Woning kopen Huijbergen

Een woning kopen in Huijbergen? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Noord-Brabant. In de nabije buurt heb je meerdere faciliteiten zoals scholen, winkels en horeca. Tevens is er vlakbij een prachtige natuur, ideaal voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente zijn er in totaal 9.928 woningen (71,8% koop, 27,8% huurwoning). De prijs van een woning neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €332.957. Op dit woningplatform blader je door het huidige woningaanbod in Huijbergen, contactgegevens van makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. In aanvulling daarop lees je alles over de meest populaire woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Noord-Brabant.
 • Je vind hier onder andere starterswoningen en grotere woningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €256.000, de gemiddelde verkoopprijs is €332.957.
 • In deze buurt vind jij veel voorzieningen zoals scholen, kinderopvang, winkels, restaurants, sportclubs.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteWoensdrecht
PlaatsHuijbergen
Postcode4635
Netnummer0164 (+31164)
Inwoners (gemeente)21.876
Aantal huishoudens9.622
Aantal huishoudens met kinderen3.287
Gemiddelde huishoudensgrootte2,24
Aantal woningen9.928
Aantal koopwoningen8.803
Aantal huurwoningen1.125
Gemiddelde woonoppervlakte140 m2
Gemiddelde WOZ€256.000
Gemiddelde verkoopprijs€332.957
Gemiddeld gasverbruik1320 m3
Gemiddeld stroomverbruik3220 kWh

Woningaanbod Huijbergen april 2024

Hieronder blader je door alle huizen die te koop staan in april 2024. Zoom verder in op perceeloppervlakte, vraagprijs, bouwjaar, ligging, woningtype, woonoppervlakteen andere woningeigenschappen als CV-ketel of parkeeropties. Bel of mail de verkoopmakelaar voor een bezichtigingsmoment. Op onze website vind je ook huizen te koop in Ossendrecht, Putte, Hoogerheide, Ossenisse en Walsoorden.

woning-te-koop-huijbergen

Eigen appartement kopen in Huijbergen

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, in de basis gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Niet vergeten: slechts een beperkt vloeroppervlak, je hebt meestal geen eigen tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Alle voorzieningen dichtbij en erg waardevast.
 • Woonoppervlak tussen de 63 m2 & 100 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 730 m3 gas en tevens 1910 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Huijbergen

Een tussenwoning is een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Nadelen zijn: beperkte woonruimte en vooral buiten minimale privacy.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • Vloeroppervlakte tussen de 73 m2 en 120 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1020 kuub gas en 2860 kWh stroomverbruik.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Huijbergen is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je geniet van meer privacy, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een tussenwoning en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 91 m2 en 118 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3000 kWh elektra + 1210 m3 gas verbruikt

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Huijbergen

De betekenis van een twee onder een kap is 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met voldoende beschutting. De aanneemsom deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Aandachtspunten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 126 m2 & 150 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3270 kWh elektra en 1420 kuub gas gebruikt.

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt een groot gevoel van privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 150 m2 – 190 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4020 elektra (kWh) en 1780 gas (m3) verstookt.

In 5 stappen: een woning kopen in Huijbergen

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan is het een goed idee om te beginnen met een financiële check. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Eens het duidelijk is wat jouw max. hypotheek is kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Op de website van Funda, maar ook Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Huislijn.nl, Pararius, Huispedia, Zoekallehuizen.nl kan je razendsnel woningen te koop in Huijbergen Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Bel de makelaar dan direct voor het bezichtigen van het huis. Op het moment dat je een bezichtiging doet krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Start met het biedingsproces

  Wat je wilt bieden komt tot stand door de waarde van het huis en de bestedingsruimte qua lening. Het kan handig zijn een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze makelaar gaat mee met de rondleiding door de woning en helpt bij het uitbrengen van het bod. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Is jouw bod het winnende bod? De koopakte kan dan opgesteld worden. Neem goed door of alles juist vermeld is en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. Je koopovereenkomst passeert bij de notaris. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van de woning definitief te regelen. Op basis van het bod, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), spaartegoeden en noodzakelijke verbouwingen berekent de adviseur wat het hypotheekbedrag moet worden en welke hypotheek geschikt is. Afsluitend teken je de akte van levering bij de notaris. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Woningtaxateurs en makelaars in Huijbergen

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden en kopen van een huis. Deze specialist heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Advies: een NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxateur is een deskundige die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft aan de hand van verschillende thema’s. Dit taxatierapport is een vereiste bij het aankopen van een huis, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In het overzicht hieronder kan je aan de slag met gegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Huijbergen en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een deskundige hypotheekadviseur in Huijbergen helpt je van A tot Z bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. De financieel adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.500 – €2.800. In de lijst hierna verstrekken we contactgegevens van financieel adviseurs in Huijbergen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Huijbergen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Huijbergen

De afgelopen periode (april 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze buurt. In de tool hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Huijbergen en in de buurt. Belangrijk detail: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Check ook meer details over Nieuwbouw.

Bekijk het aanbod op funda

Antwoorden op relevante koopwoning-vragen

Hoe duur is een woning in Huijbergen kopen?

In de hele gemeente Woensdrecht zijn er 9.928 huizen. Er zijn 8.803 (71,8%) koopwoningen en 1.125 (27,8%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld woonoppervlakte van 140 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €256.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €332.957. De woningmarkt is krap. Dit houdt in dat er maar beperkt aanbod is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Huijbergen. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Huijbergen?

Een woning in Woensdrecht heeft een verbruik van gemiddeld 1320 m3 gas en 3220 stroom (kWh). Een appartement is het meest zuinig (730 m3 aan gas en 1910 kWh electriciteit. Een vrijstaande woning verbruikt de meeste energie (1780 kuub aardgas en 4020 kWh electriciteit). Een groeiend aantal huizenbezitters van huizen te koop in Huijbergen passen duurzame verwarmingsbronnen als spouwmuurisolatie, warmtepomp, zonneboiler, dakisolatie, dubbel glas, zonnepanelen toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor type families wonen in Huijbergen?

Dit gebied kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente leven 21.876 mensen die we kunnen onderverdelen in 9.622 gezinnen. Hier wonen 2.782 eenpersoonshuishoudens, 3.553 huishoudens zonder kinderen en 3.287 gezinnen met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,24 mensen (volwassenen en kinderen).

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen moet je een verkoopprijs bepalen en ga je aan de slag met een verkoopplan. Bekende kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Daarbij moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en leg je bezichtigen vast in de agenda. Daarna kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Een koper gevonden? Dan teken je het (voorlopige) koopcontract en de akte van overdracht (via de notaris). Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Huijbergen?

In en rondom deze gemeente zijn er verschillende bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Huijbergen realiseren. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.woensdrecht.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Nibud voor postcodegebied 4635.

Plaats een reactie