Woning kopen IJsselstein

Een woning kopen in IJsselstein? Het is een gezellige plaats in de provincie Utrecht. In en rondom deze plek vind je voldoende faciliteiten als scholen, winkels, OV en sportclubs. In aanvulling daarop vind je in de directe omgeving een schitterende natuur waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In 2024 zijn er in de gemeente 14.444 huizen (64,2% koophuis, 35,7% huur, vrije sector en sociaal). De gemiddelde transactieprijs is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €413.115. Op dit huizenportaal bieden wij het woningaanbod in IJsselstein, adresgegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en financieel adviseurs. In aanvulling daarop lees je meer informatie over verschillende woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Utrecht.
 • Het aanbod is divers met zowel kleinere huizen en vrijstaand.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €287.000, de gemiddelde huizenprijs is €413.115.
 • In de regio vind je volop opties zoals restaurants, winkels, kinderopvang, natuurgebieden, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Utrecht
GemeenteIJsselstein
Postcode3401
Netnummer030 (+3130)
Inwoners (gemeente)34.109
Aantal huishoudens14.374
Aantal huishoudens met kinderen5.876
Gemiddelde huishoudensgrootte2,35
Aantal woningen14.444
Aantal koopwoningen10.020
Aantal huurwoningen4.424
Gemiddelde woonoppervlakte116 m2
Gemiddelde WOZ€287.000
Gemiddelde verkoopprijs€413.115
Gemiddeld gasverbruik1030 m3
Gemiddeld stroomverbruik2960 kWh

Woningaanbod IJsselstein juni 2024

Onderstaand bieden we alle huizen die te koop staan in juni 2024. Je kunt eenvoudig zoeken op woningtype, ligging, aantal kamers, perceeloppervlakte, vraagprijs, woonoppervlakteen additionele aspecten als energielabel of en de aanwezigheid van een balkon. Meer weten? Informeer dan bij de makelaardij voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook het huizenaanbod in Lopik, Montfoort, Hardinxveld-Giessendam, Sliedrecht of Papendrecht.

woning-te-koop-ijsselstein

Studio of appartement kopen in IJsselstein

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, vaak gelegen op een centrale plek, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en het onderhoud is zeer beperkt. Negatieve aspecten zijn: het woonoppervlak is niet al te groot, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Gunstige ligging en gemakkelijk in onderhoud.
 • Woonoppervlak tussen de 68 m2 & 101 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 730 m3 gas en 2280 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop IJsselstein

Een tussenwoning is een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Er zijn ook nadelen: geen garage en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een typische starterswoning.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • Vloeroppervlakte tussen de 77 m2 & 113 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1000 kuub gas & 3040 kWh aan stroom.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in IJsselstein is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt wat minder inkijk, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je hebt meer opties voor een uitbouw. Je betaald wat meer in verhouding tot rijtjeswoningen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 98 m2 en 119 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3200 kWh elektra & 1240 m3 gas afgenomen.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning IJsselstein

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen met een gedeelte buitenkant. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. In en rondom het huis is veel oppervlak en veel privacy. Je kunt de bouwkosten delen waardoor het betaalbaar is. Nadelen zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 123 m2 & 152 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3970 kWh elektriciteit & 1500 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Het mooiste is: enorm veel (woon)ruimte en je hebt veruit de meeste privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Let op: Goedkoop is het niet. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 149 m2 & 200 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4550 stroom (kWh) & 2010 gas (m3) ingekocht.

In vijf stappen een woning kopen in IJsselstein

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Als je huizen gaat bekijken dan is het een goed idee om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. In de situatie dat je weet wat je kunt betalen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Woningen bezichtigen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Huispedia, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Vbo.nl, Pararius, Huislijn.nl kan je 24/7 woningen te koop in IJsselstein zoeken. Heb je iets moois gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor het bezichtigen van het huis. Bij de bezichtiging krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Bieden op een woning

  Wat jij wil bieden zal afhangen van de WOZ-waarde en wat je maximaal kunt lenen. Het kan handig zijn een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze professional gaat mee met de rondleiding door de woning en helpt bij het uitbrengen van het bod. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heb je het hoogste bedrag geboden? De koopakte kan dan opgesteld worden. Loop na of de juiste dingen erin staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  De volgende stap is om de financiering van het huis dat je wilt kopen in orde te maken. D.m.v. het bod, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, eigen geld en een bouwdepot voor verbouwing berekent de adviseur wat de maximale lening is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Helemaal aan het einde moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Woningtaxateurs en makelaars in IJsselstein

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden en kopen van een huis. Deze deskundige weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en helpt je bij het verkoopproces. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de marktwaarde van een object berekend op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Het taxatierapport is een dossierstuk bij de financiering van de aankoop van een woning, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de bijgaande tabel tref je adresgegevens van taxateurs en makelaars in IJsselstein en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een goede hypotheekadviseur in IJsselstein geeft je natuurlijk advies bij het vinden van een goede hypotheek. De financieel adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.700 en €3.050. In de opsomming hierna vind je adressen van financieel adviseurs in IJsselstein.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in IJsselstein. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in IJsselstein

In juni 2024 is er een groot aantal woning verkocht in deze buurt. Hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in IJsselstein en net daarbuiten. Noemenswaardig: je ziet hier enkel de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Lees op deze website ook alles over Woningtypes.

Bekijk het aanbod op funda

Antwoorden op relevante koopwoning-vragen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in IJsselstein kopen?

In de direct omgeving van de gemeente IJsselstein vind je ongeveer 14.444 woonhuizen. We maken onderscheid tussen 10.020 (64,2%) koophuizen en 4.424 (35,7%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. gebruiksoppervlakte van 116 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €287.000 en de gem. verkoopprijs is €413.115. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Hierdoor kunnen we stellen dan het aanbod klein is en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in IJsselstein. Je moet er heel snel bij zijn en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in IJsselstein?

Een huis in IJsselstein verbruikt gemiddeld 1030 kuub gas en 2960 kWh electriciteit. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (730 m3 gas voor verwarming en warm water en 2280 electriciteit (kWh). Een vrijstaande woning is topverbruiker qua energie (2010 kuub gas p/jaar en 4550 stroom (kWh)). Een aanmerkelijk deel eigenaren van huizen te koop in IJsselstein passen duurzame verwarmingsbronnen als dubbel glas, spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonneboiler, warmtepomp, zonnepanelen toe om de energierekening te verminderen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in IJsselstein?

Deze gemeente heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente leven 34.109 inwoners in 14.374 huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 4.416 eenpersoonshuishoudens, 4.082 gezinnen zonder kinderen en 5.876 huishoudens met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,35 bewoners.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin stel je een vraagprijs op en maak je een publiciteitsplan. De meest gangbare middelen zijn Funda, een open dag organiseren of Facebook/instagram. Nu zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en ga je bezichtigingen plannen. Vervolgens kunnen huizenzoekers een bod doen. Zit er een fraai bod tussen? Dan regel je enkel nog de (voorlopige) koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in IJsselstein?

In deze provincie zijn er meestal wel bouwkavels met een woonbestemming. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in IJsselstein plaatsen. Doe navraag bij de gemeente (www.ijsselstein.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Nibud, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Rvo.nl voor postcodegebied 3400, 3401, 3402, 3403, 3404, 3405.

Plaats een reactie