • Je vind hier zowel starterswoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €212.000, de gemiddelde huizenprijs is €271.034.
 • In de buurt vind je volop mogelijkheden zoals winkels, natuurgebieden, scholen, restaurants, sportclubs.
ProvincieProvincie Zeeland
GemeenteHulst
PlaatsGraauw
Postcode4569
Netnummer0114 (+31114)
Inwoners (gemeente)27.556
Aantal huishoudens12.668
Aantal huishoudens met kinderen3.867
Gemiddelde huishoudensgrootte2,13
Aantal woningen13.618
Aantal koopwoningen12.163
Aantal huurwoningen1.455
Gemiddelde woonoppervlakte147 m2
Gemiddelde WOZ€212.000
Gemiddelde verkoopprijs€271.034
Gemiddeld gasverbruik1290 m3
Gemiddeld stroomverbruik2670 kWh

Woningaanbod Graauw juni 2024

Hieronder bieden we alle woningen die in juni 2024 te koop worden aangeboden. Zoek op woningtype, aantal kamers, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, vraagprijs, bouwjaaren additionele aspecten als verwarming of rolstoelvriendelijk. Je kunt direct contact zoeken met de bewoners of makelaardij en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook huizen te koop in Axel, Zuiddorpe, Nieuw Namen, Clinge of Heikant.

woning-te-koop-graauw

Appartementen te koop Graauw

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, ze zijn vaak gunstig gelegen, in de basis gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en vallen vaak binnen een VvE constructie. Niet vergeten: je hebt minder ruimte, vaak is er een gedeelde tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Alle voorzieningen dichtbij en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Woonoppervlak tussen de 68 m2 – 105 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 680 m3 gas en 1820 kWh aan elektriciteit.

Aanbod rijtjeshuis Graauw

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Rijwoningen zijn betaalbaar en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Let wel op de volgende punten: vaak een klein tuintje en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 80 m2 en 125 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1040 kuub gas en gem. 2050 kWh stroomverbruik.

Aanbod hoekwoningen

De betekenis van een hoekhuis in Graauw is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, er komt meer daglicht binnen en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een rijtjeswoning en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 100 m2 en 125 m2.
 • Schatting: er wordt 2190 kWh elektra en 1160 m3 gas gebruikt.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Graauw

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De bouwkosten deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Punten waar je op moet letten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 134 m2 & 145 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2690 kWh stroom en 1280 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je bent lekker op jezelf: van de buren merk je vrijwel niets. Vaak zijn het wel dure huizen. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 146 m2 en 203 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3320 elektriciteit (kWh) en 1600 gas (m3)verstookt.

In vijf stappen een woning kopen in Graauw

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan doe je er goed aan om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Eens je weet wat jouw bestedingsruimte is kan de zoektocht beginnen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via woningzoeksites als Funda, Jaap.nl, Huislijn.nl, Huispedia, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius kan je 24/7 woningen te koop in Graauw Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een bezichtiging. Bij het bekijken van de woning krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Start met het biedingsproces

  Jouw bod komt tot stand door de te verwachten marktwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Eventueel kan je kiezen om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze professional gaat mee met de rondleiding door de woning en helpt bij het uitbrengen van het bod. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan ga je de koopakte tekenen. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden staan. De koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Nu is het zaak om de financiering van het huis definitief te regelen. Aan de hand van koopsom, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), zelf in te brengen spaargeld en een bouwdepot voor verbouwing wordt voor jou berekend welk hypotheekbedrag nodig is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Helemaal aan het einde die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaars en taxateurs in Graauw

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze professional onderhandelt over de koopprijs. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Tip: de NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxatie expert is een specialist die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Dit taxatierapport is verplicht voor het aanvragen van een lening, het oversluiten van een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de tabel hieronder bieden wij namen en adressen van taxateurs en makelaars in Graauw en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een goede hypotheekadviseur in Graauw geeft je natuurlijk advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. Jouw adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.450 & €3.250. In de volgende weergave tref je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Graauw.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Graauw. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Graauw

De afgelopen tijd (juni 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze regio. In de zoekmachine hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Graauw en in de buurt. Erg belangrijk: je ziet hier de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Op deze website lees je ook meer over Internet vergelijken.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over huizen kopen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Graauw kopen?

In de buurt van de gemeente Hulst vinden we circa 13.618 woningen. Dit zijn 12.163 (72,6%) koophuizen en 1.455 (25,3%) huurhuizen. Het doorsnee vloeroppervlakte is 147 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €212.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €271.034. De woningmarkt is vrij overspannen. Je moet er rekening mee houden dat er maar beperkt aanbod is en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Graauw. Je moet er heel snel bij zijn en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Graauw?

Een huishouden in Hulst kent een gem. verbruik van 1290 kuub gas en 2670 kWh electriciteit. Een flat/appartement gebruikt het minste energie (680 kuub gas p/jaar en 1820 kWh elektra. Een vrijstaande villa verbruikt de meeste energie (1600 kuub gas p/jaar en 3320 stroom (kWh)). Veel huizenbezitters van huizen te koop in Graauw passen duurzame investeringen zoals warmtepomp, spouwmuurisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, zonnepanelen, zonneboiler toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor gezinnen wonen in Graauw?

Deze regio kent een gevarieerde samenleving. In deze gemeente wonen 27.556 inwoners die we kunnen onderverdelen in 12.668 verschillende huishoudens. Dat betreffen 4.210 eenpersoonshuishoudens, 4.591 gezinnen zonder kinderen en 3.867 gezinnen met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,13 mensen.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Als eerste calculeer je de huidige marktprijs en maak je een verkoopplan. Populaire kanalen zijn Funda, een open huis dag of je eigen netwerk. Daarbij ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en plan je bezichtigingen in. In de volgende stap begint het onderhandelen. Zit er een fraai bod tussen? Dan leg je afspraken vast in de voorlopige koopovereenkomst en de leveringsakte bij de notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Graauw?

In de omgeving zijn er een aantal bouwkavels die een woonbestemming hebben. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Graauw laten ontwerpen. Informeer bij de gemeente (www.gemeentehulst.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 4569.

Plaats een reactie