Woning kopen Zuiddorpe

Snel een woning kopen in Zuiddorpe? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Zeeland. In en rondom deze plek heb je allerhande faciliteiten als kinderopvang, scholen en winkels. Verder geniet je hier ook van een heerlijk natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente zijn er in totaal 27.080 woningen (68,2% koophuis, 29,6% huurwoning). De gemiddelde prijs van een huis is de afgelopen jaren flink gestegen richting €252.263. Op dit woningportaal blader je door het laatste woningaanbod in Zuiddorpe, adressen van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en hypotheekbedrijven. Tevens vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een heerlijke plek in Zeeland.
 • Het aanbod is divers met zowel kleinere huizen en grotere woningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €182.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €252.263.
 • In de regio zijn veel opties zoals winkels, scholen, restaurants, natuurgebieden, kinderopvang.
ProvincieProvincie Zeeland
GemeenteTerneuzen
PlaatsZuiddorpe
Postcode4574
Netnummer0115 (+31115)
Inwoners (gemeente)54.426
Aantal huishoudens25.688
Aantal huishoudens met kinderen7.665
Gemiddelde huishoudensgrootte2,09
Aantal woningen27.080
Aantal koopwoningen22.020
Aantal huurwoningen5.060
Gemiddelde woonoppervlakte120 m2
Gemiddelde WOZ€182.000
Gemiddelde verkoopprijs€252.263
Gemiddeld gasverbruik1200 m3
Gemiddeld stroomverbruik2540 kWh

Woningaanbod Zuiddorpe juni 2024

Onderstaand ontdek je de beschikbare koopwoningen in juni 2024. Zoek op vraagprijs, ligging, woningtype, bouwjaar, perceeloppervlakte, woonoppervlakteen relevante factoren als energieprestaties en rolstoelvriendelijk. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de bewoners of makelaardij voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op onze website vind je ook het actuele woningaanbod in Overslag, Koewacht, Axel, Graauw & Nieuw Namen.

woning-te-koop-zuiddorpe

Een appartement kopen in Zuiddorpe

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Deze studio’s zijn voordelig, vaak gelegen op een centrale plek, in de regel gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en zijn ook nog eens onderhoudsarm Aandachtspunten zijn: slechts een beperkt vloeroppervlak, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Alles gelijkvloers en onderhoudsvriendelijk.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 60 m2 & 97 m2.
 • Het energiegebruik is circa 750 m3 gas en 2060 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Zuiddorpe

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze zijn ook waardevast. Wat betreft de nadelige aspecten: vaak een klein tuintje en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 84 m2 & 116 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1090 kuub gas en +/- 2290 kWh elektriciteit.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Zuiddorpe is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt meer groen om de woning, je hebt wat minder inkijk, meer lichtinval en je hebt meer opties voor een uitbouw. Ze zijn vaak wat duurder dan rijwoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 98 m2 en 112 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2420 kWh stroom + 1250 m3 gas verstookt.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Zuiddorpe

De betekenis van een twee onder een kap is twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Je geniet van maximale ruimte met voldoende beschutting. De totale bouwkosten deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Minpunten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 130 m2 en 142 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2750 kWh elektriciteit en 1300 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Je geniet van erg veel ruimte in en om de woning en je hebt een groot gevoel van privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 154 m2 en 203 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3250 elektriciteit (kWh) en 1620 gas (m3) ingekocht.

Uitleg: een woning kopen in Zuiddorpe

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het een goed idee om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Plan een vrijblijvend adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Vanaf het moment dat je inzicht hebt in wat je kunt betalen kan de zoektocht beginnen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via platforms zoals Funda, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Vbo.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Zuiddorpe Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Maak dan direct een afspraak voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Bij het bekijken van de woning kun je zelf de woning opnemen.

 3. Start met het biedingsproces

  Je maximale bod komt tot stand door de marktwaarde van het huis en jouw maximale hypotheekbedrag. Het kan handig zijn een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze makelaar loopt mee als je de woning gaat bekijken en adviseert je over de bieding. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan ga je de koopakte tekenen. Loop na of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden staan. De koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  De volgende stap is om de financiering van jouw volgende huis in orde te maken. Aan de hand van het biedbedrag, kosten koper, spaargeld dat je zelf meeneemt en te verwachten verbouwkosten en investeringen calculeert de specialist wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Afsluitend breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Woningtaxateurs en makelaars in Zuiddorpe

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden en kopen van een huis. Deze persoon zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Goed om te weten: de NVM makelaar heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxatie specialist is iemand die objectief de waarde van een huis kan vaststellen op basis van een aantal factoren. Dit taxatierapport is een dossierstuk bij de financiering van de aankoop van een woning, het oversluiten van een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de onderstaande tabel kan je aan de slag met adressen van kantoren zoals taxatiebedrijven en makelaars in Zuiddorpe en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een goede hypotheekadviseur in Zuiddorpe geeft je natuurlijk advies bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. De financieel adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.750 – €2.900. In de opsomming hierna bekijk je namen en adressen van financieel adviseurs in Zuiddorpe.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Zuiddorpe. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Zuiddorpe

Afgelopen maand (juni 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze regio. In de zoekmachine hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Zuiddorpe en omliggende plekken. Goed om te weten: je ziet hier de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Check ook meer details over Internet en TV vergelijken.

Bekijk het aanbod op funda

Alles wat je moet weten over een woning kopen

Wat kost een woning in Zuiddorpe kopen?

In de gemeente Terneuzen zijn er ruim 27.080 huizen. Je vindt hier circa 22.020 (68,2%) koopwoningen en 5.060 (29,6%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een vloeroppervlakte van gemiddeld 120 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €182.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €252.263. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dit betekent dat de keuzes zeer beperkt zijn en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Zuiddorpe. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en je dient vaak flink te overbieden.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Zuiddorpe?

Een huis in Terneuzen heeft een verbruik van gemiddeld 1200 m3 per jaar aan gas en 2540 kWh electriciteit. Een appartement of flat is relatief zuinig (750 m3 aan gas en 2060 kWh stroom. Een woning die vrijstaand gebouwd is heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1620 m3 aan gas en 3250 stroom (kWh)). Meer en meer eigenaren van huizen te koop in Zuiddorpe passen duurzame investeringen zoals dubbel glas, dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonneboiler, zonnepanelen toe om de energierekening te verminderen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Zuiddorpe?

Deze gemeente kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente verblijven 54.426 inwoners in 25.688 verschillende huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 9.446 eenpersoonshuishoudens, 8.577 huishoudens zonder kinderen en 7.665 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,09 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats bereken je de actuele marktprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. De meest gangbare middelen zijn Funda, de NVM Open Huizen Dag of via bekenden, vrienden en familie. Daarbij moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en leg je bezichtigen vast in de agenda. Hierna kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Een koper gevonden? Dan volgen nog het voorlopige koopcontract en de akte van levering bij de notaris. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Zuiddorpe?

In en rondom deze gemeente zijn er een aantal bouwkavels die een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Zuiddorpe laten uittekenen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.terneuzen.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 4574.

Plaats een reactie