Woning kopen Koewacht

Wil je een woning kopen in Koewacht? Het is een geweldige plek in de provincie Zeeland. In de buurt bestaan er veel faciliteiten als scholen, winkels, OV en sportclubs. Bovendien is er vlakbij een prachtig groen natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In 2024 zijn er in de gemeente 27.080 huizen (68,2% koopwoning, 29,6% huur). De gemiddelde transactieprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €252.263. Op dit huizenportaal tonen wij het huidige woningaanbod in Koewacht, contactgegevens van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Daarnaast lees je alles over de meest populaire woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Zeeland.
 • Het aanbod is heel divers met tussenwoningen en grote gezinswoningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €182.000, de basis verkoopprijs is €252.263.
 • In de buurt vind je volop faciliteiten zoals natuurgebieden, openbaar vervoer, scholen, restaurants, winkels.
ProvincieProvincie Zeeland
GemeenteTerneuzen
PlaatsKoewacht
Postcode4576
Netnummer0114 (+31114)
Inwoners (gemeente)54.426
Aantal huishoudens25.688
Aantal huishoudens met kinderen7.665
Gemiddelde huishoudensgrootte2,09
Aantal woningen27.080
Aantal koopwoningen22.020
Aantal huurwoningen5.060
Gemiddelde woonoppervlakte120 m2
Gemiddelde WOZ€182.000
Gemiddelde verkoopprijs€252.263
Gemiddeld gasverbruik1200 m3
Gemiddeld stroomverbruik2540 kWh

Woningaanbod Koewacht juni 2024

Bijgaand maak je kennis met het huidige beschikbare woningaanbod van juni 2024. Zoom verder in op perceeloppervlakte, woonoppervlakte, ligging, woningtype, aantal kamers, bouwjaaren additionele aspecten als CV-ketel & aanwezigheid van een bad. Bel of mail het makelaarskantoor voor een snelle bezichtiging Op ons huizenplatform vind je ook woningen die te koop staan in Vogelwaarde, Terhole, Overslag, Zuiddorpe en Axel.

woning-te-koop-koewacht

Studio of appartement kopen in Koewacht

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn niet duur, ze zijn centraal gelegen, meestal gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en je hebt weinig onderhoud. Belangrijke nadelen: slechts een beperkt vloeroppervlak, je hebt meestal geen eigen tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Een prettige ligging en een gunstige aanschafprijs.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 70 m2 – 100 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 750 m3 gas en 2060 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis te koop Koewacht

Een tussenwoning is een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Rijwoningen zijn betaalbaar en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Wat betreft de nadelige aspecten: een zeer beperkt vloeroppervlak en je hebt wat minder privacy.

 • Een typische starterswoning.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 75 m2 – 116 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1090 kuub gas + 2290 kWh elektriciteit.

Een hoekwoning kopen

De betekenis van een hoekhuis in Koewacht is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt maar buren aan 1 kant, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je hebt meer opties voor een uitbouw. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijtjeswoningen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 90 m2 & 123 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2420 kWh stroom en 1250 m3 gas gebruikt.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Koewacht

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Soms staat de ene woning haaks op de andere. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor het financieel haalbaar blijft. Aandachtspunten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 127 m2 – 148 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 2750 kWh elektra en 1300 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Belangrijkste voordelen: ontzettend veel woonruimte en je hebt maximale privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 142 m2 – 194 m2.
 • Verwachting: er wordt 3250 elektriciteit (kWh) & 1620 gas (m3) ingekocht.

In vijf stappen een woning kopen in Koewacht

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Als je huizen gaat bekijken dan is het het beste om eerst je maximale hypotheek te weten. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Vanaf het moment dat hij een goede calculatie heeft wat je kunt lenen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via websites als Funda, Vbo.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl kan je 24/7 woningen te koop in Koewacht Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor een rondleiding door het huis. Tijdens een bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Start met het biedingsproces

  Je maximale bieding zul je moeten bepalen met een analyse van de waarde van het huis en jouw maximale hypotheekbedrag. Het kan handig zijn een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Hij of zij gaat samen met jou het huis bekijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? De koopakte zal dan worden samengesteld. Loop na of de juiste dingen erin staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  De volgende stap is om de financiering van het huis af te ronden. Door middel van woningwaarde, kosten koper (k.k.), eigen geld en directe verbouwkosten wordt vastgesteld wat het hypotheekbedrag moet worden en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Als laatste ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Makelaars en taxateurs in Koewacht

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden van een geschikte woning. Deze woningdeskundige weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en helpt met zaken als bezichtigingen. Tip: de NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de marktwaarde van een huis inschat na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Zo’n taxatierapport is een vereiste bij de financiering van de aankoop van een woning, het oversluiten van een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de bijgaande tabel bekijk je namen en adressen van taxateurs en makelaars in Koewacht en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Koewacht geeft advies bij alle zaken omtrent een hypotheek. De financieel adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.800 – €2.550. In de opsomming hierna bekijk je contactgegevens van financieel adviseurs in Koewacht.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Koewacht. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Koewacht

De afgelopen periode (juni 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze regio. In de tool hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Koewacht en net daarbuiten. Belangrijk: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Mogelijk ook interessant: Woonverzekeringen.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat kost nu een woning in Koewacht kopen?

In de gemeente Terneuzen vinden we circa 27.080 woonobjecten. Je vindt hier circa 22.020 (68,2%) koopwoningen en 5.060 (29,6%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. vloeroppervlakte van 120 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €182.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €252.263. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Je moet er rekening mee houden dat het aanbod klein is en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Koewacht. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en je dient vaak flink te overbieden.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Koewacht?

Een woning in Terneuzen gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1200 m3 per jaar aan gas en 2540 kWh stroom. Een studio of appartement verbruikt het minst (750 m3 gas en 2060 kWh elektra. Een vrijstaande woning neemt flink meer energie af (1620 m3 per jaar aan gas en 3250 kWh elektra). Een groeiend aantal bezitters van huizen te koop in Koewacht passen duurzame verwarmingsbronnen als vloerisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie, dubbel glas, dakisolatie, warmtepomp toe om de energienota te drukken.

Wat voor type families wonen in Koewacht?

Dit buurtschap heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente zijn 54.426 personen in 25.688 huishoudens. Het gaat om 9.446 eenpersoonshuishoudens, 8.577 huishoudens zonder kinderen en 7.665 families met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,09 inwoners.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Aan het begin bereken je de actuele marktprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, de NVM Open Huizen Dag of social media. Daarbij style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Als dat allemaal gelukt is begint het onderhandelen. Een koper gevonden? Dan leg je alles vast in de voorlopige koopovereenkomst en de akte van levering via een notaris. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Koewacht?

In deze streek vind je diverse bouwkavels waar een woonbestemming op zit. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Koewacht laten uittekenen. Informeer bij de gemeente (www.terneuzen.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Nibud, Milieucentraal, Consumentenbond voor postcodegebied 4576.

Plaats een reactie