Woning kopen Sliedrecht

Een woning kopen in Sliedrecht? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Zuid-Holland. In de regio vind je voldoende faciliteiten als scholen, winkels, OV en sportclubs. Tevens vind je in de directe omgeving een prachtige natuur, perfect voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente staan er 11.086 huizen (57,1% koopwoning, 42,8% huurwoningen). De gemiddelde prijs van een huis is de laatste jaren fors toegenomen tot €303.720. Op deze pagina check je het nieuwe woningaanbod in Sliedrecht, contactgegevens van makelaarskantoren, taxateurs en experts in financiële diensten. Tevens tonen wij extra informatie over huizentypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een actieve plaats in Zuid-Holland.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van kamers, appartementen en vrijstaand.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €219.000, de gemiddelde transactieprijs is €303.720.
 • In de regio zijn veel voorzieningen zoals scholen, natuurgebieden, sportclubs, kinderopvang, restaurants.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteSliedrecht
Postcode3361
Netnummer0184 (+31184)
Inwoners (gemeente)25.220
Aantal huishoudens10.430
Aantal huishoudens met kinderen3.816
Gemiddelde huishoudensgrootte2,33
Aantal woningen11.086
Aantal koopwoningen6.808
Aantal huurwoningen4.278
Gemiddelde woonoppervlakte106 m2
Gemiddelde WOZ€219.000
Gemiddelde verkoopprijs€303.720
Gemiddeld gasverbruik1040 m3
Gemiddeld stroomverbruik2590 kWh

Woningaanbod Sliedrecht juni 2024

Onderstaand tref je het actuele woningaanbod van juni 2024. Filter eenvoudig op ligging, woningtype, aantal kamers, vraagprijs, bouwjaar, perceeloppervlakteen extra details als energielabel & en de aanwezigheid van een tuin. Je kunt direct contact zoeken met de verkopende makelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook het actuele woningaanbod in Hardinxveld-Giessendam, IJsselstein, Papendrecht, Hendrik-Ido-Ambacht & Zwijndrecht.

woning-te-koop-sliedrecht

Studio of appartement kopen in Sliedrecht

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, ze zijn centraal gelegen, bijna altijd gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en je hebt weinig onderhoud. Belangrijke nadelen: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, je moet de tuin vaak delen en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Alle faciliteiten om de hoek en onderhoudsvriendelijk.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 63 m2 – 98 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 780 m3 gas en tevens 1840 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis kopen Sliedrecht

De betekenis van een tussenwoning is een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen zijn betaalbaar en qua energierekening kom je gunstig weg. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen wat maakt dat het een veilige investering is. De minpunten zijn: beperkte woonruimte en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Waardevaste investering.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 81 m2 & 106 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1010 kuub gas en gem. 2870 kWh elektriciteit.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Sliedrecht is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt wat minder inkijk, je geniet van lekker veel daglicht en je hebt meer opties voor een uitbouw. Ze zijn vaak wat duurder dan rijtjeshuizen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 97 m2 en 124 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 3020 kWh stroom + 1200 m3 gas gebruikt.

2-onder-1 kap woning Sliedrecht

Een twee onder een kap houdt in 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Het is een heel ruim huis met voldoende beschutting. De bouwkosten deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Punten waar je op moet letten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 121 m2 & 148 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3240 kWh stroom + 1420 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Er is veel woonruimte, een grote tuin en je bent lekker op jezelf: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 144 m2 en 197 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3890 stroom (kWh) en 1860 gas (m3) gebruikt.

Uitleg: een woning kopen in Sliedrecht

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan doe je er goed aan om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Als je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat jouw bestedingsruimte is gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via concepten als Funda, en ook Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Huispedia, Pararius, Huizenzoeker.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Sliedrecht Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Maak dan direct een afspraak voor het bezichtigen van het huis. Door te kiezen voor een bezichtiging krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je maximale bod komt tot stand door de te verwachten marktwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Jij kunt ook informeren om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze specialist loopt mee als je de woning gaat bekijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Kijk goed of alles correct staat en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  De volgende stap is om de financiering van de woning af te handelen. Gebaseerd op de overeengekomen prijs, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en toekomstige verbouwingen berekent de adviseur welk hypotheekbedrag nodig is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Helemaal aan het einde ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Sliedrecht

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden en kopen van een huis. Deze makelaar kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Een actueel taxatierapport is verplicht voor het verkrijgen van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de bijgaande tabel kan je aan de slag met adressen van kantoren zoals taxatie experts en makelaars in Sliedrecht en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een professionele hypotheekadviseur in Sliedrecht helpt je van A tot Z bij alle zaken omtrent een hypotheek. De bank of adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.600 en €2.600. In onderstaande lijst bekijk je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Sliedrecht.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Sliedrecht. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Sliedrecht

De afgelopen tijd (juni 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze omgeving. In het overzicht hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Sliedrecht en in de buurt. Erg belangrijk: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Bekijk ook meer info over Buitenland.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen over koopwoningen

Hoe duur is een woning in Sliedrecht kopen?

In en rondom de gemeente Sliedrecht zijn er 11.086 woonobjecten. Je vindt hier circa 6.808 (57,1%) koophuizen en 4.278 (42,8%) huurhuizen. Alle woningen bij elkaar hebben een gebruiksoppervlakte van gemiddeld 106 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €219.000 en de gem. verkoopprijs is €303.720. De woningmarkt is vrij overspannen. Hierdoor kunnen we stellen dan dat er maar weinig aanbod is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Sliedrecht. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Wat is het energieverbruik van woningen in Sliedrecht?

Een huis in Sliedrecht verbruikt gemiddeld 1040 kuub gas p/jaar en 2590 stroom (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (780 kuub aardgas en 1840 kWh elektra. Een huis dat vrijstaand is is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1860 m3 aan gas en 3890 kWh elektra). Een steeds groter deel eigenaren van huizen te koop in Sliedrecht passen duurzame artikelen zoals zonneboiler, warmtepomp, spouwmuurisolatie, dubbel glas, zonnepanelen, vloerisolatie toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor type families wonen in Sliedrecht?

Deze regio heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente leven 25.220 inwoners in 10.430 verschillende huishoudens. Hier wonen 3.516 eenpersoonshuishoudens, 3.098 families zonder kinderen en 3.816 huishoudens met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,33 personen (volwassenen en kinderen).

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Als eerste calculeer je de huidige marktprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Maak gebruik van Funda, de Open Huizen dagen of via bekenden, vrienden en familie. Tevens zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en leg je bezichtigen vast in de agenda. Vervolgens gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. een mooi bod ontvangen? Dan teken je de koopakte en de akte van levering bij de notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Sliedrecht?

In deze regio kun je kiezen voor bouwkavels met woonbestemming. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Sliedrecht realiseren. Informeer bij de gemeente (www.sliedrecht.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Nibud voor postcodegebied 3360, 3361, 3362, 3363, 3364, 3366.

Plaats een reactie