Woning kopen Vogelwaarde

Jouw aanstaande woning kopen in Vogelwaarde? Het is een erg populaire plek in de provincie Zeeland. In deze levendige buurt zijn er verschillende dagelijkse voorzieningen als basisscholen, kinderopvang en winkels. Daarbij geniet je hier ook van een schitterende natuur, perfect voor een wandeling of fietstocht. In totaal zijn er in deze gemeente 13.618 huizen (72,6% koop, 25,3% huur). De koopsom van een huis is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €271.034. Op deze pagina vind je het recente woningaanbod in Vogelwaarde, adresgegevens van makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Daarnaast vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een unieke plek in de provincie Zeeland.
 • Er is een mix van benedenwoningen en grotere woningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €212.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €271.034.
 • In de buurt vind je volop mogelijkheden zoals natuurgebieden, sportclubs, kinderopvang, scholen, restaurants.
ProvincieProvincie Zeeland
GemeenteHulst
PlaatsVogelwaarde
Postcode4581
Netnummer0114 (+31114)
Inwoners (gemeente)27.556
Aantal huishoudens12.668
Aantal huishoudens met kinderen3.867
Gemiddelde huishoudensgrootte2,13
Aantal woningen13.618
Aantal koopwoningen12.163
Aantal huurwoningen1.455
Gemiddelde woonoppervlakte147 m2
Gemiddelde WOZ€212.000
Gemiddelde verkoopprijs€271.034
Gemiddeld gasverbruik1290 m3
Gemiddeld stroomverbruik2670 kWh

Woningaanbod Vogelwaarde juni 2024

Hieronder bieden we optionele koophuizen die in juni 2024 worden verkocht. Kies op basis van perceeloppervlakte, ligging, aantal kamers, woonoppervlakte, bouwjaar, woningtypeen additionele aspecten als verwarming & rolstoelvriendelijk. Interesse? Mail of bel de makelaardij en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook het huizenaanbod in Terhole, Kuitaart, Koewacht, Overslag en Zuiddorpe.

woning-te-koop-vogelwaarde

Appartement kopen in Vogelwaarde

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Deze studio’s zijn voordelig, gebouwd op centraal gelegen locaties, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, gebruiken weinig gas en stroom en vergen ook niet al te veel onderhoud. Vergeet niet: het is allemaal wat kleiner, je moet de tuin vaak delen en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Uitstekend bereikbaar en erg waardevast.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 66 m2 & 96 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 680 m3 gas en 1820 kWh stroomverbruik.

Aanbod rijtjeshuis Vogelwaarde

De betekenis van een tussenwoning is een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je zit dus aan beide kanten vast. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze zijn ook waardevast. Wat betreft de nadelige aspecten: een zeer beperkt vloeroppervlak en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • Vloeroppervlakte tussen de 85 m2 & 105 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1040 kuub gas + 2050 kWh stroomverbruik.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Vogelwaarde is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt veel meer vrijheid, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijtjeshuizen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 100 m2 & 119 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2190 kWh stroom en 1160 m3 gas verstookt.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Vogelwaarde

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De aanneemsom deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Minpunten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 127 m2 & 148 m2.
 • Verwachting: er wordt 2690 kWh elektriciteit en 1280 kuub gas verstookt.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Belangrijkste voordelen: ontzettend veel woonruimte en je hebt het meeste privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 150 m2 & 201 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3320 elektra (kWh) + 1600 gas (m3) afgenomen.

Stappenplan: een woning kopen in Vogelwaarde

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het het beste om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Vanaf het moment dat je inzicht hebt in wat jouw bestedingsruimte is kan de zoektocht beginnen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via websites als Funda, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Jaap.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Vogelwaarde Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Bel de makelaar dan direct voor een bezichtiging. Tijdens een bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je maximale bieding komt tot stand door de te verwachten marktwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Eventueel kan je kiezen om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze persoon gaat mee met de rondleiding door de woning en stelt samen met jou het bod samen. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Neem goed door of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. Deze koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van de koop te bevestigen. Aan de hand van het bod, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), zelf in te brengen spaargeld en directe verbouwkosten berekent de adviseur hoeveel je moet lenen en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. In de laatste fase moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Taxateurs en makelaardijen in Vogelwaarde

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het aankopen van een woning. Deze huis-expert onderhandelt scherp voor jou. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxateur is een deskundige die de marktwaarde van een object berekend op basis van vaste criteria. Dit taxatierapport is een dossierstuk bij de financiering van de aankoop van een woning, het ophogen van een bestaande hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de tabel hieronder tonen wij adressen van kantoren zoals taxatie experts en makelaars in Vogelwaarde en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een professionele hypotheekadviseur in Vogelwaarde helpt je bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. Deze expert bekijkt jouw bestedingsruimte en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.900 & €2.700. In de volgende weergave bieden we bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Vogelwaarde.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Vogelwaarde. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Vogelwaarde

Deze maand (juni 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze buurt. In onderstaande visuele weergave check je de onlangs verkochte woningen in Vogelwaarde en omgeving. Belangrijk: het gaat hierbij om de vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Op deze website lees je ook meer over Inboedelverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen over koopwoningen

Hoe duur is een woning in Vogelwaarde kopen?

In de hele gemeente Hulst bestaan er circa 13.618 woningen. Hierbij spreken we van 12.163 (72,6%) koopwoningen en 1.455 (25,3%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. gebruiksoppervlakte van 147 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €212.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €271.034. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dat houdt in dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Vogelwaarde. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Vogelwaarde?

Een woonobject in Hulst verbruikt gemiddeld 1290 m3 gas voor verwarming en warm water en 2670 kWh electriciteit. Een studio of appartement verbruikt het minst (680 kuub aardgas en 1820 kWh elektra. Een vrijstaande woning gebruikt vaak het meeste energie (1600 m3 gas en 3320 stroom (kWh)). Een groeiend aantal huizenbezitters van huizen te koop in Vogelwaarde passen duurzame investeringen zoals dakisolatie, zonneboiler, dubbel glas, zonnepanelen, warmtepomp, vloerisolatie toe om de energienota te drukken.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Vogelwaarde?

Deze woonplaats kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente leven 27.556 inwoners in 12.668 gezinnen. Het gaat om 4.210 eenpersoonshuishoudens, 4.591 gezinnen zonder kinderen en 3.867 families met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,13 bewoners.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen bereken je de actuele marktprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Bijvoorbeeld via Funda, een open huis dag of social media. Hiervoor zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en ga je bezichtigingen inplannen. Vervolgens starten biedingen en onderhandelingen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan regel je enkel nog de koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Vogelwaarde?

In en rondom deze gemeente zijn meerdere bouwkavels beschikbaar die reeds een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Vogelwaarde laten uittekenen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.gemeentehulst.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 4581.

Plaats een reactie