Woning kopen Walsoorden

Plannen om een woning te kopen in Walsoorden? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Zeeland. In de omgeving bestaan er uiteenlopende faciliteiten als winkels, OV en scholen. Ook is er vlakbij een mooi en rustig natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. De gemeente biedt 13.618 huizen (72,6% koophuis, 25,3% huurhuis). De gemiddelde transactieprijs stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €271.034. Op dit woningportaal tonen wij het laatste woningaanbod in Walsoorden, namen en adressen van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en hypotheekadviseurs. In aanvulling daarop lees je alles over de meest populaire woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een actieve plaats in Zeeland.
 • Het aanbod is divers met zowel kleinere huizen en exclusieve chalets.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €212.000, de gemiddelde woningprijs is €271.034.
 • In deze buurt vind jij veel faciliteiten zoals kinderopvang, openbaar vervoer, winkels, sportclubs, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Zeeland
GemeenteHulst
PlaatsWalsoorden
Postcode4588
Netnummer0114 (+31114)
Inwoners (gemeente)27.556
Aantal huishoudens12.668
Aantal huishoudens met kinderen3.867
Gemiddelde huishoudensgrootte2,13
Aantal woningen13.618
Aantal koopwoningen12.163
Aantal huurwoningen1.455
Gemiddelde woonoppervlakte147 m2
Gemiddelde WOZ€212.000
Gemiddelde verkoopprijs€271.034
Gemiddeld gasverbruik1290 m3
Gemiddeld stroomverbruik2670 kWh

Woningaanbod Walsoorden juni 2024

In deze lijst bekijk je alle huizen die deze maand (juni 2024) te koop staan. Selecteer op woningtype, perceeloppervlakte, vraagprijs, woonoppervlakte, bouwjaar, aantal kamersen additionele aspecten als energielabel en aanwezigheid van een bad. Je kunt direct contact zoeken met de bewoners of makelaardij voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je het actuele woningaanbod in Ossenisse, Hoogerheide, Kloosterzande, Lamswaarde & Hengstdijk.

woning-te-koop-walsoorden

Eigen appartement kopen in Walsoorden

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, vaak gelegen op een centrale plek, in de regel gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en vallen vaak binnen een VvE constructie. Maar let op: het is een relatief kleine woning, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Alle faciliteiten om de hoek en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 65 m2 en 100 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 680 m3 gas en +/- 1820 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis kopen Walsoorden

De betekenis van een tussenwoning is een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Belangrijke aandachtspunten zijn: een zeer beperkt vloeroppervlak en je hebt minder lichtinval.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 71 m2 en 115 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1040 kuub gas + 2050 kWh stroom.

Aanbod hoekwoningen

Een specifiek hoekhuis in Walsoorden is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt een grotere tuin, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, meer lichtinval en je hebt meer opties voor een uitbouw. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan tussenwoningen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 95 m2 en 124 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2190 kWh elektriciteit & 1160 m3 gas ingekocht.

2-onder-1 kap woning Walsoorden

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De bouwkosten deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Negatieve aspecten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 132 m2 en 147 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2690 kWh elektriciteit & 1280 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Er is erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt veruit de meeste privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vaak zijn het wel dure huizen. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 144 m2 & 199 m2.
 • Verwachting: er wordt 3320 stroom (kWh) & 1600 gas (m3) verbruikt

In vijf stappen een woning kopen in Walsoorden

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan adviseren wij om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Wanneer je weet wat jouw bestedingsruimte is kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Pararius, Jaap.nl, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Huislijn.nl kan je 24/7 woningen te koop in Walsoorden zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Bel de makelaar dan direct voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Bij het doorlopen van de woning krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je bieding zul je moeten bepalen met een analyse van de waarde van het huis en de bestedingsruimte qua lening. Het kan handig zijn een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze expert kijkt mee tijdens de bezichtiging en stelt samen met jou het bod samen. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Controleer zorgvuldig of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. Je koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Als laatste is het tijd om de financiering van de koop te bevestigen. Op basis van woningwaarde, kosten koper, eigen middelen en eventuele verbouwplannen berekent de adviseur welk hypotheekbedrag nodig is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Als laatste onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Woningtaxateurs en makelaars in Walsoorden

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Hij of zij weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Belangrijk: een NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die objectief de waarde van een huis kan vaststellen aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Een taxatierapport is een vereiste bij het aanvragen van een lening, een offerte voor een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. Bijgaand bekijk je adressen van kantoren zoals taxatie specialisten en makelaars in Walsoorden en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een erkende hypotheekadviseur in Walsoorden geeft je persoonlijk advies bij het vinden van een goede hypotheek. Jouw adviseur loopt jouw financiële situatie door en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.450 en €3.200. In de volgende weergave bekijk je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Walsoorden.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Walsoorden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Walsoorden

In juni 2024 zijn er weer veel woningen verkocht in de regio. In het overzicht hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Walsoorden en daarbuiten. Let op: het gaat hier enkel om vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Bekijk ook meer informatie over Arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Walsoorden kopen?

In deze gemeente Hulst vinden we circa 13.618 woonhuizen. Het gaat daarbij om 12.163 (72,6%) koopwoningen en 1.455 (25,3%) huurwoningen. Het gebruiksoppervlakte is gemiddeld 147 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €212.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €271.034. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dat houdt in dat het aanbod klein is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Walsoorden. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Walsoorden?

Een woonobject in Hulst kent een gem. verbruik van 1290 kuub gas en 2670 stroom (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (680 kuub gas p/jaar en 1820 kWh elektra. Een huis dat vrijstaand is is een grootverbruiker qua energie (1600 m3 aan gas en 3320 kWh elektra). Een steeds groter deel huiseigenaren van huizen te koop in Walsoorden passen duurzame bronnen zoals dakisolatie, zonneboiler, dubbel glas, vloerisolatie, warmtepomp, zonnepanelen toe om de energierekening te verminderen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Walsoorden?

Deze omgeving kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente wonen 27.556 personen in 12.668 verschillende huishoudens. Het betreft 4.210 eenpersoonshuishoudens, 4.591 families zonder kinderen en 3.867 huishoudens met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,13 inwoners.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Aan het begin moet je een verkoopprijs bepalen en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen of via online marktplaatsen en sociale media. Ook maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Hierna krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Een passend bod ontvangen? Dan is het tijd voor de koopovereenkomst en de overdrachtsakte bij de notaris. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Walsoorden?

In deze buurt zijn diverse bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Walsoorden realiseren. Doe navraag bij de gemeente (www.gemeentehulst.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl voor postcodegebied 4588.

Plaats een reactie