Woning kopen Hulst

Jouw aanstaande woning kopen in Hulst? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Zeeland. In de nabije omgeving zijn er meerdere dagelijkse voorzieningen als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Tevens geniet je hier ook van een schitterende natuur waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In de gemeente staan er 13.618 huizen (72,6% koop, 25,3% huurwoningen). De huizenprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €271.034. Op dit woningplatform vind je het recente woningaanbod in Hulst, adressen van kantoren als makelaardijen, taxateurs en financieel adviseurs. Verder lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Zeeland.
 • Het aanbod is heel divers met benedenwoningen en grotere huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €212.000, de gemiddelde prijs van een woning is €271.034.
 • In de directe omgeving zijn diverse faciliteiten zoals natuurgebieden, scholen, sportclubs, kinderopvang, restaurants.
ProvincieProvincie Zeeland
GemeenteHulst
Postcode4561
Netnummer0114 (+31114)
Inwoners (gemeente)27.556
Aantal huishoudens12.668
Aantal huishoudens met kinderen3.867
Gemiddelde huishoudensgrootte2,13
Aantal woningen13.618
Aantal koopwoningen12.163
Aantal huurwoningen1.455
Gemiddelde woonoppervlakte147 m2
Gemiddelde WOZ€212.000
Gemiddelde verkoopprijs€271.034
Gemiddeld gasverbruik1290 m3
Gemiddeld stroomverbruik2670 kWh

Woningaanbod Hulst mei 2024

Met onze woningzoeker blader je door het huidige beschikbare woningaanbod van mei 2024. Filter eenvoudig op woonoppervlakte, perceeloppervlakte, bouwjaar, vraagprijs, ligging, woningtypeen andere woningeigenschappen als duurzaamheid & aanwezigheid van parkeerplaats. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de makelaardij voor een snelle bezichtiging Op ons huizenplatform vind je ook het nieuwste woningaanbod in Bergen op Zoom, Woensdrecht, Terneuzen, Sluis en Noord-Beveland.

woning-te-koop-hulst

Studio of appartement kopen in Hulst

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Studio’s zijn niet duur, je vind ze veel in het centrum, bijna altijd gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en de VvE doet het onderhoud. Aandachtspunten zijn: het woonoppervlak is niet al te groot, je hebt meestal geen eigen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Centraal gelegen en zeer levensloopbestendig.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 62 m2 en 90 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 680 m3 gas en gem. 1820 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Hulst

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning gelegen in een blok van meerdere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn geliefd wat maakt dat het een veilige investering is. Er zijn ook nadelen: beperkte woonruimte en je hebt wat minder privacy.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 83 m2 & 105 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1040 kuub gas en 2050 kWh stroom.

Een hoekwoning: info en voordelen

De betekenis van een hoekhuis in Hulst is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt iets meer beschutting, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt vaak de auto goed parkeren. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een tussenwoning en hebben iets hogere stookkosten.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 82 m2 – 120 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2190 kWh elektriciteit en 1160 m3 gas afgenomen.

2-onder-1 kap woning Hulst

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Soms staat de ene woning haaks op de andere. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met veel privacy. De bouwkosten deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. De kritieke factoren zijn: dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 135 m2 – 146 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 2690 kWh elektriciteit & 1280 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Er is erg veel ruimte in en om de woning en je hebt maximale privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Let op: Goedkoop is het niet. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 147 m2 & 192 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3320 elektriciteit (kWh) & 1600 gas (m3) afgenomen.

Samenvatting: een woning kopen in Hulst

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan adviseren wij om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Op het moment dat je weet wat jouw max. hypotheek is kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Woningen bezichtigen

  Op de website van Funda, maar ook Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Pararius kan je 24/7 woningen te koop in Hulst Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Bel de makelaar dan direct voor een rondleiding door het huis. Bij de bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Start met het biedingsproces

  Wat jij wil bieden zul je moeten bepalen met een analyse van de marktwaarde van het huis en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. In veel situaties is het een aanrader om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Hij of zij loopt mee als je de woning gaat bekijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Kijk goed of de juiste dingen erin staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  De volgende stap is om de financiering van het huis dat je wilt kopen af te ronden. Door middel van aankoopwaarde, kosten koper (k.k.), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en eventuele verbouwplannen wordt vastgesteld wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Nu ben je bijna klaar. Als laatste die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Woningtaxateurs en makelaars in Hulst

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden en kopen van een huis. Deze huis-expert kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Tip: de NVM makelaar heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxateur is een deskundige die objectief de waarde van een huis kan vaststellen na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Het taxatierapport is benodigd voor het aankopen van een huis, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de tabel hieronder bieden wij namen en adressen van taxatie specialisten en makelaars in Hulst en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een privé hypotheekadviseur in Hulst helpt je bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. Een deskundig financieel adviseur loopt jouw financiële situatie door en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.250 – €2.800. In de opsomming hierna vind je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Hulst.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Hulst. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Hulst

De afgelopen periode (mei 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze regio. In de tool hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Hulst en in de buurt. Belangrijk detail: dit zijn alleen de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Bekijk ook meer info over Hypotheekrenteaftrek.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat kost nu een woning in Hulst kopen?

In de gemeente Hulst zijn er 13.618 woonobjecten. De verdeling is als volgt: 12.163 (72,6%) koophuizen en 1.455 (25,3%) huurwoningen. De gem. gebruiksoppervlakte is 147 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €212.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €271.034. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dit houdt in dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Hulst. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Hulst?

Een woning in Hulst heeft een verbruik van gemiddeld 1290 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2670 kWh electriciteit. Een studio of appartement verbruikt het minst (680 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1820 kWh elektra. Een vrijstaande woning is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1600 kuub aardgas en 3320 electriciteit (kWh)). Steeds meer huiseigenaren van huizen te koop in Hulst passen duurzame investeringen zoals dubbel glas, zonneboiler, spouwmuurisolatie, dakisolatie, warmtepomp, vloerisolatie toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor type families wonen in Hulst?

Deze woonplaats heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente wonen 27.556 mensen in 12.668 gezinnen. Er wonen 4.210 eenpersoonshuishoudens, 4.591 families zonder kinderen en 3.867 families met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,13 inwoners.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Allereerst moet je een verkoopprijs bepalen en ga je aan de slag met een verkoopplan. Maak gebruik van Funda, de Open Huizen dagen of via online marktplaatsen en sociale media. Vervolgens moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en maak je afspraken voor een rondleiding. Als dat allemaal gelukt is starten biedingen en onderhandelingen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan leg je afspraken vast in de voorlopige koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Hulst?

In en rondom deze gemeente zijn meerdere bouwkavels beschikbaar waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Hulst bouwen of laten bouwen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.gemeentehulst.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Milieucentraal, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 4560, 4561, 4562.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie