Woning kopen Hoogerheide

Ga je een woning kopen in Hoogerheide? Het is een gezellige plaats in de provincie Noord-Brabant. In de regio zijn er uiteenlopende dagelijkse voorzieningen als winkels, OV en scholen. Bovendien is er vlakbij een mooi en rustig natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In de gemeente zijn er in totaal 9.928 woningen (71,8% koophuis, 27,8% huur). De gemiddelde transactieprijs van een woning neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €332.957. Op dit huizenplatform check je het recente woningaanbod in Hoogerheide, gegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en hypotheekbedrijven. Daarnaast lees je alles over de meest populaire woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een actieve plaats in Noord-Brabant.
 • Het aanbod is divers met zowel bovenwoningen en exclusieve chalets.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €256.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €332.957.
 • Veel voorzieningen zoals opties zoals openbaar vervoer, kinderopvang, natuurgebieden, sportclubs, restaurants.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteWoensdrecht
PlaatsHoogerheide
Postcode4631
Netnummer0164 (+31164)
Inwoners (gemeente)21.876
Aantal huishoudens9.622
Aantal huishoudens met kinderen3.287
Gemiddelde huishoudensgrootte2,24
Aantal woningen9.928
Aantal koopwoningen8.803
Aantal huurwoningen1.125
Gemiddelde woonoppervlakte140 m2
Gemiddelde WOZ€256.000
Gemiddelde verkoopprijs€332.957
Gemiddeld gasverbruik1320 m3
Gemiddeld stroomverbruik3220 kWh

Woningaanbod Hoogerheide april 2024

In onderstaande weergave check je alle huizen die deze maand (april 2024) te koop staan. Filter eenvoudig op woningtype, perceeloppervlakte, ligging, bouwjaar, aantal kamers, woonoppervlakteen extra details als zuinigheid en rolstoelvriendelijk. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de bewoners of makelaardij voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je het woningaanbod Huijbergen, Ossendrecht, Ossenisse, Walsoorden of Kloosterzande.

woning-te-koop-hoogerheide

Een appartement kopen in Hoogerheide

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, ze zijn centraal gelegen, meestal gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Maar let op: je hebt minder ruimte, vaak is er een gedeelde tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Een prettige ligging en lagere woonlasten.
 • Woonoppervlak tussen de 64 m2 en 92 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 730 m3 gas en 1910 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis Hoogerheide

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Wat betreft de nadelige aspecten: weinig ruimte in en rondom huis en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Waardevaste investering.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 87 m2 & 111 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1020 kuub gas en daarbij 2860 kWh stroomverbruik.

Aanbod hoekwoningen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Hoogerheide is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt een grotere tuin, je hebt wat minder inkijk, er komt meer daglicht binnen en je hebt meer opties voor een uitbouw. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijwoningen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 91 m2 – 127 m2.
 • Schatting: er wordt 3000 kWh elektriciteit + 1210 m3 gas verstookt.

2-onder-1-kap woningen Hoogerheide

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Je geniet van maximale ruimte met slechts beperkte inkijk. De bouwkosten deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Punten van aandacht zijn: dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 123 m2 en 151 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3270 kWh stroom + 1420 kuub gas verstookt.

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Je hebt enorm veel (woon)ruimte en je hebt het meeste privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Let op: Goedkoop is het niet. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 148 m2 – 190 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4020 stroom (kWh) en 1780 gas (m3) verbruikt

5-stappenplan: een woning kopen in Hoogerheide

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het gebruikelijk om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. In de situatie dat het duidelijk is wat je verantwoord kan lenen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Woningen bezichtigen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Huizenzoeker.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl kan je 24/7 woningen te koop in Hoogerheide Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor een rondleiding door het huis. Bij het doorlopen van de woning kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Bieden op een woning

  Wat jij wil bieden bereken je door te kijken naar de WOZ-waarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Eventueel kan je kiezen om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze specialist gaat mee met de rondleiding door de woning en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alle gegevens juist staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  De volgende stap is om de financiering van het huis dat je wilt kopen definitief te regelen. Op basis van koopsom, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), spaargeld dat je zelf meeneemt en te verwachten verbouwkosten en investeringen wordt vastgesteld wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. In het laatste stadium ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Taxateurs en makelaars in Hoogerheide

Een aankoopmakelaar helpt je bij het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze specialist heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en helpt met zaken als bezichtigingen. Belangrijk: een NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die de waarde van een woning bepaalt door te kijken naar diverse aspecten. Een taxatierapport heb je nodig bij de financiering van de aankoop van een woning, het ophogen van een bestaande hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de onderstaande tabel vind je gegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Hoogerheide en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een goede hypotheekadviseur in Hoogerheide helpt je van A tot Z bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. Deze expert kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.600 en €2.650. In het schema hier tref je namen en adressen van financieel adviseurs in Hoogerheide.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Hoogerheide. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Hoogerheide

De afgelopen tijd (april 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze streek. In de zoekmachine hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Hoogerheide en daarbuiten. Erg belangrijk: dit zijn puur vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Check ook meer details over Huurwoning.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen (FAQ) over koopwoningen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Hoogerheide kopen?

In de gemeente Woensdrecht bestaan er circa 9.928 huizen. Het gaat om 8.803 (71,8%) koophuizen en 1.125 (27,8%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een vloeroppervlakte van gemiddeld 140 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €256.000 en de gem. marktprijs is €332.957. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Hierdoor kunnen we stellen dan dat er relatief weinig huizen te koop staan en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Hoogerheide. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en overbieden is aan de orde van de dag.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Hoogerheide?

Een woonobject in Woensdrecht gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1320 m3 gas voor verwarming en warm water en 3220 kWh electriciteit. Een flat/appartement gebruikt het minste energie (730 kuub gas p/jaar en 1910 kWh stroom. Een vrijstaand huis is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1780 m3 gas en 4020 elektra (kWh)). Veel bezitters van huizen te koop in Hoogerheide passen duurzame verwarmingsbronnen als zonnepanelen, dakisolatie, dubbel glas, zonneboiler, warmtepomp, spouwmuurisolatie toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor type families wonen in Hoogerheide?

Deze omgeving heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente verblijven 21.876 inwoners in 9.622 verschillende gezinnen. Dat betreffen 2.782 eenpersoonshuishoudens, 3.553 huishoudens zonder kinderen en 3.287 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,24 personen.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Als eerste bepaal je de vraagprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen van NVM of je eigen netwerk. Vervolgens moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en plan je bezichtigingen in. In de volgende stap gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Een koper gevonden? Dan leg je afspraken vast in de koopovereenkomst en de overdrachtsakte bij de notaris. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Hoogerheide?

In deze streek zijn diverse bouwkavels die een woonbestemming hebben. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Hoogerheide bouwen of laten bouwen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.woensdrecht.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Nibud, Milieucentraal voor postcodegebied 4630, 4631, 4641.

Plaats een reactie