Woning kopen Sint Jansteen

Wil je een woning kopen in Sint Jansteen? Het is een heerlijke plek in de provincie Zeeland. In de regio vind je veel voorzieningen zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Daarnaast vind je in de directe omgeving een schitterende natuur waar je echt tot rust kan komen. In de gemeente zijn er 13.618 woningen (72,6% koopwoning, 25,3% huur). De gemiddelde prijs van een woning is de laatste jaren fors toegenomen tot €271.034. Op dit woningportaal vind je het laatste woningaanbod in Sint Jansteen, adressen van kantoren als makelaarskantoren, taxateurs en financieel adviseurs. Tevens bieden we informatie over verschillende woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Zeeland.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. kamers, appartementen en grotere woningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €212.000, de gemiddelde prijs van een woning is €271.034.
 • Je hebt hier toegang tot diverse faciliteiten zoals restaurants, kinderopvang, natuurgebieden, winkels, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Zeeland
GemeenteHulst
PlaatsSint Jansteen
Postcode4564
Netnummer0114 (+31114)
Inwoners (gemeente)27.556
Aantal huishoudens12.668
Aantal huishoudens met kinderen3.867
Gemiddelde huishoudensgrootte2,13
Aantal woningen13.618
Aantal koopwoningen12.163
Aantal huurwoningen1.455
Gemiddelde woonoppervlakte147 m2
Gemiddelde WOZ€212.000
Gemiddelde verkoopprijs€271.034
Gemiddeld gasverbruik1290 m3
Gemiddeld stroomverbruik2670 kWh

Woningaanbod Sint Jansteen juli 2024

Onderstaand blader je door alle woningen die in juli 2024 te koop worden aangeboden. Zoek specifiek o.b.v. ligging, woningtype, woonoppervlakte, vraagprijs, aantal kamers, perceeloppervlakteen additionele aspecten als energielabel of de aanwezigheid van een kelder. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de betreffende makelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook woningen die te koop staan in Kapellebrug, Heikant, Westdorpe, Philippine en Sas van Gent.

woning-te-koop-sint-jansteen

Appartementen te koop Sint Jansteen

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Deze studio’s zijn voordelig, ze zijn centraal gelegen, meestal gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en vergen ook niet al te veel onderhoud. Vergeet niet: het is allemaal wat kleiner, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Gunstige ligging en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 – 99 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 680 m3 gas en gem. 1820 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis kopen Sint Jansteen

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je zit dus aan beide kanten vast. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Natuurlijk zijn er negatieve punten: geen garage en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Waardevaste investering.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 86 m2 & 105 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1040 kuub gas & 2050 kWh aan stroom.

Aanbod hoekwoningen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Sint Jansteen is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt meer groen om de woning, je geniet van meer privacy, minder last van schaduw en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Ze zijn vaak wat duurder dan een rijtjeshuis en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 93 m2 en 122 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2190 kWh elektra & 1160 m3 gas afgenomen.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Sint Jansteen

De betekenis van een twee onder een kap is 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met voldoende beschutting. De bouwkosten deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Punten van aandacht zijn: dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 121 m2 en 150 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 2690 kWh elektra + 1280 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van veel woonruimte, een grote tuin en je ervaart bijzonder veel privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 140 m2 & 195 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3320 stroom (kWh) + 1600 gas (m3) ingekocht.

In 5 stappen: een woning kopen in Sint Jansteen

 1. Wat kan ik lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het het beste om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Wanneer je inzicht hebt in wat je kunt betalen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Zia zoekmachines zoals Funda, Pararius, Jaap.nl, Huislijn.nl, Huispedia, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl kan je razendsnel woningen te koop in Sint Jansteen Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een uitgebreide rondleiding. Bij de bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Jouw bod stel je samen a.d.h.v. de te verwachten marktwaarde en wat je maximaal kunt lenen. Eventueel kan je kiezen om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze woning deskundige gaat mee met de rondleiding door de woning en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan ga je de koopakte tekenen. Check altijd of alles volgens afspraak erin staat en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Nu is het zaak om de financiering van jouw volgende huis af te handelen. D.m.v. het geaccepteerde bod, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), spaargeld dat je zelf meeneemt en directe verbouwkosten ontvang je een advies over wat de maximale lening is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. In het laatste stadium onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaardijen en woningtaxateurs in Sint Jansteen

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het aankopen van een woning. Deze persoon kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Belangrijk: een NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxateur is een specialist die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Zo’n taxatierapport is benodigd voor de financiering van de aankoop van een woning, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. Bijgaand tonen wij adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Sint Jansteen en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een professionele hypotheekadviseur in Sint Jansteen helpt je bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Jouw financiële man bekijkt jouw financiële situatie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.200 & €2.750. In de tabel hieronder check je contactgegevens van financieel adviseurs in Sint Jansteen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Sint Jansteen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Sint Jansteen

Afgelopen maand (juli 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze streek. In het overzicht hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Sint Jansteen en direct omgeving. Let op: je vindt alleen de vraagprijs, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Check ook meer details over Hypotheekakte.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: onderwerpen over woningen aankopen

Wat kost een woning in Sint Jansteen kopen?

In en rondom de gemeente Hulst zijn er 13.618 huizen. De verdeling is als volgt: 12.163 (72,6%) koophuizen en 1.455 (25,3%) huurwoningen. Het gebruiksoppervlakte is gemiddeld 147 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €212.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €271.034. De woningmarkt is krap. Dat maakt dan de keuzes zeer beperkt zijn en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Sint Jansteen. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Wat is het energieverbruik van woningen in Sint Jansteen?

Een huis in Hulst verbruikt gemiddeld 1290 kuub gas p/jaar en 2670 kWh electriciteit. Een appartement of flat is relatief zuinig (680 kuub aardgas en 1820 elektra (kWh). Een vrijstaande villa is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1600 kuub gas p/jaar en 3320 kWh elektra). Een aanmerkelijk deel huizenbezitters van huizen te koop in Sint Jansteen passen duurzame producten zoals warmtepomp, dakisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, zonneboiler, zonnepanelen toe om hun energiekosten te minderen.

Welk type gezinnen wonen in Sint Jansteen?

Dit buurtschap kent een gevarieerde samenleving. In deze gemeente leven 27.556 mensen die we kunnen onderverdelen in 12.668 gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 4.210 eenpersoonshuishoudens, 4.591 families zonder kinderen en 3.867 families met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,13 mensen.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats bereken je de actuele marktprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Populaire kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen of via bekenden, vrienden en familie. Vervolgens zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en leg je bezichtigen vast in de agenda. Als dat allemaal gelukt is starten biedingen en onderhandelingen. Zit er een fraai bod tussen? Dan regel je enkel nog het (voorlopige) koopcontract en de akte van levering bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Sint Jansteen?

In deze streek kun je kiezen voor bouwkavels met woonbestemming. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Sint Jansteen realiseren. Doe navraag bij de gemeente (www.gemeentehulst.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 4564.

Plaats een reactie