Woning kopen Lamswaarde

Van plan om een woning te kopen in Lamswaarde? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Zeeland. In deze levendige buurt heb je toegang tot voldoende dagelijkse voorzieningen winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. In aanvulling daarop is er vlakbij een prachtige natuur waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. De gemeente herbergt in totaal 13.618 huizen (72,6% koopwoning, 25,3% huurhuizen). De gemiddelde prijs van een woning stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €271.034. Op dit woningplatform tonen wij het laatste woningaanbod in Lamswaarde, gegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en hypotheekspecialisten. In aanvulling daarop lees je alles over de meest populaire woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een heerlijke plek in Zeeland.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van rijtjeshuizen en moderne huizen en bungalows.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €212.000, de doorsnee verkoopprijs is €271.034.
 • Je hebt hier toegang tot diverse mogelijkheden zoals kinderopvang, natuurgebieden, winkels, restaurants, scholen.
ProvincieProvincie Zeeland
GemeenteHulst
PlaatsLamswaarde
Postcode4586
Netnummer0114 (+31114)
Inwoners (gemeente)27.556
Aantal huishoudens12.668
Aantal huishoudens met kinderen3.867
Gemiddelde huishoudensgrootte2,13
Aantal woningen13.618
Aantal koopwoningen12.163
Aantal huurwoningen1.455
Gemiddelde woonoppervlakte147 m2
Gemiddelde WOZ€212.000
Gemiddelde verkoopprijs€271.034
Gemiddeld gasverbruik1290 m3
Gemiddeld stroomverbruik2670 kWh

Woningaanbod Lamswaarde juli 2024

Hieronder krijg je inzicht in alle huizen die te koop staan in juli 2024. Zoek op woningtype, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, vraagprijs, ligging, aantal kamersen extra details als zuinigheid en aanwezigheid van een bad. Neem contact op met de verkopende makelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook het woningaanbod Kloosterzande, Walsoorden, Hengstdijk, Kuitaart of Terhole.

woning-te-koop-lamswaarde

Een appartement kopen in Lamswaarde

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, hebben een zeer goede bereikbaarheid, bijna altijd gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en het onderhoud is zeer beperkt. Belangrijke nadelen: de ruimte is beperkt, je hebt meestal geen eigen tuin en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Centraal gelegen en minder energiekosten.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 63 m2 – 104 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 680 m3 gas en tevens 1820 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Lamswaarde

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze zijn ook waardevast. De minpunten zijn: beperkte woonruimte en je hebt minder lichtinval.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 86 m2 & 120 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1040 kuub gas & 2050 kWh aan elektriciteit.

Aanbod hoekwoningen

Een specifiek hoekhuis in Lamswaarde is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt een grotere tuin, je hebt veel meer vrijheid, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een rijtjeswoning en hebben iets hogere stookkosten.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 94 m2 & 128 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2190 kWh stroom + 1160 m3 gas verbruikt

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Lamswaarde

Een twee onder een kap wil zeggen twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. In en rondom het huis is veel oppervlak met voldoende beschutting. De aanneemsom deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Punten van aandacht zijn: dat je minder keuze in bouwstijl hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 135 m2 en 151 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 2690 kWh stroom & 1280 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt enorm veel (woon)ruimte en je hebt het meeste privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 149 m2 & 190 m2.
 • Verwachting: er wordt 3320 stroom (kWh) & 1600 gas (m3) verstookt.

In vijf stappen een woning kopen in Lamswaarde

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het een goed idee om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. In de situatie dat je weet wat je verantwoord kan lenen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via platforms zoals Funda, Jaap.nl, Vbo.nl, Pararius, Huislijn.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl kan je razendsnel woningen te koop in Lamswaarde Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Probeer dan een afspraak te maken voor een rondleiding door het huis. Bij het doorlopen van de woning krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Start met het biedingsproces

  Wat jij wil bieden komt tot stand door de waarde van het huis en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Eventueel kan je kiezen om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze woning deskundige zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en helpt bij het uitbrengen van het bod. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Bekijk goed of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden staan. De opgesteld koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van het huis dat je wilt kopen af te ronden. D.m.v. koopsom, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), eigen geld en directe verbouwkosten ontvang je een advies over wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Vervolgens ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaars en woningtaxateurs in Lamswaarde

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze woningdeskundige kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en helpt je bij het verkoopproces. Tip: de NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de waarde van een woning bepaalt door te kijken naar diverse aspecten. Het taxatierapport is benodigd voor het verkrijgen van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. Bijgaand tonen wij adressen van taxateurs en makelaars in Lamswaarde en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een privé hypotheekadviseur in Lamswaarde helpt je bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. Een deskundig financieel adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.650 & €2.650. In de lijst hierna check je contactgegevens van financieel adviseurs in Lamswaarde.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Lamswaarde. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Lamswaarde

In juli 2024 zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze streek. In de lijst hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Lamswaarde en daarbuiten. Erg belangrijk: dit zijn puur vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Klik ook direct door naar de pagina over Rechtsbijstandverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koopwoning

Hoe duur is een woning in Lamswaarde kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Hulst vind je ongeveer 13.618 huizen. Hierbij spreken we van 12.163 (72,6%) koopwoningen en 1.455 (25,3%) huurhuizen. Het doorsnee vloeroppervlakte is 147 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €212.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €271.034. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dat houdt in dat er niet veel aanbod is en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Lamswaarde. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat is het energieverbruik van woningen in Lamswaarde?

Een woonobject in Hulst gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1290 m3 gas voor verwarming en warm water en 2670 elektra (kWh). Een appartement is het meest zuinig (680 kuub gas p/jaar en 1820 elektra (kWh). Een vrijstaande villa heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1600 m3 aan gas en 3320 kWh elektra). Een steeds groter deel huiseigenaren van huizen te koop in Lamswaarde passen duurzame investeringen zoals warmtepomp, dakisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, zonnepanelen, spouwmuurisolatie toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor type families wonen in Lamswaarde?

Deze regio heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente verblijven 27.556 inwoners in 12.668 huishoudens. Er wonen 4.210 eenpersoonshuishoudens, 4.591 families zonder kinderen en 3.867 families met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,13 inwoners.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Allereerst bepaal je de vraagprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. De meest gangbare middelen zijn Funda, een open dag organiseren of je eigen netwerk. Vervolgens style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en leg je bezichtigen vast in de agenda. Daarna gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan resteert alleen nog de (voorlopige) koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Lamswaarde?

In deze provincie zijn er een aantal bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Lamswaarde laten uittekenen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.gemeentehulst.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 4586.

Plaats een reactie