Woning kopen Terhole

Wil je een woning kopen in Terhole? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Zeeland. In deze levendige buurt zijn er meerdere faciliteiten als kinderopvang, scholen en winkels. Tevens is er vlakbij een prachtig groen natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. De gemeente biedt 13.618 woningen (72,6% koophuis, 25,3% huurwoningen). De gemiddelde transactieprijs is de afgelopen jaren flink gestegen richting €271.034. Op dit woningplatform blader je door het laatste woningaanbod in Terhole, adressen van kantoren als makelaardijen, taxateurs en hypotheekadviseurs. In aanvulling daarop vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een mooie plaats in Zeeland.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van kleinere huizen en grotere woningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €212.000, de gemiddelde huizenprijs is €271.034.
 • In de regio vind je volop opties zoals scholen, sportclubs, natuurgebieden, kinderopvang, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Zeeland
GemeenteHulst
PlaatsTerhole
Postcode4583
Netnummer0114 (+31114)
Inwoners (gemeente)27.556
Aantal huishoudens12.668
Aantal huishoudens met kinderen3.867
Gemiddelde huishoudensgrootte2,13
Aantal woningen13.618
Aantal koopwoningen12.163
Aantal huurwoningen1.455
Gemiddelde woonoppervlakte147 m2
Gemiddelde WOZ€212.000
Gemiddelde verkoopprijs€271.034
Gemiddeld gasverbruik1290 m3
Gemiddeld stroomverbruik2670 kWh

Woningaanbod Terhole juni 2024

Onderstaand krijg je inzicht in alle huizen die deze maand (juni 2024) te koop staan. Kies op basis van aantal kamers, woningtype, woonoppervlakte, bouwjaar, ligging, vraagprijsen additionele aspecten als energieneutraal en rolstoelvriendelijk. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een bezichtigingsmoment. Bekijk ook huizen te koop in Kuitaart, Hengstdijk, Vogelwaarde, Koewacht en Overslag.

woning-te-koop-terhole

Eigen appartement kopen in Terhole

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en je hebt weinig onderhoud. Aandachtspunten zijn: de woonoppervlakte is beperkt, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Uitstekend bereikbaar en een goede investering voor de lange termijn.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 70 m2 en 103 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 680 m3 gas & 1820 kWh aan elektriciteit.

Aanbod rijtjeshuis Terhole

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze zijn ook waardevast. Belangrijke aandachtspunten zijn: weinig ruimte rondom de woning en je hebt wat minder privacy.

 • Waardevaste investering.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 81 m2 & 108 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1040 kuub gas en doorgaans 2050 kWh stroom.

Hoekwoning

Een echt hoekhuis in Terhole is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt meer groen om de woning, je hebt veel meer vrijheid, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt vaak de auto goed parkeren. De marktprijzen liggen wat hoger dan tussenwoningen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 98 m2 & 112 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2190 kWh stroom + 1160 m3 gas ingekocht.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Terhole

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Het is een heel ruim huis met slechts beperkte inkijk. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor het betaalbaar is. Punten waar je op moet letten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 129 m2 – 144 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 2690 kWh elektriciteit & 1280 kuub gas verstookt.

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Het mooiste is: enorm veel (woon)ruimte en je hebt een groot gevoel van privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 145 m2 & 196 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3320 elektriciteit (kWh) + 1600 gas (m3) afgenomen.

5-stappenplan: een woning kopen in Terhole

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan is het een goed idee om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Op het moment dat hij berekend heeft wat je kunt lenen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Woningen bezichtigen

  Via websites als Funda, Jaap.nl, Huislijn.nl, Pararius, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia kan je vrijwel alle woningen te koop in Terhole Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Probeer dan een afspraak te maken voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Op het moment dat je een bezichtiging doet kun je zelf de woning opnemen.

 3. Bieden op een woning

  Je bieding zal afhangen van de marktwaarde van het huis en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Het is vaak niet onverstandig een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Hij of zij zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Kijk goed of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. Deze koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van jouw volgende huis rond te maken. A.d.h.v. aankoopsom, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en eventuele verbouwplannen zal de expert een advies uitbrengen aangaande hoeveel je moet lenen en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Afsluitend teken je de akte van levering bij de notaris. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaars en woningtaxateurs in Terhole

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden en kopen van een huis. Deze expert kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en helpt met zaken als bezichtigingen. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die objectief de waarde van een huis kan vaststellen aan de hand van verschillende thema’s. Het taxatierapport is nodig bij de financiering van de aankoop van een woning, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de onderstaande tabel tref je namen en adressen van taxatie experts en makelaars in Terhole en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een professionele hypotheekadviseur in Terhole helpt je bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. De bank of adviseur loopt jouw financiële situatie door en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.300 en €2.900. In de opsomming hierna bekijk je contactgegevens van financieel adviseurs in Terhole.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Terhole. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Terhole

De afgelopen periode (juni 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze streek. In de lijst hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Terhole en in de buurt. Noemenswaardig: dit zijn puur vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Lees ook verder over Opstalverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

De meest gestelde vragen rondom koophuizen

Wat kost een woning in Terhole kopen?

In de gemeente Hulst zijn er 13.618 woonhuizen. Je vindt hier circa 12.163 (72,6%) koopwoningen en 1.455 (25,3%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld vloeroppervlakte van 147 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €212.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €271.034. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dat maakt dan dat er maar weinig aanbod is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Terhole. De doorlooptijd van een woning is kort en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Terhole?

Een woonhuis in Hulst gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1290 m3 gas voor verwarming en warm water en 2670 electriciteit (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (680 m3 per jaar aan gas en 1820 kWh electriciteit. Een vrijstaand huis is topverbruiker qua energie (1600 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3320 kWh elektra). Steeds meer eigenaren van huizen te koop in Terhole passen duurzame producten zoals spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonnepanelen, dubbel glas, zonneboiler, vloerisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor huishoudens wonen in Terhole?

Deze omgeving kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente leven 27.556 mensen die we kunnen onderverdelen in 12.668 verschillende huishoudens. Het betreft 4.210 eenpersoonshuishoudens, 4.591 gezinnen zonder kinderen en 3.867 huishoudens met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,13 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Allereerst bepaal je de vraagprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, de NVM Open Huizen Dag of social media. Hierna zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Als dat allemaal gelukt is krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan volgen nog de (voorlopige) koopakte en de akte van levering via een notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Terhole?

In de omgeving zijn er meestal wel bouwkavels die een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Terhole realiseren. Doe navraag bij de gemeente (www.gemeentehulst.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Nibud, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 4583.

Plaats een reactie