Woning kopen Nieuw Namen

Alles weten over woning kopen in Nieuw Namen? Het is een erg populaire plek in de provincie Zeeland. Op korte afstand zijn er meerdere voorzieningen als winkels, OV en scholen. Daarnaast vind je in de directe omgeving een groen park en natuurgebied om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. In 2024 zijn er in de gemeente 13.618 woningen (72,6% koopwoning, 25,3% huurwoningen). De prijs van een woning is recent fors gestegen en komt nu uit op €271.034. Op deze informatieve website tonen wij het laatste woningaanbod in Nieuw Namen, contactgegevens van NVM-makelaars, taxateurs en experts in financiële diensten. Verder lees je meer informatie over verschillende woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Zeeland.
 • Je vindt hier een goede mix van bovenwoningen en grotere huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €212.000, de gemiddelde prijs van een woning is €271.034.
 • In de regio zijn veel opties zoals kinderopvang, openbaar vervoer, natuurgebieden, sportclubs, restaurants.
ProvincieProvincie Zeeland
GemeenteHulst
PlaatsNieuw Namen
Postcode4568
Netnummer0114 (+31114)
Inwoners (gemeente)27.556
Aantal huishoudens12.668
Aantal huishoudens met kinderen3.867
Gemiddelde huishoudensgrootte2,13
Aantal woningen13.618
Aantal koopwoningen12.163
Aantal huurwoningen1.455
Gemiddelde woonoppervlakte147 m2
Gemiddelde WOZ€212.000
Gemiddelde verkoopprijs€271.034
Gemiddeld gasverbruik1290 m3
Gemiddeld stroomverbruik2670 kWh

Woningaanbod Nieuw Namen juni 2024

Bijgaand maak je kennis met het actuele woningaanbod van juni 2024. Zoom verder in op woonoppervlakte, ligging, vraagprijs, aantal kamers, bouwjaar, woningtypeen meer onderwerpen zoals zuinigheid en rolstoelvriendelijk. Interesse? Mail of bel de verkoopmakelaar voor een bezichtigingsmoment. Bekijk ook het woningaanbod Graauw, Axel, Clinge, Heikant en Kapellebrug.

woning-te-koop-nieuw-namen

Een appartement kopen in Nieuw Namen

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, vaak gelegen op een centrale plek, bijna altijd gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en je hebt weinig onderhoud. Wat wel geldt: de ruimte is beperkt, een tuin ontbreekt vaak en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Alle faciliteiten om de hoek en geen tuinonderhoud.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 – 97 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 680 m3 gas en tevens 1820 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis Nieuw Namen

Een tussenwoning is een woningtype die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn geliefd en je kan ze zonder al te veel risico kopen. De minpunten zijn: weinig ruimte rondom de woning en je hebt wat minder privacy.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • Vloeroppervlakte tussen de 86 m2 en 113 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1040 kuub gas + 2050 kWh elektriciteit.

Aanbod hoekwoningen

Een net hoekhuis in Nieuw Namen is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt een grotere kavel, je hebt wat minder inkijk, meer lichtinval en je kunt vaak de auto goed parkeren. Ze zijn vaak wat duurder dan tussenwoningen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 80 m2 – 130 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2190 kWh stroom en 1160 m3 gas gebruikt.

2-onder-1-kap woningen Nieuw Namen

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Soms staat de ene woning haaks op de andere. In en rondom het huis is veel oppervlak en veel privacy. De bouwkosten deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Punten van aandacht zijn: dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 135 m2 & 149 m2.
 • Verwachting: er wordt 2690 kWh stroom en 1280 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Het mooiste is: erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je bent lekker op jezelf: van de buren merk je vrijwel niets. Vaak zijn het wel dure huizen. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 140 m2 en 203 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3320 stroom (kWh) en 1600 gas (m3) verbruikt

In 5 stappen: een woning kopen in Nieuw Namen

 1. Mijn maximale hypotheek

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan doe je er goed aan om eerst je maximale hypotheek te weten. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Eens je weet wat jouw bestedingsruimte is kan de zoektocht beginnen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Op de website van Funda, maar ook Vbo.nl, Jaap.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Huispedia kan je razendsnel woningen te koop in Nieuw Namen Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een rondleiding door het huis. Bij het bekijken van de woning kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Bieden op een woning

  Wat jij wil bieden bereken je door te kijken naar de te verwachten marktwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Jij kunt ook informeren om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze huis-expert loopt mee als je de woning gaat bekijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan ga je de koopakte tekenen. Kijk goed of alle gegevens juist staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Nu is het zaak om de financiering van het huis dat je wilt kopen definitief te regelen. Aan de hand van aankoopsom, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), spaargeld dat je zelf meeneemt en noodzakelijke verbouwingen berekent de adviseur welk hypotheekbedrag nodig is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Helemaal aan het einde ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaars en taxateurs in Nieuw Namen

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden van een passend koophuis. Deze huis-expert onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxateur is een specialist die objectief de waarde van een huis kan vaststellen aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Een dergelijk taxatierapport is een vereiste bij het kopen van een woning, het oversluiten van een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. Bijgaand tref je adressen van kantoren zoals taxatie experts en makelaars in Nieuw Namen en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een professionele hypotheekadviseur in Nieuw Namen helpt je van A tot Z bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. Jouw adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.350 en €2.900. In het schema hier tref je gegevens van financieel adviseurs in Nieuw Namen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Nieuw Namen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Nieuw Namen

De afgelopen tijd (juni 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze regio. In de lijst hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Nieuw Namen en omgeving. Belangrijk detail: je vindt alleen de vraagprijs, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Bekijk ook meer informatie over Energie vegelijken.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Wat kost een woning in Nieuw Namen kopen?

In de gemeente Hulst zijn er 13.618 huizen. Het gaat om 12.163 (72,6%) koopwoningen en 1.455 (25,3%) huurwoningen. De gem. woonoppervlakte is 147 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €212.000 en de gem. marktprijs is €271.034. De woningmarkt is vrij overspannen. Je moet er rekening mee houden dat het aanbod klein is en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Nieuw Namen. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Nieuw Namen?

Een woonobject in Hulst heeft een verbruik van gemiddeld 1290 kuub gas p/jaar en 2670 kWh electriciteit. Een appartement of flat is relatief zuinig (680 kuub gas en 1820 elektra (kWh). Een vrijstaande villa is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1600 kuub gas en 3320 kWh stroom). Veel huizenbezitters van huizen te koop in Nieuw Namen passen duurzame bronnen zoals zonnepanelen, spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonneboiler, warmtepomp, dubbel glas toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Welk type huishoudens wonen in Nieuw Namen?

Deze woonplaats kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente zijn 27.556 mensen die we kunnen onderverdelen in 12.668 verschillende gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 4.210 eenpersoonshuishoudens, 4.591 huishoudens zonder kinderen en 3.867 families met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,13 mensen (volwassenen en kinderen).

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Aan het begin bereken je de actuele marktprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen van NVM of je eigen netwerk. Daarbij zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. In de vervolgstap begint het onderhandelen. Een koper gevonden? Dan leg je alles vast in de koopovereenkomst en de akte van overdracht (via de notaris). Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Nieuw Namen?

In deze regio zijn er meestal wel bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Nieuw Namen realiseren. Doe navraag bij de gemeente (www.gemeentehulst.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rvo.nl, Nibud, Eigenhuis.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 4568.

Plaats een reactie