Woning kopen Montfoort

Snel een woning kopen in Montfoort? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Utrecht. In deze levendige buurt zijn er voldoende dagelijkse voorzieningen als basisscholen, kinderopvang en winkels. Daarnaast is er vlakbij een heerlijk natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. De gemeente biedt 5.756 woningen (74,3% koopwoning, 25,5% huur). De prijs van een huis neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €422.345. Op Woningassistent.nl blader je door het recente woningaanbod in Montfoort, namen en adressen van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Ook vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een actieve plaats in Utrecht.
 • Je hebt de keuze uit rijtjeshuizen en luxe villa’s.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €313.000, de gemiddelde transactieprijs is €422.345.
 • Je hebt hier toegang tot diverse opties zoals winkels, sportclubs, kinderopvang, natuurgebieden, restaurants.
ProvincieProvincie Utrecht
GemeenteMontfoort
Postcode3417
Netnummer0348 (+31348)
Inwoners (gemeente)13.917
Aantal huishoudens5.648
Aantal huishoudens met kinderen2.285
Gemiddelde huishoudensgrootte2,45
Aantal woningen5.756
Aantal koopwoningen4.869
Aantal huurwoningen887
Gemiddelde woonoppervlakte128 m2
Gemiddelde WOZ€313.000
Gemiddelde verkoopprijs€422.345
Gemiddeld gasverbruik1240 m3
Gemiddeld stroomverbruik3130 kWh

Woningaanbod Montfoort mei 2024

In het overzicht hieronder maak je kennis met het huidige beschikbare woningaanbod van mei 2024. Zoom verder in op ligging, perceeloppervlakte, aantal kamers, vraagprijs, woningtype, woonoppervlakteen relevante factoren als energieneutraal en en de aanwezigheid van een balkon. Meer weten? Informeer dan bij de betreffende makelaar voor een snelle bezichtiging Bekijk ook het woningaanbod Oudewater, Nieuwegein, Lopik, IJsselstein & Hardinxveld-Giessendam.

woning-te-koop-montfoort

Aanbod appartement kopen in Montfoort

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn betaalbaar, je vind ze veel in het centrum, in de regel gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en je hebt weinig onderhoud. Minpunten zijn: slechts een beperkt vloeroppervlak, een tuin ontbreekt vaak en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Gunstige ligging en lagere woonlasten.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 63 m2 & 94 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 780 m3 gas en 2030 kWh stroom.

Rijtjeshuis Montfoort

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Rijwoningen zijn betaalbaar en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze zijn ook waardevast. Natuurlijk zijn er negatieve punten: geen garage en vooral buiten minimale privacy.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 74 m2 – 119 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1070 kuub gas en tevens 3010 kWh stroomverbruik.

Een hoekwoning: info en voordelen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Montfoort is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt iets meer beschutting, er komt meer daglicht binnen en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijtjeswoningen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 82 m2 – 118 m2.
 • Schatting: er wordt 3240 kWh elektriciteit & 1270 m3 gas afgenomen.

2-onder-1-kap woningen Montfoort

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor het financieel haalbaar blijft. Aandachtspunten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 129 m2 en 149 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3520 kWh elektra & 1540 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Je hebt enorm veel (woon)ruimte en je hebt een groot gevoel van privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 140 m2 – 197 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4210 elektriciteit (kWh) en 1990 gas (m3) afgenomen.

In 5 stappen: een woning kopen in Montfoort

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het het beste om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Als hij berekend heeft wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Woningen bezichtigen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Pararius, Huislijn.nl, Huispedia kan je vrijwel alle woningen te koop in Montfoort Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Probeer dan een afspraak te maken voor een uitgebreide bezichtiging. Op het moment dat je een bezichtiging doet kun je zelf de woning opnemen.

 3. Bieden op een woning

  Wat jij wil bieden zul je moeten bepalen met een analyse van de marktwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Het is vaak niet onverstandig een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze specialist zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Check altijd of alle gegevens juist staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst passeert bij de notaris. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Nu is het tijd om de financiering in orde te maken. Aan de hand van het biedbedrag, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), eigen geld en eventuele verbouwplannen zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat de maximale lening is en welke hypotheek daarbij past. Vervolgens teken je de akte van levering bij de notaris. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Taxateurs en makelaars in Montfoort

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Hij of zij kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Tip: de NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Zo’n taxatierapport is nodig bij het verkrijgen van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de tabel hieronder bieden wij adresgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Montfoort en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een professionele hypotheekadviseur in Montfoort geeft je natuurlijk advies bij het afsluiten van een hypotheek. Jouw financiële man bekijkt jouw financiële situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.550 & €2.800. In de volgende weergave vind je contactgegevens van financieel adviseurs in Montfoort.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Montfoort. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Montfoort

In mei 2024 zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze gemeente. In de lijst hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Montfoort en in de buurt. Erg belangrijk: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Op deze website lees je ook meer over Hoekwoning.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ koophuis: veelgestelde vragen en antwoorden

Wat kost een woning in Montfoort kopen?

In deze gemeente Montfoort zijn er ruim 5.756 woonobjecten. Hierbij spreken we van 4.869 (74,3%) koophuizen en 887 (25,5%) huurhuizen. Het woonoppervlakte is gemiddeld 128 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €313.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €422.345. De woningmarkt is vrij oververhit. Dat maakt dan het aanbod klein is en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Montfoort. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Montfoort?

Een woonhuis in Montfoort gebruikt gemiddeld 1240 m3 aan gas en 3130 elektra (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (780 kuub aardgas en 2030 stroom (kWh). Een vrijstaande woning is een grootverbruiker qua energie (1990 kuub aardgas en 4210 kWh electriciteit). Een groeiend aantal bezitters van huizen te koop in Montfoort passen duurzame investeringen zoals spouwmuurisolatie, zonneboiler, dakisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, dubbel glas toe om hun energiekosten te minderen.

Welk type huishoudens wonen in Montfoort?

Deze buurt kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente leven 13.917 mensen in 5.648 verschillende huishoudens. Dat betreffen 1.587 eenpersoonshuishoudens, 1.776 gezinnen zonder kinderen en 2.285 families met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,45 personen (volwassenen en kinderen).

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Om te beginnen moet je een verkoopprijs bepalen en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, de Open Huizen dagen of Facebook/instagram. Nu zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en ga je bezichtigingen inplannen. In de volgende stap gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. een mooi bod ontvangen? Dan volgen nog de voorlopige koopovereenkomst en de akte van overdracht (via de notaris). De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Montfoort?

In en rondom deze gemeente vind je diverse bouwkavels met woonbestemming. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Montfoort realiseren. Informeer bij de gemeente (www.montfoort.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 3417.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie