Woning kopen Papendrecht

Jouw ideale woning kopen in Papendrecht? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Zuid-Holland. In de omgeving vind je uiteenlopende faciliteiten zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Daarnaast geniet je hier ook van een groot natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. De gemeente biedt 14.479 woningen (64,7% koopwoning, 34,8% huur). De huizenprijs stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €318.706. Op dit woningportaal bekijk je het actuele woningaanbod in Papendrecht, namen en adressen van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Bovendien lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een unieke plek in de provincie Zuid-Holland.
 • Er is een mix van benedenwoningen en grotere woningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €236.000, de gemiddelde verkoopprijs is €318.706.
 • In de buurt vind je volop mogelijkheden zoals openbaar vervoer, scholen, winkels, sportclubs, kinderopvang.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeentePapendrecht
Postcode3351
Netnummer078 (+3178)
Inwoners (gemeente)32.136
Aantal huishoudens14.076
Aantal huishoudens met kinderen5.141
Gemiddelde huishoudensgrootte2,27
Aantal woningen14.479
Aantal koopwoningen9.571
Aantal huurwoningen4.908
Gemiddelde woonoppervlakte110 m2
Gemiddelde WOZ€236.000
Gemiddelde verkoopprijs€318.706
Gemiddeld gasverbruik950 m3
Gemiddeld stroomverbruik2800 kWh

Woningaanbod Papendrecht mei 2024

Onderstaand maak je kennis met de beschikbare koopwoningen in mei 2024. Zoek specifiek o.b.v. bouwjaar, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, woningtype, aantal kamers, vraagprijsen andere woningeigenschappen als energielabel en en de aanwezigheid van een balkon. Bel of mail de bewoners of makelaardij voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op onze website vind je ook het huizenaanbod in Sliedrecht, Hardinxveld-Giessendam, Hendrik-Ido-Ambacht, Zwijndrecht of Dordrecht.

woning-te-koop-papendrecht

Eigen appartement kopen in Papendrecht

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, ze zijn vaak gunstig gelegen, in de basis gelijkvloers, hebben lage stookkosten en de VvE doet het onderhoud. Aandachtspunten zijn: het woonoppervlak is niet al te groot, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Een fijne ligging en zeer levensloopbestendig.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 61 m2 en 91 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 730 m3 gas en +/- 2070 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Papendrecht

Met een tussenwoning bedoelen we een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze zijn ook waardevast. Belangrijke aandachtspunten zijn: weinig ruimte rondom de woning en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 79 m2 – 110 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 970 kuub gas en 3040 kWh stroomverbruik.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Papendrecht is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt iets meer beschutting, minder last van schaduw en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De marktprijzen liggen wat hoger dan een tussenwoning en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 88 m2 en 122 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3190 kWh stroom & 1180 m3 gas verstookt.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Papendrecht

Een twee onder een kap houdt in 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor het betaalbaar is. Negatieve aspecten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 127 m2 en 146 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3710 kWh elektriciteit en 1140 kuub gas gebruikt.

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt ontzettend veel woonruimte en je hebt een groot gevoel van privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 151 m2 – 203 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4250 elektriciteit (kWh) + 1640 gas (m3) verbruikt

Stappenplan: een woning kopen in Papendrecht

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het gebruikelijk om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. In de situatie dat hij berekend heeft wat jouw max. hypotheek is kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via platforms zoals Funda, Huislijn.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Vbo.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Papendrecht Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Neem dan contact op met de makelaar voor een uitgebreide rondleiding. Door te kiezen voor een bezichtiging kun je zelf de woning opnemen.

 3. Breng een bod uit

  Wat jij wil bieden zal afhangen van de te verwachten marktwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Eventueel kan je kiezen om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze woning deskundige zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en zal een indicatie geven van het ideale bod. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Is jouw bod het winnende bod? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Kijk goed of de juiste dingen erin staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  De volgende stap is om de financiering van het huis in orde te maken. Aan de hand van koopsom, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), spaartegoeden en toekomstige verbouwingen zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Nu ben je bijna klaar. Als laatste onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Taxateurs en makelaardijen in Papendrecht

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden van een geschikte woning. Deze expert onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en helpt je bij het verkoopproces. Belangrijk: een NVM makelaar heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxatie specialist is iemand die de marktwaarde van een object berekend door te kijken naar diverse aspecten. Een taxatierapport heb je nodig bij het aankopen van een huis, een offerte voor een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de bijgaande tabel bekijk je contactgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Papendrecht en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een privé hypotheekadviseur in Papendrecht geeft je natuurlijk advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. Jouw adviseur loopt jouw financiële situatie door en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.200 – €2.750. In de tabel hieronder tref je adressen van financieel adviseurs in Papendrecht.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Papendrecht. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Papendrecht

Deze maand (mei 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze buurt. In de lijst hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Papendrecht en omgeving. Belangrijk detail: het gaat hier enkel om vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Bekijk ook meer info over Zelf huis verkopen.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over huizen kopen

Wat kost gemiddeld een woning in Papendrecht kopen?

In de buurt van de gemeente Papendrecht registreren wij 14.479 huizen. Hierbij spreken we van 9.571 (64,7%) koophuizen en 4.908 (34,8%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. gebruiksoppervlakte van 110 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €236.000 en de gem. marktprijs is €318.706. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dit zorgt ervoor dat dat er maar weinig aanbod is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Papendrecht. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Papendrecht?

Een woonhuis in Papendrecht verbruikt qua energie gem. zo’n 950 m3 gas en 2800 kWh stroom. Een studio of appartement verbruikt het minst (730 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2070 elektra (kWh). Een vrijstaande woning is topverbruiker qua energie (1640 m3 gas voor verwarming en warm water en 4250 kWh stroom). Veel huiseigenaren van huizen te koop in Papendrecht passen duurzame oplossingen als vloerisolatie, zonneboiler, dubbel glas, warmtepomp, zonnepanelen, dakisolatie toe om hun energiekosten te minderen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Papendrecht?

Deze buurt wordt omschreven als erg In de gemeente leven 32.136 inwoners in 14.076 huishoudens. Wat meer specifiek: 4.475 eenpersoonshuishoudens, 4.460 huishoudens zonder kinderen en 5.141 huishoudens met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,27 personen (volwassenen en kinderen).

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Om te beginnen bereken je de actuele marktprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. De meest gangbare middelen zijn Funda, Open Huizen dagen of via online marktplaatsen en sociale media. Nu zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en ga je bezichtigingen plannen. In de vervolgstap starten biedingen en onderhandelingen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan resteert alleen nog de voorlopige koopovereenkomst en de overdrachtsakte bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Papendrecht?

In deze streek zijn diverse bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Papendrecht bouwen of laten bouwen. Doe navraag bij de gemeente (www.papendrecht.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Nibud voor postcodegebied 3350, 3351, 3352, 3353, 3354, 3355, 3356.

Plaats een reactie