Woning kopen Kloosterzande

Jouw ideale woning kopen in Kloosterzande? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Zeeland. In deze levendige buurt zijn er veel dagelijkse voorzieningen als winkels, scholen en openbaar vervoer. Tevens is er vlakbij mooie natuurgebieden, perfect voor een wandeling of fietstocht. In 2024 zijn er in de gemeente 13.618 woningen (72,6% koopwoning, 25,3% huurwoning). De gemiddelde prijs van een woning is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €271.034. Op deze informatieve website bekijk je het woningaanbod in Kloosterzande, adresgegevens van makelaarskantoren, taxateurs en experts in financiële diensten. Tevens vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een actieve plaats in Zeeland.
 • Het aanbod is divers met zowel kleinere huizen en vrijstaand.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €212.000, de gemiddelde huizenprijs is €271.034.
 • In de regio vind je volop opties zoals openbaar vervoer, restaurants, sportclubs, kinderopvang, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Zeeland
GemeenteHulst
PlaatsKloosterzande
Postcode4587
Netnummer0114 (+31114)
Inwoners (gemeente)27.556
Aantal huishoudens12.668
Aantal huishoudens met kinderen3.867
Gemiddelde huishoudensgrootte2,13
Aantal woningen13.618
Aantal koopwoningen12.163
Aantal huurwoningen1.455
Gemiddelde woonoppervlakte147 m2
Gemiddelde WOZ€212.000
Gemiddelde verkoopprijs€271.034
Gemiddeld gasverbruik1290 m3
Gemiddeld stroomverbruik2670 kWh

Woningaanbod Kloosterzande juli 2024

Met onze woningzoeker verstrekken we de beschikbare koopwoningen in juli 2024. Maak een selectie aan de hand van woonoppervlakte, ligging, bouwjaar, vraagprijs, woningtype, perceeloppervlakteen andere eigenschappen zoals duurzaamheid & mogelijkheden voor parkeren. Interesse? Mail of bel de verkoopmakelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook woningen die te koop staan in Walsoorden, Ossenisse, Lamswaarde, Hengstdijk of Kuitaart.

woning-te-koop-kloosterzande

Studio of appartement kopen in Kloosterzande

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, zijn uitstekend bereikbaar, bijna altijd gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en de VvE doet het onderhoud. Aandachtspunten zijn: het is een relatief kleine woning, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Een prettige ligging en zeer betaalbaar.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 62 m2 en 101 m2.
 • Het energiegebruik is circa 680 m3 gas en tevens 1820 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis kopen Kloosterzande

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze zijn doorgaans een goede investering. Let wel op de volgende punten: weinig ruimte in en rondom huis en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een echte starterswoning.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 86 m2 en 115 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1040 kuub gas en gem. 2050 kWh stroom.

Aanbod hoekwoningen

Een net hoekhuis in Kloosterzande is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt meer groen om de woning, je hebt wat minder inkijk, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijtjeswoningen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 98 m2 – 115 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2190 kWh elektra en 1160 m3 gas ingekocht.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Kloosterzande

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. In en rondom het huis is veel oppervlak met voldoende beschutting. De totale bouwkosten deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Nadelen zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 127 m2 – 142 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 2690 kWh elektra & 1280 kuub gas verstookt.

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt een groot gevoel van privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 153 m2 en 198 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3320 elektriciteit (kWh) & 1600 gas (m3)verstookt.

Samenvatting: een woning kopen in Kloosterzande

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Als je huizen gaat bekijken dan adviseren wij om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Als hij een goede calculatie heeft wat je kunt lenen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Woningen bezichtigen

  Via websites als Funda, Vbo.nl, Huispedia, Huislijn.nl, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius kan je razendsnel woningen te koop in Kloosterzande Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Probeer dan een afspraak te maken voor een bezichtiging. Door een bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je maximale bieding stel je samen a.d.h.v. de marktwaarde van het huis en jouw maximale hypotheekbedrag. Tevens is het aan te raden een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze specialist zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Loop na of alles volgens afspraak erin staat en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. Je koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van jouw volgende huis te bevestigen. Gebaseerd op koopsom, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, spaartegoeden en een bouwdepot voor verbouwing wordt voor jou berekend wat de financieringsbehoefte is en welke hypotheek geschikt is. Als laatste die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Taxateurs en makelaardijen in Kloosterzande

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden en kopen van een huis. Deze professional onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de waarde van een woning bepaalt door te kijken naar diverse aspecten. Het taxatierapport is een dossierstuk bij het verkrijgen van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de bijgaande tabel tonen wij gegevens van taxatie experts en makelaars in Kloosterzande en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een goede hypotheekadviseur in Kloosterzande helpt je van A tot Z bij alle zaken omtrent een hypotheek. Deze expert loopt jouw financiële situatie door en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €2.000 – €3.100. In de tabel hieronder vind je contactgegevens van financieel adviseurs in Kloosterzande.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Kloosterzande. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Kloosterzande

In juli 2024 is er een groot aantal woning verkocht in deze streek. In de tool hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Kloosterzande en omgeving. Belangrijk: het gaat hier enkel om vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Lees op deze website ook alles over Overlijdensrisicoverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat kost gemiddeld een woning in Kloosterzande kopen?

In de gemeente Hulst zijn er 13.618 woningen. Het gaat om 12.163 (72,6%) koophuizen en 1.455 (25,3%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld woonoppervlakte van 147 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €212.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €271.034. De woningmarkt is vrij overspannen. Dat wil zeggen dat dat er maar weinig aanbod is en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Kloosterzande. De doorlooptijd van een woning is kort en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Kloosterzande?

Een woning in Hulst verbruikt gemiddeld 1290 kuub aardgas en 2670 stroom (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (680 m3 gas voor verwarming en warm water en 1820 electriciteit (kWh). Een vrijstaande villa neemt flink meer energie af (1600 kuub aardgas en 3320 elektra (kWh)). Een aanmerkelijk deel huizenbezitters van huizen te koop in Kloosterzande passen duurzame oplossingen als dubbel glas, dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, warmtepomp, zonneboiler toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor huishoudens wonen in Kloosterzande?

Deze woonplaats kent een gevarieerde samenleving. In deze gemeente zijn 27.556 mensen in 12.668 verschillende gezinnen. Wat meer specifiek: 4.210 eenpersoonshuishoudens, 4.591 huishoudens zonder kinderen en 3.867 families met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,13 bewoners.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Ten eerste bepaal je de vraagprijs en maak je een publiciteitsplan. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, de Open Huizen dagen van NVM of je eigen netwerk. Hiervoor moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en plan je bezichtigingen in. Vervolgens kunnen huizenzoekers een bod doen. een mooi bod ontvangen? Dan resteert alleen nog de (voorlopige) koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Kloosterzande?

In deze streek zijn diverse bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Kloosterzande bouwen of laten bouwen. Informeer bij de gemeente (www.gemeentehulst.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 4587.

Plaats een reactie