Woning kopen Kuitaart

Wil je een woning kopen in Kuitaart? Het is een gezellige plaats in de provincie Zeeland. In en rondom deze plek vind je allerhande dagelijkse voorzieningen als winkels, OV en scholen. Verder is er vlakbij een groen park en natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. In 2024 zijn er in de gemeente 13.618 huizen (72,6% koop, 25,3% huur, vrije sector en sociaal). De woningprijs is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €271.034. Op deze informatieve website bieden wij het nieuwe woningaanbod in Kuitaart, adressen van makelaardijen, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Bovendien vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Zeeland.
 • Je vind hier onder andere kamers, appartementen en moderne huizen en bungalows.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €212.000, de gemiddelde woningprijs is €271.034.
 • In deze buurt vind jij veel mogelijkheden zoals sportclubs, openbaar vervoer, winkels, scholen, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Zeeland
GemeenteHulst
PlaatsKuitaart
Postcode4584
Netnummer0114 (+31114)
Inwoners (gemeente)27.556
Aantal huishoudens12.668
Aantal huishoudens met kinderen3.867
Gemiddelde huishoudensgrootte2,13
Aantal woningen13.618
Aantal koopwoningen12.163
Aantal huurwoningen1.455
Gemiddelde woonoppervlakte147 m2
Gemiddelde WOZ€212.000
Gemiddelde verkoopprijs€271.034
Gemiddeld gasverbruik1290 m3
Gemiddeld stroomverbruik2670 kWh

Woningaanbod Kuitaart april 2024

Met onze woningzoeker check je de beschikbare koopwoningen in april 2024. Filter eenvoudig op bouwjaar, perceeloppervlakte, aantal kamers, woningtype, ligging, vraagprijsen additionele aspecten als woninglabel en rolstoelvriendelijk. Je kunt direct contact zoeken met de makelaardij voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op de Woningassistent bekijk je huizen die te koop staan in Hengstdijk, Lamswaarde, Terhole, Vogelwaarde of Koewacht.

woning-te-koop-kuitaart

Appartement kopen in Kuitaart

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn niet duur, hebben een zeer goede bereikbaarheid, in de basis gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en vallen vaak binnen een VvE constructie. Aandachtspunten zijn: de ruimte is beperkt, je hebt meestal geen eigen tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Alles gelijkvloers en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 65 m2 en 101 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 680 m3 gas en gem. 1820 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis te koop Kuitaart

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze zijn doorgaans een goede investering. De minpunten zijn: een kleine achtertuin en je hebt minder lichtinval.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 77 m2 en 112 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1040 kuub gas en daarbij 2050 kWh aan stroom.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Kuitaart is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je geniet van meer privacy, in de zomer meer zonlicht en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Je betaald wat meer in verhouding tot tussenwoningen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 92 m2 en 127 m2.
 • Schatting: er wordt 2190 kWh stroom + 1160 m3 gas verstookt.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Kuitaart

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor het financieel haalbaar blijft. Nadelen zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 125 m2 – 154 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 2690 kWh elektra en 1280 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je ervaart bijzonder veel privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 155 m2 – 203 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3320 elektra (kWh) + 1600 gas (m3) afgenomen.

5-stappenplan: een woning kopen in Kuitaart

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het het beste om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Eens je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je maximaal kunt lenen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Pararius, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl kan je razendsnel woningen te koop in Kuitaart Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een uitgebreide rondleiding. Bij het doorlopen van de woning zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Breng een bod uit

  Wat je wilt bieden stel je samen a.d.h.v. de woningwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Het kan handig zijn een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze huis-expert loopt mee als je de woning gaat bekijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Kijk goed of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De opgesteld koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Als laatste is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen af te ronden. A.d.h.v. het geaccepteerde bod, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en een bouwdepot voor verbouwing stelt de hypotheekadviseur vast wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Helemaal aan het einde die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Kuitaart

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze huis-expert onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en helpt met zaken als bezichtigingen. Tip: de NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de marktwaarde van een object berekend op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Het taxatierapport is een vereiste bij het verkrijgen van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In het overzicht hieronder bieden wij contactgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Kuitaart en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een erkende hypotheekadviseur in Kuitaart geeft je natuurlijk advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. De financieel adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.800 en €3.000. In het schema hier check je namen en adressen van financieel adviseurs in Kuitaart.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Kuitaart. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Kuitaart

In april 2024 zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze omgeving. In het overzicht hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Kuitaart en omliggende plekken. Goed om te weten: je vindt alleen de vraagprijs, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Klik ook direct door naar de pagina over Brandverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Wat kost een woning in Kuitaart kopen?

In en rondom de gemeente Hulst zijn er 13.618 woonhuizen. Het gaat daarbij om 12.163 (72,6%) koophuizen en 1.455 (25,3%) huurhuizen. De gemiddelde woonoppervlakte is 147 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €212.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €271.034. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dat houdt in dat het aanbod klein is en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Kuitaart. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Kuitaart?

Een woonobject in Hulst gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1290 m3 gas en 2670 kWh electriciteit. Een studio of appartement verbruikt het minst (680 kuub aardgas en 1820 kWh elektra. Een vrijstaande woning is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1600 m3 per jaar aan gas en 3320 stroom (kWh)). Meer en meer bezitters van huizen te koop in Kuitaart passen duurzame investeringen zoals zonnepanelen, dubbel glas, vloerisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboiler toe om hun energiekosten te minderen.

Welk type gezinnen wonen in Kuitaart?

Dit buurtschap wordt omschreven als erg In deze gemeente zijn 27.556 personen in 12.668 gezinnen. Het gaat om 4.210 eenpersoonshuishoudens, 4.591 gezinnen zonder kinderen en 3.867 families met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,13 personen (volwassenen en kinderen).

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

In de eerste plaats calculeer je de huidige marktprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. De meest gangbare middelen zijn Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via online marktplaatsen en sociale media. Ook ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en maak je afspraken voor een rondleiding. In de volgende stap krijg je schriftelijk de biedingen binnen. een mooi bod ontvangen? Dan regel je enkel nog de koopovereenkomst en de notariële overdrachtsakte. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Kuitaart?

In deze regio kun je kiezen voor bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Kuitaart plaatsen. Doe navraag bij de gemeente (www.gemeentehulst.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Milieucentraal, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 4584.

Plaats een reactie