Woning kopen Ossenisse

Snel een woning kopen in Ossenisse? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Zeeland. In en rondom deze plek zijn er uiteenlopende voorzieningen als winkels, scholen en openbaar vervoer. In aanvulling daarop geniet je hier ook van mooie natuurgebieden voor wandelingen en fietstochten. De gemeente biedt 13.618 woningen (72,6% koop, 25,3% huur). De gemiddelde transactieprijs van een woning is de afgelopen jaren flink gestegen richting €271.034. Op dit huizenplatform check je het actuele woningaanbod in Ossenisse, gegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en hypotheekadviseurs. Tevens vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Zeeland.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. starterswoningen en luxe villa’s.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €212.000, de gemiddelde prijs van een woning is €271.034.
 • In de regio vind je volop mogelijkheden zoals scholen, kinderopvang, natuurgebieden, winkels, sportclubs.
ProvincieProvincie Zeeland
GemeenteHulst
PlaatsOssenisse
Postcode4589
Netnummer0114 (+31114)
Inwoners (gemeente)27.556
Aantal huishoudens12.668
Aantal huishoudens met kinderen3.867
Gemiddelde huishoudensgrootte2,13
Aantal woningen13.618
Aantal koopwoningen12.163
Aantal huurwoningen1.455
Gemiddelde woonoppervlakte147 m2
Gemiddelde WOZ€212.000
Gemiddelde verkoopprijs€271.034
Gemiddeld gasverbruik1290 m3
Gemiddeld stroomverbruik2670 kWh

Woningaanbod Ossenisse juni 2024

Hieronder ontdek je het actuele woningaanbod van juni 2024. Kies op basis van woningtype, ligging, perceeloppervlakte, bouwjaar, woonoppervlakte, aantal kamersen relevante factoren als isolatie en aanwezigheid van een garage. Interesse? Mail of bel de betreffende makelaar voor een snelle bezichtiging Op de Woningassistent bekijk je het nieuwste woningaanbod in Hoogerheide, Huijbergen, Walsoorden, Kloosterzande & Lamswaarde.

woning-te-koop-ossenisse

Appartement kopen in Ossenisse

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, hebben een zeer goede bereikbaarheid, zijn doorgaans gelijkvloers hebben weinig stookkosten en het onderhoud is zeer beperkt. Belangrijke nadelen: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Uitstekend bereikbaar en lagere woonlasten.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 64 m2 – 105 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 680 m3 gas en doorgaans 1820 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Ossenisse

De betekenis van een tussenwoning is een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Let wel op de volgende punten: geen grote opslagruimte en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 74 m2 – 125 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1040 kuub gas en daarbij 2050 kWh elektriciteit.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een echt hoekhuis in Ossenisse is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een tussenwoning en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 99 m2 & 111 m2.
 • Schatting: er wordt 2190 kWh elektra & 1160 m3 gas verstookt.

2-onder-1 kap woning Ossenisse

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Het is een heel ruim huis en veel privacy. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor het financieel haalbaar blijft. Aandachtspunten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 122 m2 & 140 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 2690 kWh elektriciteit en 1280 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Je geniet van een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt maximale privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vaak zijn het wel dure huizen. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 153 m2 & 192 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3320 elektriciteit (kWh) en 1600 gas (m3)verstookt.

5-stappenplan: een woning kopen in Ossenisse

 1. Wat kan ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het gebruikelijk om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Op het moment dat het duidelijk is wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via concepten als Funda, en ook Huispedia, Jaap.nl, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Ossenisse Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Maak dan direct een afspraak voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Bij het bekijken van de woning krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Maximale bod berekenen

  Wat je wilt bieden komt tot stand door de woningwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Het kan handig zijn een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze professional zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! De koopakte zal dan worden samengesteld. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. Je koopovereenkomst passeert bij de notaris. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Nu is het tijd om de financiering te bevestigen. D.m.v. het bod, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en directe verbouwkosten zal de expert een advies uitbrengen aangaande hoeveel jij minimaal moet lenen en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Helemaal aan het einde moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Taxateurs en makelaars in Ossenisse

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden van een geschikte woning. Deze professional weet veel over realistische marktprijzen. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Goed om te weten: de NVM makelaar heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxateur is een deskundige die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Een dergelijk taxatierapport heb je nodig bij de financiering van de aankoop van een woning, het ophogen van een bestaande hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. Bijgaand tonen wij contactgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Ossenisse en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een erkende hypotheekadviseur in Ossenisse geeft je persoonlijk advies bij het afsluiten van een passende hypotheek. Deze expert kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.400 & €2.800. In de opsomming hierna bekijk je contactgegevens van financieel adviseurs in Ossenisse.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Ossenisse. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Ossenisse

Afgelopen maand (juni 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze buurt. In het overzicht hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Ossenisse en direct omgeving. Noemenswaardig: het gaat hier enkel om vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Lees ook verder over Koopwoning.

Bekijk het aanbod op funda

Antwoorden op relevante koopwoning-vragen

Hoe duur is een woning in Ossenisse kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Hulst vinden we circa 13.618 woonobjecten. Er zijn 12.163 (72,6%) koophuizen en 1.455 (25,3%) huurwoningen. De gemiddelde vloeroppervlakte is 147 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €212.000 en de gem. verkoopprijs is €271.034. De woningmarkt is vrij overspannen. Dat houdt in dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Ossenisse. De doorlooptijd van een woning is kort en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Ossenisse?

Een woonobject in Hulst verbruikt qua energie gem. zo’n 1290 m3 gas voor verwarming en warm water en 2670 stroom (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (680 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1820 stroom (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1600 m3 per jaar aan gas en 3320 electriciteit (kWh)). Een steeds groter deel eigenaren van huizen te koop in Ossenisse passen duurzame bronnen zoals dubbel glas, zonneboiler, dakisolatie, zonnepanelen, warmtepomp, vloerisolatie toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor gezinnen wonen in Ossenisse?

Deze woonplaats kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente wonen 27.556 personen in 12.668 verschillende gezinnen. Hier wonen 4.210 eenpersoonshuishoudens, 4.591 gezinnen zonder kinderen en 3.867 families met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,13 mensen.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Aan het begin denk je na over de vraagprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, Open Huizen dagen of via online marktplaatsen en sociale media. Daarbij moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en plan je bezichtigingen in. Nu gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Zit er een fraai bod tussen? Dan volgen nog de koopakte en de akte van levering via een notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Ossenisse?

In deze regio vind je diverse bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Ossenisse laten uittekenen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.gemeentehulst.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Milieucentraal, Consumentenbond voor postcodegebied 4587, 4589.

Plaats een reactie