Woning kopen Heikant

Ga je een woning kopen in Heikant? Het is een gezellige plaats in de provincie Zeeland. Op korte afstand vind je voldoende dagelijkse voorzieningen als winkels en scholen. Tevens vind je hier een prachtig groen natuurgebied om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. De gemeente herbergt in totaal 13.618 woningen (72,6% koop, 25,3% huurwoning). De woningprijs neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €271.034. Op dit woningportaal ontdek je het laatste woningaanbod in Heikant, contactgegevens van NVM-makelaars, taxateurs en experts in financiële diensten. In aanvulling daarop vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een heerlijke plek in Zeeland.
 • Je vind hier onder andere tussenwoningen en exclusieve chalets.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €212.000, de doorsnee verkoopprijs is €271.034.
 • In de buurt vind je volop faciliteiten zoals sportclubs, openbaar vervoer, scholen, restaurants, kinderopvang.
ProvincieProvincie Zeeland
GemeenteHulst
PlaatsHeikant
Postcode4566
Netnummer0114 (+31114)
Inwoners (gemeente)27.556
Aantal huishoudens12.668
Aantal huishoudens met kinderen3.867
Gemiddelde huishoudensgrootte2,13
Aantal woningen13.618
Aantal koopwoningen12.163
Aantal huurwoningen1.455
Gemiddelde woonoppervlakte147 m2
Gemiddelde WOZ€212.000
Gemiddelde verkoopprijs€271.034
Gemiddeld gasverbruik1290 m3
Gemiddeld stroomverbruik2670 kWh

Woningaanbod Heikant juni 2024

In het schema hierna check je alle woningen die in juni 2024 te koop worden aangeboden. Maak een selectie aan de hand van bouwjaar, ligging, perceeloppervlakte, aantal kamers, vraagprijs, woningtypeen andere woningeigenschappen als zuinigheid en parkeermogelijkheden. Je kunt direct contact zoeken met de makelaardij voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Bekijk ook huizen die te koop staan in Clinge, Nieuw Namen, Kapellebrug, Sint Jansteen of Westdorpe.

woning-te-koop-heikant

Aanbod appartement kopen in Heikant

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, je vind ze veel in het centrum, zijn gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en zijn vaak onderdeel van een VvE. Niet vergeten: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, je hebt meestal geen eigen tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Een prettige ligging en zeer levensloopbestendig.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 66 m2 & 93 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 680 m3 gas en +/- 1820 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Heikant

Een tussenwoning is een woningtype die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en qua energierekening kom je gunstig weg. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze zijn doorgaans een goede investering. Er zijn ook nadelen: geen grote opslagruimte en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een echte starterswoning.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 76 m2 & 117 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1040 kuub gas & 2050 kWh elektriciteit.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een fraai hoekhuis in Heikant is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt meer groen om de woning, je geniet van meer privacy, minder last van schaduw en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijtjeshuizen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 100 m2 en 123 m2.
 • Schatting: er wordt 2190 kWh elektriciteit & 1160 m3 gas afgenomen.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Heikant

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Het is een heel ruim huis met veel privacy. De aanneemsom deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Negatieve aspecten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 127 m2 – 149 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 2690 kWh elektra en 1280 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt veel woonruimte, een grote tuin en je bent lekker op jezelf: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 152 m2 & 203 m2.
 • Verwachting: er wordt 3320 stroom (kWh) & 1600 gas (m3)verstookt.

In vijf stappen een woning kopen in Heikant

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het verstandig om te beginnen met een financiële check. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Als je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat jouw bestedingsruimte is kun je online naar woningen zoeken.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via concepten als Funda, en ook Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl kan je razendsnel woningen te koop in Heikant Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Neem dan contact op met de makelaar voor een bezichtiging. Tijdens een bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Bepaal je maximale bod

  Wat je wilt bieden stel je samen a.d.h.v. de marktwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Tevens is het aan te raden een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze woning deskundige gaat samen met jou het huis bekijken en stelt samen met jou het bod samen. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Is jouw bod het winnende bod? Dan wordt de koopakte opgesteld. Neem goed door of alle gegevens juist staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Nu is het tijd om de financiering van jouw volgende huis in orde te maken. Gebaseerd op de overeengekomen prijs, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), spaargeld dat je zelf meeneemt en toekomstige verbouwingen stelt de hypotheekadviseur vast welk hypotheekbedrag nodig is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Afsluitend die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Heikant

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze professional zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en helpt je bij het verkoopproces. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxateur is een deskundige die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Zo’n taxatierapport heb je nodig bij de financiering van de aankoop van een woning, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In het overzicht hieronder tref je adressen van kantoren zoals taxatie specialisten en makelaars in Heikant en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een erkende hypotheekadviseur in Heikant helpt je van A tot Z bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. De adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.400 – €3.050. In onderstaande lijst bekijk je contactgegevens van financieel adviseurs in Heikant.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Heikant. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Heikant

In juni 2024 zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in de regio. In de tool hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Heikant en direct omgeving. Noemenswaardig: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Klik ook direct door naar de pagina over Overdrachtsbelasting.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over huizen kopen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Heikant kopen?

In de gemeente Hulst vind je ongeveer 13.618 woonobjecten. Hierbij spreken we van 12.163 (72,6%) koophuizen en 1.455 (25,3%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een vloeroppervlakte van gemiddeld 147 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €212.000 en de gem. verkoopprijs is €271.034. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dat houdt in dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Heikant. Woningen staan kort te koop en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Heikant?

Een huishouden in Hulst verbruikt gemiddeld 1290 m3 per jaar aan gas en 2670 stroom (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (680 kuub gas en 1820 kWh stroom. Een vrijstaand huis is een grootverbruiker qua energie (1600 m3 gas en 3320 elektra (kWh)). Een steeds groter deel eigenaren van huizen te koop in Heikant passen duurzame oplossingen als zonnepanelen, zonneboiler, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepomp, dubbel glas toe om de energienota te drukken.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Heikant?

Dit gebied kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente zijn 27.556 personen die we kunnen onderverdelen in 12.668 verschillende gezinnen. Er wonen 4.210 eenpersoonshuishoudens, 4.591 huishoudens zonder kinderen en 3.867 families met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,13 personen (volwassenen en kinderen).

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Aan het begin bepaal je de vraagprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Maak gebruik van Funda, de NVM Open Huizen Dag of social media en marktplaats. Daarbij style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en ga je bezichtigingen plannen. In de volgende stap begint het onderhandelen. Zit er een fraai bod tussen? Dan volgen nog de voorlopige koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Heikant?

In deze provincie zijn er meestal wel bouwkavels die al een woonbestemming hebben. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Heikant plaatsen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.gemeentehulst.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Nibud, Rvo.nl voor postcodegebied 4566.

Plaats een reactie