Woning kopen Hengstdijk

Alles weten over woning kopen in Hengstdijk? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Zeeland. In de regio zijn er uiteenlopende dagelijkse voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Bovendien vind je hier een heerlijk natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. De gemeente herbergt in totaal 13.618 woningen (72,6% koophuis, 25,3% huurhuis). De prijs van een huis stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €271.034. Op deze pagina check je het recente woningaanbod in Hengstdijk, namen en adressen van NVM-makelaars, taxateurs en experts in financiële diensten. Verder vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Zeeland.
 • Er is een mix van bovenwoningen en luxe villa’s.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €212.000, de gemiddelde huizenprijs is €271.034.
 • Je hebt hier toegang tot diverse faciliteiten zoals restaurants, natuurgebieden, openbaar vervoer, winkels, kinderopvang.
ProvincieProvincie Zeeland
GemeenteHulst
PlaatsHengstdijk
Postcode4585
Netnummer0114 (+31114)
Inwoners (gemeente)27.556
Aantal huishoudens12.668
Aantal huishoudens met kinderen3.867
Gemiddelde huishoudensgrootte2,13
Aantal woningen13.618
Aantal koopwoningen12.163
Aantal huurwoningen1.455
Gemiddelde woonoppervlakte147 m2
Gemiddelde WOZ€212.000
Gemiddelde verkoopprijs€271.034
Gemiddeld gasverbruik1290 m3
Gemiddeld stroomverbruik2670 kWh

Woningaanbod Hengstdijk april 2024

In het overzicht hieronder tref je optionele koophuizen die in april 2024 worden verkocht. Je kunt eenvoudig zoeken op woningtype, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, aantal kamers, ligging, bouwjaaren andere woningeigenschappen als duurzaamheid of de aanwezigheid van een kelder. Bel of mail de verkoopmakelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je woningen die te koop staan in Lamswaarde, Kloosterzande, Kuitaart, Terhole & Vogelwaarde.

woning-te-koop-hengstdijk

Studio of appartement kopen in Hengstdijk

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, meestal gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en het onderhoud is zeer beperkt. Niet vergeten: de woonoppervlakte is beperkt, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Een fijne ligging en erg waardevast.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 69 m2 & 103 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 680 m3 gas en tevens 1820 kWh stroom.

Rijtjeshuis kopen Hengstdijk

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen zijn betaalbaar en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Let wel op de volgende punten: geen garage en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een echte starterswoning.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 78 m2 – 125 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1040 kuub gas en 2050 kWh elektriciteitsverbruik.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Hengstdijk is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt iets meer beschutting, in de zomer meer zonlicht en je kunt vaak de auto goed parkeren. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een tussenwoning en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 100 m2 – 119 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2190 kWh elektriciteit & 1160 m3 gas afgenomen.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Hengstdijk

Een twee onder een kap wil zeggen twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met veel privacy. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. De kritieke factoren zijn: dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 132 m2 – 144 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 2690 kWh stroom & 1280 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt een groot gevoel van privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 144 m2 & 194 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3320 elektriciteit (kWh) en 1600 gas (m3) verbruikt

Samenvatting: een woning kopen in Hengstdijk

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan adviseren wij om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Zodra je inzicht hebt in wat je verantwoord kan lenen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Woningen bezichtigen

  Via websites als Funda, Jaap.nl, Huislijn.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl kan je 24/7 woningen te koop in Hengstdijk Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een bezichtiging. Bij het bekijken van de woning zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Bieden op een woning

  Wat jij wil bieden zul je moeten bepalen met een analyse van de WOZ-waarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Het kan handig zijn een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Hij of zij kijkt mee tijdens de bezichtiging en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Is jouw bod het winnende bod? Dan wordt de koopakte opgesteld. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles volgens afspraak erin staat en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst passeert bij de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van het huis in orde te maken. D.m.v. woningwaarde, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en noodzakelijke verbouwingen stelt de hypotheekadviseur vast hoeveel jij minimaal moet lenen en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Helemaal aan het einde maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Hengstdijk

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze woningdeskundige heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Tip: de NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxateur is een deskundige die de marktwaarde van een object berekend door te kijken naar diverse aspecten. Dit taxatierapport is verplicht voor het kopen van een woning, het ophogen van een bestaande hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de tabel hieronder bieden wij gegevens van taxatie experts en makelaars in Hengstdijk en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een professionele hypotheekadviseur in Hengstdijk helpt je bij het afsluiten van een hypotheek. Deze expert kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.500 en €3.100. In de volgende weergave verstrekken we namen en adressen van financieel adviseurs in Hengstdijk.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Hengstdijk. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Hengstdijk

De afgelopen tijd (april 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze buurt. In het overzicht hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Hengstdijk en in de buurt. Goed om te weten: je ziet hier de vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Lees ook verder over Aansprakelijkheidsverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ koophuis: veelgestelde vragen en antwoorden

Hoe duur is een woning in Hengstdijk kopen?

In deze gemeente Hulst zijn er 13.618 woonhuizen. Dit zijn 12.163 (72,6%) koopwoningen en 1.455 (25,3%) huurhuizen. Het gebruiksoppervlakte is gemiddeld 147 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €212.000 en de gem. marktprijs is €271.034. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dit zorgt ervoor dat er niet veel aanbod is en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Hengstdijk. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Hengstdijk?

Een woning in Hulst gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1290 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2670 kWh stroom. Een flat of appartement is relatief zuinig (680 m3 aan gas en 1820 kWh electriciteit. Een huis dat vrijstaand is is topverbruiker qua energie (1600 m3 gas en 3320 kWh elektra). Een groeiend aantal eigenaren van huizen te koop in Hengstdijk passen duurzame verwarmingsbronnen als dakisolatie, zonneboiler, zonnepanelen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepomp toe om de energierekening te verminderen.

Welk type huishoudens wonen in Hengstdijk?

Dit buurtschap kent een gevarieerde samenleving. In deze gemeente zijn 27.556 inwoners die we kunnen onderverdelen in 12.668 gezinnen. Er wonen 4.210 eenpersoonshuishoudens, 4.591 families zonder kinderen en 3.867 gezinnen met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,13 mensen.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Ten eerste bepaal je de vraagprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, een open huis dag of social media. Hierna moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en maak je afspraken voor een rondleiding. Vervolgens krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan regel je enkel nog het (voorlopige) koopcontract en de akte van levering bij de notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Hengstdijk?

In en rondom deze gemeente zijn er meestal wel bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Hengstdijk bouwen. Informeer bij de gemeente (www.gemeentehulst.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Milieucentraal, Nibud voor postcodegebied 4585.

Plaats een reactie