Woning kopen Overslag

Plannen om een woning te kopen in Overslag? Het is een gezellige plaats in de provincie Zeeland. In de buurt heb je toegang tot verschillende dagelijkse voorzieningen als winkels, OV en scholen. In aanvulling daarop geniet je hier ook van een prachtig groen natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In totaal zijn er in deze gemeente 27.080 woningen (68,2% koopwoning, 29,6% huur). De prijs van een huis is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €252.263. Op dit huizenplatform vind je het laatste woningaanbod in Overslag, adressen van NVM-makelaars, taxateurs en financieel adviseurs. Ook lees je alles over de meest populaire woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Zeeland.
 • Je vind hier zowel rijwoningen en grotere huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €182.000, de gemiddelde woningprijs is €252.263.
 • In de regio zijn veel opties zoals openbaar vervoer, restaurants, winkels, natuurgebieden, scholen.
ProvincieProvincie Zeeland
GemeenteTerneuzen
PlaatsOverslag
Postcode4575
Netnummer0115 (+31115)
Inwoners (gemeente)54.426
Aantal huishoudens25.688
Aantal huishoudens met kinderen7.665
Gemiddelde huishoudensgrootte2,09
Aantal woningen27.080
Aantal koopwoningen22.020
Aantal huurwoningen5.060
Gemiddelde woonoppervlakte120 m2
Gemiddelde WOZ€182.000
Gemiddelde verkoopprijs€252.263
Gemiddeld gasverbruik1200 m3
Gemiddeld stroomverbruik2540 kWh

Woningaanbod Overslag juni 2024

Bijgaand tref je alle woningen die in juni 2024 te koop worden aangeboden. Maak een selectie aan de hand van woonoppervlakte, bouwjaar, ligging, vraagprijs, perceeloppervlakte, woningtypeen extra details als energieprestaties en de aanwezigheid van een kelder. Interesse? Mail of bel de makelaardij voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op ons huizenplatform vind je ook het woningaanbod Koewacht, Vogelwaarde, Zuiddorpe, Axel of Graauw.

woning-te-koop-overslag

Eigen appartement kopen in Overslag

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, kennen goede bereikbaarheid, meestal gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en je hebt weinig onderhoud. Minpunten zijn: het woonoppervlak is niet al te groot, je moet de tuin vaak delen en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Een prettige ligging en een gunstige aanschafprijs.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 70 m2 en 102 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 750 m3 gas en +/- 2060 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Overslag

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze zijn ook waardevast. Natuurlijk zijn er negatieve punten: weinig ruimte rondom de woning en je hebt wat minder privacy.

 • Een echte starterswoning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 74 m2 en 109 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1090 kuub gas en +/- 2290 kWh aan elektriciteit.

Aanbod hoekwoningen

Een echt hoekhuis in Overslag is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt meer groen om de woning, je hebt iets meer beschutting, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt vaak de auto goed parkeren. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijtjeswoningen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 89 m2 – 125 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2420 kWh elektriciteit + 1250 m3 gas afgenomen.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Overslag

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Het is een heel ruim huis en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Punten van aandacht zijn: dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 125 m2 en 146 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 2750 kWh elektriciteit & 1300 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Het mooiste is: enorm veel (woon)ruimte en je hebt een groot gevoel van privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 142 m2 en 205 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3250 elektra (kWh) en 1620 gas (m3) verbruikt

In vijf stappen een woning kopen in Overslag

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan doe je er goed aan om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Wanneer je weet wat je budget is gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Zia zoekmachines zoals Funda, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Jaap.nl, Vbo.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Overslag Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Maak dan direct een afspraak voor een uitgebreide bezichtiging. Bij het bekijken van de woning kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Breng een bod uit

  Je maximale bieding zul je moeten bepalen met een analyse van de woningwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. In veel situaties is het een aanrader om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze expert gaat mee met de rondleiding door de woning en adviseert je over de bieding. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan wordt de koopakte opgesteld. Bekijk goed of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden staan. Je koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van de woning definitief te regelen. D.m.v. het geaccepteerde bod, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), spaartegoeden en noodzakelijke verbouwingen berekent de adviseur wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. In het laatste stadium breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaardijen en taxateurs in Overslag

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden en kopen van een huis. Deze specialist onderhandelt over de koopprijs. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en helpt je bij het verkoopproces. Tip: de NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxateur is een deskundige die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft door te kijken naar diverse aspecten. Een actueel taxatierapport is nodig bij het kopen van een woning, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de bijgaande tabel bekijk je adressen van taxatie experts en makelaars in Overslag en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een erkend hypotheekadviseur in Overslag helpt je van A tot Z bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. Een deskundig financieel adviseur loopt jouw financiële situatie door en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.450 en €2.850. In de volgende weergave bieden we contactgegevens van financieel adviseurs in Overslag.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Overslag. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Overslag

Recent (juni 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze regio. Hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Overslag en omliggende plekken. Belangrijk detail: je ziet hier de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Lees ook verder over Glasvezel vergelijken.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen over koopwoningen

Wat kost een woning in Overslag kopen?

In de hele gemeente Terneuzen bestaan er circa 27.080 woningen. Het gaat om 22.020 (68,2%) koophuizen en 5.060 (29,6%) huurhuizen. Het vloeroppervlakte is gemiddeld 120 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €182.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €252.263. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dit zorgt ervoor dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Overslag. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Overslag?

Een woonobject in Terneuzen verbruikt qua energie gem. zo’n 1200 m3 gas en 2540 kWh electriciteit. Een studio of appartement verbruikt het minst (750 m3 gas en 2060 kWh elektra. Een woning die vrijstaand gebouwd is gebruikt vaak het meeste energie (1620 m3 gas en 3250 kWh elektra). Een aanmerkelijk deel huizenbezitters van huizen te koop in Overslag passen duurzame verwarmingsbronnen als dakisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, dubbel glas, zonneboiler, spouwmuurisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor huishoudens wonen in Overslag?

Deze buurt heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente leven 54.426 personen in 25.688 verschillende huishoudens. Dat betreffen 9.446 eenpersoonshuishoudens, 8.577 gezinnen zonder kinderen en 7.665 huishoudens met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,09 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen bereken je de actuele marktprijs en maak je een publiciteitsplan. Maak gebruik van Funda, de NVM Open Huizen Dag of je eigen netwerk. Daarbij maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en ga je bezichtigingen inplannen. In de vervolgstap gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de (voorlopige) koopakte en de leveringsakte bij de notaris. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Overslag?

In en rondom deze gemeente zijn er verschillende bouwkavels met woonbestemming. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Overslag plaatsen. Informeer bij de gemeente (www.terneuzen.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Nibud voor postcodegebied 4575.

Plaats een reactie